Ведуча програми "Ревізор Х" Юлія Панкова згадала святкування Китайського Нового року. 24 січня за китайським календарем можна ще раз відсвяткувати прихід нового року, однак не 2020, а 4718-го.
Ведуча Нового каналу Юлія Панкова розповіла про свої пригоди у новорічну ніч. У студентські роки дівчина разом із батьком поїхала до Китаю. Оскільки подорож відбулася напередодні їхнього Нового року, то Юлія очікувала побачити традиційні святкування, а натомість новорічну ніч провела в орендованій квартирі без світла.
"На такий поворот подій ми не очікували. Не знали, що в Китаї вимикають світло за несплату. У них це здійснюється автоматично, як у нас поповнення рахунку на телефон – є гроші – говорите, немає – використовуєте кредитні кошти", - зізналася Панкова.
Однак здивувало ведучу не лише це, а й графік роботи тамтешніх магазинів. В Україні 31 січня більшість крамниць відчинені, а в Китаї їх зачиняють і готуються до святкувань, які тривають зазвичай 10-15 днів. Тоді Юлія з батьком вирішили скуштувати їхні традиційні страви.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
"Хоч китайська кухня і входить у десятку найсмачніших у світі, я не могла звикнути до поєднання незвичних смаків. Все, що ми куштували в ресторанах, мені не подобалося. Довелося піти по їжу до супермаркету. На полицях лежали продукти, запаковані у тетрапаки, на яких зображені китайці. Звісно ж, ієрогліфами написано, що це. Та ми не могли зрозуміти, що всередині. Зраділи, коли знайшли сосиски. Та коли вдома їх зварили, виявилося, що вони солодкі"
Аж через три дні невдалих пошуків, Юля з батьком таки знайшли ресторанчик зі звичною для українців їжею: варениками, борщем та пельменями.
"Коли поверталися в Україну, телефонували мамі й дуже просили приготувати нам картоплю пюре та олів’є. Дуже хотілося наїстися "наших" страв. Та після тих гастрономічних невдач я, все ж, дуже мрію повернутися до Китаю і ще раз спробувати їхню кухню. І, звісно ж, по-новому відкрити для себе гастрономічні смаки цієї країни", - зізналася Юлія.
Нагадаємо, раніше Панкова відкрила секрет ідеальних макарон
Як повідомляв портал "Знай.ua", човен — без реєстрації, водій — без прав і власник — без документів: "Ревізор Х" провів фінальну перевірку в Затоці
Також "Знай.ua" писав, що учасниці "Від пацанки до панянки" потрапили у в'язницю: історія варта "Міцного горішка"