Мандрівник і телеведучий Дмитро Комаров, який нещодавно випустив новий сезон своєї тревел-програми "Світ навиворіт" з Китаю, поділився у Facebook порадами, як безпечно ходити в супермаркет у період карантину.

"Сходив за хлібцем", називається. Дотримуємося заходів обережності. Мінімум виходів з дому. Тільки в разі крайньої необхідності. Маска. Одноразові рукавички. Спиртові засоби для дезінфекції рук. В ліфті теж в масці, погана циркуляція повітря. Кнопки краще в одноразових рукавичках натискати. Або відразу після натискання протирати палець. По приходу додому - верхній одяг у прання або окрему шафу. У взутті по квартирі не ходити (так, на всякий випадок). Залишати на килимку біля входу. Потім протирати спиртовмісним засобом дезінфекції телефон, ключі, дверні ручки, руки. Якщо немає спеціального засобу - просто спиртом. Частіше провітрювати приміщення. Частіше вологе прибирання.

Дмитро Комаров з "Світу навиворіт", фото: прес-служба 1+1

Пакети з супермаркету і будь-які покупки розпаковувати там, де зняв верхній одяг. В дім не заносити (особливо якщо вони лежали у візку магазину або не дай Бог стояли на підлозі в ліфті або перед входом у квартиру, поки ви діставали ключі). Перед тим, як покласти в холодильник фрукти, овочі, пляшки або упаковки чого-небудь з магазину - помити, протерти. Якщо доставка товару - правила ті самі. Після контакту з готівкою теж протираємо руки. З кур'єром спілкуємося в масці. Працювати з дому, якщо є така можливість", - розповів Комаров.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Нагадаємо, Дмитро Комаров ледь не став "банкрутом" в Одесі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дмитро Комаров з дружиною відверто розповіли про дітей.

Також портал Знай.uа писав, що Комаров випробує найшвидший у світі потяг і познайомиться з китайцем, якому не підвладний час.