Вже 4 листопада о 20:15 на СТБ відбудеться прем'єра 4-серійного фільму "Відпустка у сосновому лісі" виробництва IVORY films.

Одну з головних ролей в серіалі виконала Анастасія Чепелюк, яка зіграла в таких відомих серіалах, як "Слуга народу", "Папік", "Звонар".

В ексклюзивному інтерв'ю для Знай.uа актриса розповіла про свого персонажа, початок творчого шляху, доленосний випадок в Одесі, підробітки і комплекси.

Акторський склад фільму "Відпустка в сосновому лісі", фото: IVORY films

Настю, розкажіть, про що "Відпустка у сосновому лісі" і кого ви зіграли?

Популярні новини зараз

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

Серіал, в першу чергу, про кохання. Я граю успішну селфмейд вумен Аллу. Вона з бідної сім'ї і всього домоглася сама: своєю працею, своєю завзятістю і сталевим характером. Але все-таки нею рухає кохання. Алла дуже любить людину, заради якої, можливо, робить не найбільш благі вчинки. Виходить любовний трикутник.

Є дві подруги, вони обидві були закохані в їх викладача, але він, звичайно ж, віддає перевагу тільки одній. Друга намагається всіма правдами і неправдами домогтися своєї мети і "прив'язати" до себе коханого чоловіка.

А у вашому житті були трикутники?

Ні, ніколи не було. Мені здається, це дуже педантична тема, особливо для того, хто залишається за бортом. Це боляче.

Анастасія Чепелюк, фото: СТБ

Ви переймаєте досвід своїх героїнь, чи вчитеся у них?

Я не можу сказати, що я щось конкретно переймаю, але в кожен свій персонаж я намагаюся щось привнести від себе. Припустимо, коли потрібно персонажа виправдати, а я не згодна з його діями і життєвими цінностями, мені доводиться багато речей в собі відкопувати, шукати їх в собі.

Якщо говорити про вашу героїню, чи все ви можете виправдати? Могли б повести себе так в житті?

Я б так себе не повела, але, працюючи над персонажем Алли, все-таки виправдовую її вчинки тим, що кохання затьмарило розум, цінності перемішалися. Як кажуть, на війні всі засоби хороші, ось тут, на війні за любов, за коханого чоловіка, Алла пускається берега.

А які ви вчинки здійснювали заради кохання?

Я дотримуюся думки, що стосунки повинні бути здоровими і будь-які жертви повинні бути в рамках розумного. Жертва і підлість – це різні речі і кожен похід головами буде повернутий бумерангом.

Як спрацювалися з партнерами по майданчику? Ви були знайомі раніше?

З Анею (Анна Сагайдачна – ред.) я працюю вперше і познайомилася тут. Раніше бачила тільки в Instagram у друзів. Дуже задоволена партнеркою. Мені здається, ми і спільну мову знайшли, і в тандемі здорово виглядаємо (як "кава з молоком"). Хлопці у нас дуже хороші. З Костею Корецьким ми працювали раніше, дуже веселий партнер. З Прохором (Прохор Дубравін – ред.) теж працюємо вперше. Я вдячна за такого партнера, інтелігентного і спокійного. Я ціную це в артистах-чоловіках. Пазл склався.

Анастасія Чепелюк і Прохор Дубравін, фото: СТБ

Розкажіть про початок вашої кар'єри. Ваш дебют у кіно був у 14 років…

Так, але дебют - це дуже голосно звучить (посміхається). У мене була маленька роль в серіалі "Ліквідація", це був епізодик, в який мене смикнули з масовки. Знімали ми довго, на той момент здавалося, що нескінченно, я ще не розуміла, що таке знімальний процес. У підсумку цю сцену дуже порізали, мене там зовсім мало, навіть тексту немає (хоча спочатку був). Але ця подія дуже вплинула на вибір професії і підштовхнула мене йти за своїми мріями.

Як вийшло, що вже в 14 років ви були в масовці: це ваше бажання або хтось запропонував?

Я ходила в театральну школу, у мене були мрії стати актрисою, але ці мрії були дуже абстрактними. Я була сором'язливою дитиною, боялася брати участь в конкурсах, непросто сходилася з людьми, але потім пішла в театральну школу і все якось закрутилося.

Одного разу влітку до Одеси приїхав режисер Сергій Урсуляк знімати серіал. По місту були розвішані оголошення, що потрібні люди в масовку. Оплата, як зараз пам'ятаю, 40 гривень на день. Я порахувала, що це дуже вигідно в 13-14 років (посміхається). Разом зі мною ходила бабуся. Вона і знімалася, і доглядала за мною. Так вийшло, що все літо ми з бабусею провели на знімальному майданчику, мене вже навіть брати не хотіли, тому що мелькала занадто часто, але було здорово. Цей період визначив моє майбутнє як артистки.

Ви навчалися в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого. Чи була у вас робота не за фахом?

Звичайно. Я працювала в ресторані і офіціанткою, і хостес. Також вела новорічні корпоративи, була Снігуронькою. Років три поспіль в університеті працювала на всі зимові свята. Ще пару разів вела весілля, але це мені важко давалося. Швидко зрозуміла, що це не моє.

Експерименти з роботою були заради грошей або загального досвіду?

Заради грошей. Професія актора дуже нестабільна. Для того, щоб продовжувати цим займатися, не вішаючи ніс і не опускаючи рук, потрібно заробляти на життя ще якось.

Як ваші батьки поставилися до того, що ви вирішили стати актрисою?

Спочатку злякалися, тому що вони жодним чином не відносяться до акторської професії. Тато – моряк, а мама – швачка. У них було стереотипне мислення, що це неможливо, що артистами стають тільки діти з акторських династій, по блату або за гроші. Я закінчила школу із золотою медаллю, і батьки покладали на мене великі надії. Паралельно вступала в Одеську юридичну академію і в Одеський національний морський університет на правовий факультет. І поступила. Тому мені було важко відвоювати свій від'їзд на навчання до Києва. Але я відвоювала, і не дарма.

Ви говорили, що були дуже сором'язливою. Як боролися з цим?

Допомогла театральна школа. Я пам'ятаю, для мене були стресом знайомства з новими людьми, я була дуже закомплексованою, а Одеська театральна школа допомогла розкріпачитися.

Якісь комплекси залишилися?

Мені здається, як і у будь-якої дівчинки, якісь комплекси залишаються. Ми завжди чимось незадоволені. Я вчуся відпускати думки про те, що про мене думають і як я виглядаю. Намагаюся медитувати, читати багато психологічної літератури. Та й з віком, а отже з більшою усвідомленістю, комплекси йдуть на другий план. Сподіваюся, в майбутньому зовсім від цього позбудуся і впіймаю нескінченний дзен.

Нагадаємо, не пропустіть прем'єру 4-серійного фільму "Відпустка у сосновому лісі" 4 і 5 листопада, о 20:15 на СТБ!