Щоб скуштувати ризотто, необов’язково їхати до Італії, його можна приготувати вдома за рецептом ведучої "Ревізора" Юлії Панкової на Новому каналі. Що цікаво, ризотто з’явилося завдяки забудькуватому кухарю, який засипав рис у курячий суп та й забув про нього. Пізніше він виявив у каструлі смачну страву, схожу на крем зі шматочками овочів.
Кулінар Юлія Панкова дуже любить цю страву і часто готує її під час своїх кулінарних майстер-класів. Ведуча розповіла, що ризотто є одним із кулінарних символів північної Італії. Зараз існує понад тисячу способів приготування цієї страви. Юлія найчастіше готує ризотто з білими грибами.
"Всі вони готуються за однією схемою: рис обсмажується, заливається бульйоном або водою, а потім до нього додаються ваші улюблені інгредієнти. Це можуть бути: овочі, фрукти, гриби, м'ясо, морепродукти"
Інгредієнти
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- 300 г – рису
- 6 шт. – цибуля-шалот
- 75 г – тертого пармезану
- 1 головка та 3 зубчики часнику
- 1 великий томат
- 250 мл – жирних вершків
- 100 г – сушених білих грибів
- 2 ст. ложки меду
- Свіжий чебрець, петрушка, лавровий листок
- Вершкове масло
- Оливкова олія
- Сіль
Приготування
- Гриби промиваємо і замочуємо в теплій воді на одну годину.
- Шалот чистимо та дрібно рубаємо.
- Часточки часнику в шкарлупі обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо до нього кілька ложок меду. Карамелізуємо. Сюди ж додаємо стакан теплої води і тушкуємо до м’якості кілька хвилин.
- Бланшуємо помідори в окропі. Потім знімаємо з них шкірку та ріжемо великими шматками. Обсмажуємо на оливковій олії до однорідної консистенції.
- Підготуйте рис та вдвічі більше холодної води. Щоб вона відразу не википіла.
- В оливковій олії розтоплюємо шматок вершкового масла, кидаємо шалот та обсмажуємо до прозорості.
- До шалоту додаємо рис та обсмажуємо, постійно помішуючи.
- Сюди ж додаємо всю воду та масло від часнику конфі.
- Гриби рубаємо та обсмажуємо на вершковому маслі.
- Часник конфі чистимо від шкарлупки та чавимо виделкою, додаємо його в гриби. Усе перемішуємо. Додаємо до рису помідори, гриби, кілька шматків вершкового масла та вершки.
- На маленькому вогні помішуємо усі інгредієнти. Доводимо до готовності. В кінці солимо.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ревізор Панкова поділилася денним раціоном на час посту – суп із сочевиці та яблучний крамбл
Як повідомляв портал "Знай.ua", Панкова знайшла спосіб зробити Масляну вишуканіше – рецепт від Ревізора
Також "Знай.ua" писав, "Чай для Бога" з чебрецем зміцнить ваше здоров'я та захистить від застуди, рецепт