Левова частка насильства, яке відбувається в суспільстві, чиниться за закритими дверима помешкань і за парканами приватних будинків, стверджують соціологи. У переважній більшості випадків до насильства вдаються чоловіки щодо жінок і дітей.

З 2019 року домашнє насильство вважається в Україні кримінальним злочином. І тепер, щоб покарати кривдника, не потрібно чекати, поки він вб’є або нанесе важкі і побої. Домашні тирани можуть опинитися у в'язниці за образи, приниження та психологічний шантаж.

Однак, багато жертв домашнього насильства і досі мовчки терплять наругу. Про свій тяжкий досвід розповіла в мережі учасниця романтичного реаліті-шоу "Холостяк-10".

У другому випуску шоу учасниці відверто розповідали про минулі стосунки. Найбільш шокуючою стала історія Ані - дівчина була жертвою домашнього насильства, про який боялася розповісти навіть найближчим.

Сьогодні ж "холостячка" закликає всіх жінок, які стали жертвами домашнього насильства, полишати нездорові стосунки і йти від такого партнера раз і назавжди. Головне - ні в якому разі не терпіти, не замовчувати проблему, вважає Аня.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Показати ще

"холостячка" Аня, фото: СТБ

У випуску програми під час гри на відвертість дівчина поділилась жахливим досвідом:

"У відносинах я боялася за своє життя. Мій молодий чоловік мене бив. Він сильно напивався, у нього з'являлася пасивна агресія і, так як я була завжди поруч, він цю агресію зливав на мене. Коли ти любиш, ти прощаєш все. Виправдуєш людину алкогольним сп'янінням. Адже коли він тверезий - він абсолютно інший. Він заперечував, вибачався, казав, що більше такого не повториться. Мені зашивали голову. У мене були побої по всьому тілу. Я просто літала по ванній кімнаті. Забилася в кутку поряд з пральною машинкою і просто почала молитися. Найбільше боюся не мати дітей і втратити свою зовнішність. Все, про що просила:"Тільки не по обличчю! Тільки не по животу!". Я не знала, у кого просити допомоги. Не хотіла травмувати своїх батьків. Найбільший страх - комусь зізнатися в тому, що я слабка і що потребую допомоги".

Своєю особистою історією дівчина також поділилася в соціальній мережі. Аня зізналася, що їй в житті довелося пережити три види насильства - фізичне, психологічне і сексуальне. Дівчина впевнена, що єдиний вихід з такої ситуації - йти.

"Що робити якщо ви - жертва абьюзера? Вибір тільки один - тікати! Міняти адреси, телефони, видаляти всі контакти, навіть якщо любите і не уявляєте життя без цієї людини. Тому що життя там не буде! Це нереально складно, тому що ти підсаджуєшся, як на голку, на ці хвилюючі стосунки. Адже у мене була і любов, і до гробу ... Не бійтеся просити про допомогу близьких, рідних, психологів! Професійна підтримка - це однозначно найкраще рішення. Зараз я чітко розумію, що просити допомоги не соромно! Жодне "я тебе люблю" не варте ваших сліз, болю і приниження", - стверджує холостячка.

Учасниця проекту "Холостяк" закликає всіх жінок і дівчат не дозволяти собі перебувати в таких стосунках, і робити вибір на користь щасливою і безпечного життя. Вибір на користь любові без болю.

"Вибирайте здорові стосунки. І пам'ятайте ... Біль породжує силу. Ми всі можемо бути сильними жінками! І я за власним вибором несу посмішку і сміх, а плачу тільки на фільмах", - підсумувала Анна.

"холостячка" Аня, фото: СТБ

Ми ж зі свого боку нагадуємо і закликаємо - якщо ви постраждали від психологічного, фізичного або сексуального насильства, звертайтеся за допомогою в поліцію або на гарячі лінії підтримки:
Національна гаряча лінія протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0 800 500 335;
Урядова гаряча лінія для жертв домашнього насильства 1547.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, "Холостяк" Макс запросить дівчат на інтимне побачення

Як повідомляв портал Знай.ua, наречена ексхолостяка Добриніна здивувала легковажною заявою про коронавірус

Також Знай.ua писав, як відреагує холостяк Макс несподіваний прихід учасниці в його квартиру