Гурт "Антитіла" відзняли новий кліп в українській пустелі, єдиній у Європі. Це місце - Олешківські піски, що розташовані у Херсонській області. Музиканти на днях презентували відео на пісню "Кіно", яке на момент публікації матеріалу зібрало майже 500 тисяч переглядів на YouTube.

Лідера гурту, Тараса Тополю, в кліпі не впізнати - завдяки гриму він перевтілився у Божевільного Капелюшника, одного з героїв книги "Аліса у Дивокраї" Льюїса Керрола.

Тарас Тополя, фото: пресслужба гурту "Антитіла"

"Кіно" - це чарівна історія з глибоким сенсом, в якій приховані символи, метафори та алегорії, треба лише уважно дивитися кадри.

Як розповів Знай.ua Тарас Тополя, образ із творів Льюїса Керрола був вибраний не дарма - гурт давно хотів втілити щось казкове у своїх відео. Саме тому музиканти запросили до співпраці відомих українських ілюзіоністів та блогерів Magic Five (М5).

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Дмитро Євтушенко, Микита Голєв, Дмитро Томашевський, Артур Томашевський та Дмитро Лукоянов допомогли знімальній групі реалізувати складний задум.

Тарас Тополя та учасники Magic Five, фото: пресслужба гурту Антитіла

Magic Five, фото: пресслужба гурту Антитіла

Тарас Тополя та учасники Magic Five, фото: пресслужба гурту Антитіла

Тарас Тополя та учасники Magic Five, фото: пресслужба гурту Антитіла

Тарас Тополя та учасники Magic Five, фото: пресслужба гурту Антитіла

"Цей персонаж ідеально підходив для реалізації нашої ідеї, - пояснив Тополя. - Відеокліп - і про минуле, і про сучасне, і, власне, про майбутнє: про безперервність історії і однакову мотивацію людських вчинків, незалежно від історичної епохи. Цікаво, що гримування і перегримування, етап підготовки і вибору образу, пропрацювання всіх окремих важливих деталей, загалом зайняв більше 10 годин. Так мені доводилося кілька разів змінювати образ з Доброго на Злого під час зйомок. Також декілька разів робити це під час підготовки до зйомок".

Під час зйомок кліпу на пісню "Кіно", фото: пресслужба гурту Антитіла

Тарас Тополя в образі Божевільного Капелюшника

Тарас Тополя в образі Божевільного Капелюшника

Тарас Тополя в образі Божевільного Капелюшника

Тарас Тополя під час гриму, фото: пресслужба гурту Антитіла

"Кіно" Антитіл, фото: пресслужба гурту

"Кіно" Антитіл, фото: пресслужба гурту

Музиканти втілили у відео стилістику жанру Steampunk - представили альтернативний варіант розвитку людства. Пильне око побачить у кліпі біблійні мотиви.

Для зйомок серед пісків встановили циркове містечко з реальним однощогловим куполом, яке прикрашене символічними прапорами з літерою А та сценою.

"Під час зйомок в пустелі через спеку, нервування і дуже насичений знімальний графік вся команда дійсно схудла, і кожен не дорахувався по завершенню зйомок ваги: хтось 5, хтось 7 кілограмів", - додав Тарас Тополя.

Окремої уваги заслуговують художники з костюмів, які створили спеціально для відео неймовірні образи. Музиканти говорять, що стиль Steampunk - найскладніший в кінематографі, бо атмосферу в ньому створюють саме деталі.

У кліпі ми бачимо майже сотню костюмів, які не повторюються і кожен органічно з'єднаний з типажем кожного героя. Півтора місяця над костюмами працювали Мар'яна Слов'янська та Ганна Черкашина, а також актори та представники Steampunk спільноти в Україні, які були задіяні в кліпі з власними костюмами.

"Мій костюм був важкий і дуже жаркий, - поділився Тополя. - На ньому багато всіляких артефактів, каміння, прикрас, ще шляпа, перука... Весь мій обладунок для зйомок важив понад 5 кілограмів. І з цим всім я весь день бродив по піскам Олешківської пустелі".

Режисером кліпу виступив Сергій Вусик, допомагали йому Ростислав Васильєв та Олексій Веренчик. Оператор - Шатохін Антон.

Автори ідеї та підбір акторів: Тарас Тополя і Сергій Вусик. Музика та аранжування - Максим Сиволап. Слова – Тарас Тополя.

Кадр з відео "Кіно" гурту Антитіла

Кадр з відео "Кіно" гурту Антитіла

Кадр з відео "Кіно" гурту Антитіла

Для "Антитіл" пісня "Кіно" стала першою ластівкою з майбутнього альбому, над яким гурт почав працювати від початку карантину. Для нової платівки вже створено шість пісень, частина з яких буде представлена у 2020-му році окремими синглами.

Через карантин гурт призупинив свій тур на підтримку альбому Hello, але зазначимо, що перший концерт "Антитіл" відбудеться вже 9 серпня в Одесі на Морвокзалі.

Нагадаємо, раніше Тарас Тополя з "Антитіл" та його дружина, співачка Альоша, поділилися радісною звісткою про поповнення у родині.

Також повідомлялося, що учасниця від "Пацанки до панянки" Юля Чигринець (Бандітка) відкрила в собі новий неочікуваний талант.