9 листопада о 20:30 на каналі 2+2 стартує новий екшнсеріал "Ангели" про елітний спецзагін, головне завдання якого – захист свідків і перевезення цінного вантажу.

У серіалі планується 16 епізодів. У перший день показу глядачі побачать відразу дві серії.

Євген Олійник, Гліб Михайличенко, фото: 2+2

За сюжетом універсальні бійці охороняють впливових авторитетів, транспортують мільйони доларів і доставляють до зали суду "клієнтів", яким загрожує небезпека. На службі вони безстрашні і невразливі. Але поза роботою - вони прості люди зі своїми проблемами, мріями і минулим. А вдома героїв чекають ті, заради яких вони погодилися виконувати цю "пекельну роботу", - їхні близькі та рідні.

У серіалі зіграли Євген Олійник, Олександр Піскунов, Сергій Фролов, Антон Єрьомін, Анастасія Капінус, Олександр Пожарський, Віталій Ажнов, Олеся Романова, Гліб Михайличенко та інші.

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

Серіал знімала українська продакшенкомпанія Sfera Film на замовлення каналу 2+2 у партнерстві з медіасервісом MEGOGO. Зйомки проходили в Києві та Київській області близько двох місяців.

Головні актори серіалу "Ангели"

Режисер – Олег Масленніков. Він також працював над серіалами "Брати по крові", "Специ", "Єфросинія", "Поки станиця спить" та інші.

Оскільки в центрі історії – життя і робота спецназівців, в проєкті буде багато перестрілок, трюкових епізодів, погонь і бійок. Одна з найяскравіших сцен, коли загін "Ангелів" потрапляє в засідку під час перевезення великої суми. Починається захоплююча перестрілка і в фіналі бронетранспортер підривають. Цей епізод знімали в центрі столиці майже 10 годин, а підготовка до зйомок тривала кілька днів.

За словами продюсера серіалу Дмитра Сафановського, відзняти такі кадри неможливо без дозволу місцевої влади. Більш того, щоб перекрити жваву вулицю на майданчик приїжджає кілька патрульних машин поліції, а на місці чергують пожежники і швидка допомога.

Звичайно, в кадрі підривали звичайний легковик. Але в інших сценах актори їздили в справжній українській бронемашині "Варта", яку зазвичай поліція особливого призначення використовує на спецопераціях.

До слова, ці зйомки стали для акторів справжнім випробуванням. Зніматися в повному обмундируванні в 30-градусну спеку - то ще задоволення. Ще складніше доводилося героям в закритому броньовику, де через перешкоди зі звуком вимикали кондиціонер.

Олександр Пожарський, фото: 2+2

Як розповів автор ідеї та креативний продюсер проєкту Сергій Карпенко, ідея серіалу "Ангели" народилася у нього під час перегляду фільму "22 милі" про надсекретний загін особливого призначення.

"Але в нашому серіалі робота спецназу і їх бойові спецоперації - це лише лакмусовий папірець, який проявляє ставлення героїв до життя, їх цінності, кращі і гірші риси. Завдяки операторським і режисерським рішенням ми намагаємося створити особливу, напружену атмосферу, яка допоможе глядачеві перейнятися життям наших агентів і їх небезпечною роботою. При цьому наша історія буде насичена екшнсценами, гострим гумором і актуальними життєвими ситуаціями", – поділився Сергій Карпенко.

Головний герой, до речі, названий на його честь.

Про те, як проходять зйомки екшенсцен і що найризикованіше доводилося робити на знімальному майданчику, розповів Знай.uа один з акторів серіалу - Євген Олійник.

Євген Олійник на зйомках "Ангелів"

Євгене, що за час роботи над "Ангелами" вам запам'яталося найбільше?

Партнери, команда, режисер! Всі викладалися на максимум. Жодних соплів або ниття. Втомився? Терпи. Зможи. Зроби. Адже ми бойовик знімаємо. Тут потрібно працювати на максимум!

Якщо ж говорити про зйомки... у нас в розпорядженні був справжній броньовик спецназу "Варта". Це міць! Скеля на колесах. Відразу розумієш, що таке армія. Якщо ця армія добре укомплектована - це сила.

Один з найяскравіших епізодів - вибух машини. Вас готували до цієї сцени?

Так, готували, причому професіонали. У нас каскадерами були досвідчені військові зі спецпідрозділів. Вносили правки не тільки в сцену вибуху, але і в наші дії. Ми, актори, як би не грали, не станемо елітними бійцями. Але ми старалися, вбирали, як могли. Робили те, що кажуть, з поправками на кіно. Це шалено цікаво. Ми ж всі в душі хлопчаки - нам тільки дай у війнушку пограти.

Перед сценою з вибухом була ретельна підготовка. Я стояв метрів за 100. Але коли рвонуло, дало таким жаром! Я пожартував: "В'єтконг напалмом бомблять... Апокаліпсис на сьогодні!" І дійсно це був напалм (посміхається). Сигналізації машин завили, люди з вікон висунулися... І з'явилося якесь внутрішнє розуміння: війна, це страшно... Це, правда, страшно. Це не кіно.

Вам часто доводиться ризикувати в кадрі?

Ризикувати доводилося. Кіно - це взагалі ризикована річ. Травми часті, особливо у каскадерів. Ці хлопці взагалі герої кіно. Бо вони ходять по тонкому льоду. Тонкому льоду, що усіяний мінами, під чергами з кулемета... А поруч ще криголам пливе (сміється).

Євген Олійник на зйомках "Ангелів"

В якій найбільш ризикованій сцені вам доводилося зніматися за всю кар'єру?

Я грав боксера в одному проєкті. І зламав руку. Приїжджаю на наступний день на другий проєкт, а у мене там за сценарієм бій з дворучною сокирою. Взяв сокиру в ліву руку і давай репетирувати. У підсумку без дублера впорався, але було важко. І все "на межі".

І наостанок, чому варто подивитися "Ангелів"?

По-перше, це яскраво. Стрілялки, бої, вибухи. По-друге, цікавий сюжет. Головний лиходій - привид у плоті. Він невідомий - і від цього ще більш небезпечний. І він невидимий. До останнього глядач буде гадати: хто він? По-третє, незважаючи на свою брутальність, герої по-своєму зворушливі. У кожного з них своя історія. Любов. Життя. Жесть. Все є... Все, як у нас з вами в реальному житті...

З колегами по майданчику на зйомках "Ангелів"

Нагадаємо, старт серіалу - 9 листопада о 20:30 на каналі 2+2.