У 1940 році Джокер дебютував в першому випуску коміксу про Бетмена. Від того часу і до виходу фільму у виконанні Хоакіна Фенікса у 2019 році, зовнішність та образ лиходія змінювалися неодноразово. Та загалом Джокер виявився не підвладним моді, а його стиль лише злегка корегувався з часом.

Видання Buro детально порівняло, як змінювався образ Джокера.

Джокер в коміксах, 1940 рік

Перша поява в коміксах (1940)

Оригінальний комікс твердить, що навіть сам Джокер не може сказати напевне, ким він був у минулому житті. Щодо минулого геніального лиходія достеменно відомо лише те, що одного разу він пішов на пограбування карткової фабрики, де й зустрів Бетмена.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Намагаючись втекти, Джокер впав в чан з хімікатами. В результаті цього прикрого випадку його шкіра побіліла, волосся набуло зеленого відтінку, а навколо очей з'явилися чорні плями. З того моменту на обличчі Джокера застигла моторошна посмішка, а сам він цілком збожеволів.

Тоді й появився екстравагантний образ популярного персонажа коміксів: відмінно скроєний двобортний костюм зі злегка подовженим піджаком і класична біла сорочка, які згодом змінилися на зелену сорочку з помаранчевим жилетом та зеленими туфлями.

Сезар Ромеро в образі Джокера

Фільм і телесеріал "Бетмен" (1966)

Джокер вперше появився в кіно – правда його образ у виконанні Сизара Ромеро вийшов не надто зловісним. В образі героя з’явився модний фрак, талія на брюках стала ще вище, а в жилеті з'явився глибокий виріз. Різко змінився колір костюма – він став яскраво-рожевим.

Джокер в коміксах, 1985 рік

Джокер в коміксах (з 1985)

З часом змінилася техніка малюнку, в результаті якої постав і оновлений Джокер. У його гардеробі появилися капелюхи, брошки, витончені запонки, рукавички, манжети і туфлі-дербі. Варто зауважити, що у своїх брошках лиходій часто зберігав кислоту.

Джек Ніколсон в образі Джокера

Фільм "Бетмен" (1989)

Роль злого генія у фільмі виконав Джек Ніколсон. Цього разу не обійшлось без стилістичних експериментів – Джокер постав в образі денді - з тростиною, капелюхом та шовковим бантом на шиї. Крім того лиходій почав акуратно зачісувати своє світло-зелене волосся та ретельно маскувати зброю.

Хіт Леджер в образі Джокера

Фільм "Темний лицар" (2008)

У фільмі Джокер став зовсім не схожим на своїх попередників – він постав найстрашнішим та найжорстокішим зі всіх. Незмінним залишився лише зелений жилет і фіолетовий каптан. Герой перестав стежити за своєю зачіскою та гримом і став більш приземленим.

Джаред Лето в образі Джокера

Фільм "Загін самогубців" (2016)

Джаред Лето в образі улюбленого лиходія багатьох однозначно здивував. До самого виходу фільму шанувальники не знали, чого чекати від втілення Лето у злого генія. В результаті у Джокера з’явилися татуювання і металеві накладки на зубах. А от фірмова моторошна посмішка була відсутня.

Хоакін Фенікс в образі Джокера

Фільм "Джокер" (2019)

Новий фільм режисера Тодда Філліпса показав Джокера в найреалістичнішім образі. Головного героя Артура Флека зіграв Хоакін Фенікс. Картина розповідає про те, як суспільство довело хлопця з ментальними розладами до вбивств.

У звичайному житті герой носить зовсім непомітний одяг та ледве зводить кінці з кінцями, працюючи клоуном. З часом його відчай прогресує і Артур Флек поступово змінює свій гардероб на все більш ексцентричний. У фіналі перед глядачами постає всім звичний Джокер – із зеленим волоссям та впізнаваним гримом.

Нагадаємо, раніше поліція і армія США перебуватимуть у максимальній готовності на час показу фільму "Джокер"

Як повідомляв портал "Знай.ua", творці нового "Джокера" поцупили пісню у засудженого педофіла і він вимагає відшкодування

Також "Знай.ua" писав, що Хоакін Фенікс заручився після трьох років стосунків з Руні Мара