Команда українського тревел-шоу, яке віднедавна показує Новий канал, вперше за всю історію проекту побувала в Північній Македонії. Однією із зупинок легендарного тревел-шоу стала столиця країни-місто Скоп'є.

Читайте Знай в Google News!

"Він одні з найдавніших в Європі, історія міста налічує більше двох тисяч років, – розповіла ведуча "Орла&Решки. Дівчата" Анастасія Ивлеева. - За цей час кому тільки Скоп'є не належав – римлянам, грекам, туркам, болгарам і сербам. Тому головні його пам'ятки-справа рук різних народів".

Старовинних пам'яток в місті небагато, зате всі вони вражають - або своєю історією, або архітектурою. До того ж, відвідати їх можна безкоштовно. Так що рекомендує подивитися " Орел&Решка. Дівчата " в столиці Північної Македонії:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще
  • Фортеця Кале

- У такий вигляд її привели скандинавські вікінги в XI столітті, - розповідає Анастасія Івлєєва. - А потім активно використовували серби, турки, австро-угорці та югослави. Фортеця височіє в самому центрі столиці, і вид з неї на місто просто фантастичний.

  1. Кам'яний міст

- Колись його використовували для публічних страт, – каже ведуча «Орла&Решки. Дівчата", яке відтепер показує Новий канал. - Сьогодні вважають, що всім, хто перейде по мосту з хорошими намірами і чистим серцем, буде супроводжувати удача. Побудували його півтори тисячі років тому римляни, і складається він з суцільних кам'яних блоків. У 1944 році міст замінували німці, але після вибуху він вистояв.

  1. Картинна галерея в колишній лазні

- Третя старовинна пам'ятка Скоп'є дісталася місту від турків – - пояснює Настя Івлєєва. - Приміщення в красивому східному стилі планували відкрити як хамам, але зараз там знаходиться картинна галерея. Справа в тому, що дочка османського правителя, який побудував лазню, вирішила випробувати її до відкриття. Але там її вкусила змія, і дівчина померла. Убитий горем правитель заборонив там купатися і наказав назавжди закрити хамам.

  1. Головний вокзал

- Інших старовинних пам'яток в Скоп'є не залишилося,-каже ведуча тревел-шоу. - Тому що в 1963 році по місту пройшов страшний землетрус, який зруйнував майже все. Македонці відновили столицю і налаштували нових пам'ятників. Єдине, що не стали чіпати, – приміщення головного вокзалу, його залишили, як сумну пам'ять. Там досі висять годинники, які зупинилися якраз в той момент, коли стався землетрус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ведуча "Орла і Решки" стрибнула зі скелі в гірську річку.

Як повідомляв Знай. ua, Івлєєва з "Орла і Решки" рекордно погладшала і показала, як виглядає в бікіні.

Також Знай. ua писав, що Настя Івлєєва повторила подвиг Волочкової, в одному рушнику в лазні з чоловіком.