Представники української музичної індустрії отримали можливість прямого діалогу з владою за допомогою створення першої "Всеукраїнської професійної спілки працівників музичної індустрії".

Як повідомили в організації, робота зі створення профспілки тривала вже давно, проте саме з введенням карантину в Україні, настав момент гострої необхідності такого союзу. Припинення музичної діяльності через карантинні обмеження значно прискорило об'єднання представників творчих професій, пов'язаних з музикою. Всі ці люди збираються вести діалог з представниками державної влади для розвитку галузі, яка має великий культурний і економічний потенціал.

Збори профспілки, фото - пресслужба профспілки

23 червня цього року представники 16-ти обласних організацій провели установчі збори, на яких погодили статут і створення Всеукраїнської профспілки працівників музичної індустрії. Також були обрані члени правління та Наглядової ради.

"ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА - це потужна форма громадського об'єднання, яка має значний перелік юридичних інструментів для захисту професійних інтересів представників музичної сфери, авторських прав, створення сучасного законодавства, інвестиційного клімату, податкову політику, галузеву програму розвитку тощо", - йдеться в повідомленні організації.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Оля Полякова, фото - пресслужба профспілки

Головою профспілки став продюсер Михайло Ясинський, який отримав офіційний документ Мін'юсту про державну реєстрацію організації. До музичної профспілки приєдналися багато відомих українських виконавців та працівників галузі, серед яких Оля Полякова, TAYANNA, Алан Бадоєв, Юрій Нікітін та багато інших.

"Першим кроком членів профспілки стало подання до Верховної Ради України пропозиції про створення профільного підкомітету музичної індустрії. За результатами засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, ініціативу сприйняли позитивно і вже у вересні розглядатимуть питання про створення такого підкомітету", - розповіли в профспілці.

Алан Бадоєв, фото - пресслужба профспілки

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, Разумков має ініціювати відставку Геруса з посади Голова Комітету з енергетики - Волинець.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україні зміняться умови надання допомоги по безробіттю під час карантину.

Також портал "Знай.ua" писав, що Полякова показала, якою буде в старості.