Високосний 2020 рік вже приніс багато бід і неприємностей. Ніхто не очікував, як розгорнуться події з вірусом в Китаї і як пандемія охопить весь світ. Карантинні заходи призвели до різкого зростання безробіття - люди втратили роботу і джерела доходу.

Для сімейних пар цей рік став справжнім випробуванням, яке не всі змогли витримати. Ще навесні повідомлялося про спалах розлучень у Китаї у зв'язку з карантином. Багато пар не були готові перебувати один з одним 24 години на добу, тим більше під час загрози життю. Саме в цей період відбувається переосмислення стосунків та подальших цілей.

Згодом у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про розлучення і в зіркових родинах. Деякі з них були цілком очікуваними, але є і ті пари, від яких такого рішення зовсім не чекали.

Знай.uа спробував розібратися, що ж вплинуло на такий перебіг подій, а також зібрав топ зіркових розлучень.

Розлучення, розлука, ілюстративне фото: pixabay.com

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Ще раніше ми поцікавилися в української співачки і телеведучої Олі Цибульської, що вона думає про часті розлучення пар. Вона впевнена, що карантин - це тільки привід для розставання.

"Мені здається, що розлучень стало більше, тому що спати з тим, кого не любиш - це вмерти заживо. На карантині довелось довше дивитися своїй правді в очі. І багато хто не витримав", - зазначила співачка.

Також ми звернулися до Ради Дашутіної, керівникові відділів державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції в місті Києві, щоб дізнатися, чи збільшилася статистика розлучень у столиці.

Як з'ясувалося, ні - різкого зростання не відбулося.

"З початку карантину в столиці розлучилися 600 пар, - розповіла Рада Дашутіна. - Для порівняння за перше півріччя 2019 року розірвало шлюб 2026 пар. Що стосується дотримання процедури розлучення під час карантину - продовжуємо слідкувати за дотриманням масочного режиму. Прийом громадян з питань розлучення, як і з інших процедур, здійснюється за попереднім записом по телефону чи через Веб портал "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану". Нагадаю, що у ДРАЦСі можуть розірвати шлюб тільки ті пари, які не мають спільних дітей та матеріальних спорів. У інших випадках потрібно звертатись до суду".

При цьому з початку року, незважаючи на те, що він високосний, у Києві одружилися майже 6 тисяч пар. Це приблизно на 38% менше, ніж у минулому році.

Як повідомили в Міністерстві юстиції України, з початку року по 8 липня в країні було зареєстровано майже 13 тисяч випадків розлучення. А ось одружилися у 5 разів більше - понад 65 тисяч.

Статистика розлучень і шлюбів в Україні, фото: Facebook/minjust.official

На думку астропсихолога Яніни Массіні, багато в чому на події вплинули астрологічні особливості 2020 року: 6 затемнень протягом року (і Місячних і Сонячних), Ретроградна Венера і етапи Ретроградного Меркурія.

"З червня по 5 липня був найскладніший коридор затемнень в цьому році. Протягом цього часу не можна було з'ясовувати стосунки і сваритися. З 13 травня по 25 червня була Ретроградна Венера. У той період часу відбувався етап трансформації та переосмислення стосунків. Крім астрологічних чинників, не треба забувати про психологічні моменти. Під час карантину, коли чоловік і жінка знаходяться в одному просторі, є золоте правило стосунків - дистанція. Один одному потрібно давати повітря", - зазначила астролог.

За її словами, для сімейних пар було нелегко витримати цей період, особливо для тих, чиї стосунки висіли на волосині.

"Пік неприємностей ще буде наприкінці року (листопад, грудень). Буде друга хвиля загострень, кризових моментів, непорозумінь в сім'ї", - застерегла Яніна Массіні.

Астролог Яніна Массіні

Багато хто міг помітити наступні особливості в своїх партнерах в період Ретроградної Венери: жінки ставали більш ревнивими, а чоловіки - прискіпливими, могли нагадати про себе і попередні стосунки.

"Якщо хтось посварився в період коридору затемнень, то ці стосунки вже буде украй важко відновити, їм вже заданий певний вектор долі. За моєю практикою, зараз всі намагаються переносити весілля, ближче до осені. Але не варто всі пари відносити під загальний гороскоп, потрібно відштовхуватися від індивідуального і переглядати, коли будуть кризові моменти, а коли - сприятливі", - поділилася астропсихолог.

Які ж пари розпалися за час карантину?

Джиган і Оксана Самойлова

Оксана Самойлова і Джиган, instagram.com/samoylovaoxana/

Так, ця пара була найбільш обговорюваною з початку року. Вони голосно розійшлися після скандальних витівок репера в США, але вже порадували шанувальників возз'єднанням. І це єдина пара, яка пройшла це нелегке випробування.

Оксана завжди відверта з підписниками в Instagram і в черговому пості зізналася, що помирилася з чоловіком, але не пробачила його. Вона дала йому шанс заради спільних чотирьох дітей, які дуже люблять свого тата.

Джиган зізнався, що офіційно психично хворий і повністю зав'язав з наркотиками.

Гарік Харламов і Христина Асмус

Христина Асмус і Гарік Харламов, фото з Instagram

Повідомлення про їхнє розлучення стало великою несподіванкою. Зіркова пара здавалася ідеальною. Але 8 років шлюбу закінчилися обопільним рішенням розлучитися. Про що вони відразу і написали в Instagram. Хоча пізніше повідомлялося, що ініціатором розриву була Христина.

У пари залишилася дочка, яку вони тепер будуть виховувати удвох, але не разом.

Павло Прилучний і Агата Муценієце

Павло Прилучний і Агата Муценієце, фото: Instagram актриси

Акторська пара не приховувала, що у них завжди були бурхливі стосунки, вони часто сварилися і мирилися. Але ситуація загострилася з початку року. Агата опублікувала відео, в якому, ридаючи, зізналася, що піддається домашньому насильству з боку чоловіка. В кінці лютого актриса повідомила, що вирішила розлучитися.

Вже після, в інтерв'ю Ксенії Собчак, Агата так і не змогла відповісти прямо, чи бив її Паша. Як би там не було, пара більше не разом.

Меган Фокс і Брайан Остін Грін

Меган Фокс і Брайан Остін Грін, фото: Instagram актриси

Голлівудська пара вже не раз хотіла розлучатися. У 2015 році повідомлялося, що Меган подала документи на розлучення. Однак, вже після цього, з'явилися фото вагітної актриси. І стало зрозумілим, що Меган і Брайан помирилися.

У 2020 році в їхніх стосунках сталася чергова криза. Пара роз'їхалася. Поки що немає точної інформації про їхнє розлучення.

Крістіна Річчі і Джеймс Хеєрдеген

Крістіна Річчі, актриса, фото: Instagram

Голлівудська актриса шокувала не просто повідомленням про розлучення з чоловіком, але і тим, що вимагає повного права опіки над сином і домоглася заборонного ордера для чоловіка. Тобто Джеймс не має права навіть наближатися до неї і дитини.

Що ж такого сталося в родині зірки - невідомо. Христина веде закритий спосіб життя. ЗМІ повідомили, що, найімовірніше, був факт насильства в сім'ї, інакше б Річчі не змогла отримати ордер без судової тяганини. До речі, займатися її розлученням буде той самий адвокат, що веде справу про розлучення Доктора Дре і Ніколь Янг.

Додамо, що з початку 2020-го року про рішення розлучитися повідомили Поліна Гагаріна і Дмитро Ісхаков, Мері-Кейт Олсен і Олів'є Саркозі, Келлі Кларксон і Брендон Блексток, Стів Хоуі і Сара Шахі.

В минулому році вийшла заміж новий Ревізор (Новий канал) Юлія Панкова, проте вже розлучилася з чолоіком, мирно і без скандалів.

Ми тільки підходимо до екватора 2020-го. Ще невідомо, як закінчиться цей рік. Хочеться сподіватися тільки на краще!

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голлівудський актор Армі Хаммер розлучається з дружиною після 10 років шлюбу.

А співак Вадим Олійник розповів Знай.uа, як змінилося його життя після розлучення з дружиною.