"Квартал 95" продовжує намагатися розважати свою аудиторію за допомогою різноманітних медіа. Не цураються у студії і роботи з соціальними мережами, для яких вони навіть інколи готують спеціальний контент. Так, для сторінки в Instagram зірок популярного шоу за допомогою додатку для смартфону змогли "перефарбувати" у людей з іншим кольором шкіри. Ймовірно, жодного злого наміру творці цих портретів не мали — але у сучасному світі така практика може розглядатися як непрямий прояв прихованого расизму і ксенофобії.

Читайте Знай в Google News!

На фото з публікації у соцмережі Олена Кравець, Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Степан Казарін, Юрій Ткач, Валерій Жидков та інші актори "Кварталу" були показані як африканці, індійці або люди з Далекого Сходу. Якість обробки фото доволі ефектна — схоже що нейромережі значно просунулися у правдоподібності зображень.

Хоча використання подібних додатків є дуже поширеним, для публічних осіб такі маніпуляції можуть розглядатися як неприпустимий прояв расової нечутливості. Однак в українському контексті слід розуміти, що людей не навчають критичного ставлення до проблем етнічності, а отже очікування надмірно ґречної поведінки від звичайних представників вітчизняної сцени можуть бути завищеними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, одужавши від covid-19, Кравець вже ганяє на крутих машинах: "Все буває вперше".

Також портал "Знай.ua" писав, що доросла дочка Олени Кравець з "Кварталу 95" заговорила про героїн.