Відомий британський актор, зірка фільмів про Гаррі Поттера Деніел Редкліфф вельми емоційно відповів письменниці, авторці романів про "хлопчика, який вижив" Джоан Роулінг на її твіт про трансгендерних жінок.

Дана заяву актор зробив на сайті некомерційної організації "Проєкт Тревор", діяльність якої спрямована на запобігання самогубств серед молодих представників ЛГБТ-спільноти.

Джоан Роулінг, фото washingtonpost

Нагадаємо, що 7 червня, Роулінг робила репост публікації зі ЗМІ із заголовком: "Думка: після COVID-19 потрібно створити більш справедливий світ для людей, які менструють". Письменниця прокоментувала статтю словами: "Люди, які менструють". Я майже впевнена, що було якесь слово для цих людей. Жунки? Жанки?".

Публікація Джоан Роулінг, скріншот: Twitter

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Трансгендерні жінки — це жінки. Будь-яке твердження про зворотне стирає особистість і гідність трансгендерних людей і суперечить всім порадам, даними професійними асоціаціями охорони здоров'я, які мають набагато більше знань з цього питання, ніж Джо або я.", - заявив Деніел.

Згідно з даними проєкту, які навів Редкліфф, 78 відсотків трансгендерних і небінарних молодих людей піддаються дискримінації за ознакою статі. Він закликав не ставити під сумнів особистість таких людей, не завдавати їм ще більшої шкоди своїми словами і підтримувати їх.

"Всім людям, які тепер відчувають, що їх досвід читання було заплямовано: я глибоко жалкую про біль, який ці коментарі завдавали вам", — додав актор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з авторкою Гаррі Поттера Джоан Роулінг заговорили форми для тортів.

Як повідомляв Знай.uа зірка "Гаррі Поттера" Руперт Грінт нарешті став татом – чекав 9 років.

Знай.uа писав, хлопчик "який вдома" - Гаррі Поттер повертається на екрани з приємним сюрпризом.