“Міс Україна-2016” і телеведуча програми “Зірковий спорт” на ICTV Олександра Кучеренко у цьому році здивувала всіх, ставши дружиною одного з найзавидніших холостяків України. Таємне весілля ведучого “Світу навиворіт” Дмитра Комарова і Саші “підірвала” медійний простір. Пара так ретельно приховувала свої стосунки, що ця новина дійсно стала для багатьох великою несподіванкою.

Знай.uа поспілкувався з Олександрою про її домашні обов'язки в новому статусі дружини, про заповітні мрії і важливість соціального проекту “Наставництво”, про те, як справляється з розлукою, коли чоловік в черговій експедиції, і його подарунки з відряджень.

Олександра Кучеренко

Олександро, ви поміняли статус в цьому році - тепер ви заміжня дівчина. А що принципово змінилося у вашому житті після весілля?

Створити свою сім'ю означає те, що тепер у всьому буде не “я”, а “ми”. До заміжжя більше думаєш про себе, свої особисті плани, цілі, мрії. Але коли стаєш дружиною, з'являється відповідальність не тільки за саму себе, але і за свою другу половинку: здоров'я, гармонію в родині, затишок в домі. Всі важливі рішення приймаються разом, будуються спільні плани на майбутнє, і навіть саме життя стає яскравішим, ширше і активніше, тому що тепер ми - частина одного цілого.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Як ви справляєтеся з новими обов'язками: приготуванням їжі, пранням, прибиранням?

З побутовими питаннями проблем немає. Моя мама подала мені приклад того, що в будинку завжди чисто, на кухні - смачно, а одяг - чистий і наглаженний. Тому й у своїй родині я прагну до того ж. Звичайно, чогось я ще вчуся. Але головне - підходити до будь-якої справи з любов'ю, і тоді все виходить в той же момент. Мені подобається готувати для нас з чоловіком сніданки і вечері, стежити за гардеробом, облаштовувати нашу квартиру. Багато в чому мені допомагає Діма: ми розподілили обов'язки між собою. І кожен робить те, що йому по душі.

За що в родині відповідальний лише Діма?

Коли потрібно прийняти якесь важливе остаточне рішення в нашій родині - це робить Діма. Він відповідальний за всі фінансові питання і ті ситуації, в яких потрібно проявити чоловічу силу і мудрість.

Чоловіки люблять дарувати своїм жінкам подарунки. Який найдорожчий подарунок зробив вам Діма за весь час?

Діма любить робити яскраві сюрпризи і привозити зі своїх експедицій екзотичні та ексклюзивні подарунки. Вони дуже важливі і значимі для мене, і справа навіть не в ціні. Мій чоловік часто дарує мені прикраси з цінними каменями, які сам вибирає. Або знаходить! Наприклад, у Танзанії він сам здобув рідкісний коштовний камінь - танзаніт. Тепер цей камінь, як справжній амулет, лежить у нас вдома в таємному місці.

Подружжя Дмитро Комаров і Олександра Кучеренко

Діма поїхав в чергову експедицію. Хто за кого більше переживає у розлуці? Як ви справляєтеся з емоціями, коли Діма не виходить на зв'язок?

Я відразу прийняла роботу Діми і такий стиль життя, що якийсь період часу ми не разом фізично. Але емоційно - близькі завжди. Де б не знаходився мій чоловік, він завжди знаходить можливість зв'язатися зі мною. І навіть в місцях, де немає ніякого зв'язку, дзвонить з супутникового телефону. Коли Діма їде в експедицію, наша розлука завжди триває не менше місяця, але зате наскільки сильні емоції і почуття відчуваємо в момент довгоочікуваної зустрічі!

Після заміжжя у багатьох змінюється і коло спілкування: або з'являються нові друзі, або губляться старі. Як у вашому випадку?

З заміжжям моє коло спілкування тільки розширюється, адже тепер у нього почали входити ще й друзі та знайомі мого чоловіка. Мої старі приятелі не розгубилися. Все-таки справжня дружба і близькі людські стосунки довговічні.

Саша - ведуча програми Зірковий спорт

Ви і ведуча, і модель, і журналіст, чудово танцюєте, граєте на фортепіано. А є щось, про що ви давно мрієте, але ще не вдалося це здійснити?

Мене тягне до вивчення мов. У школі завжди подобалися гуманітарні предмети: ЗНО з української та російської мови здала на 196 балів. І зараз, крім підтримки свого рівня англійської, я хочу досконало оволодіти іспанською. Це одна з найбільш популярних мов у світі і одна з найбільш складних. Я з дитинства люблю латинські танці та пісні, тому мені дуже близька ця характерність і мелодійність мови. Надалі дуже хочу попрактикувати свою іспанську в колоритних іспаномовних країнах, які давно є в моєму must-visit list: Мексиці, Кубі, Колумбії.

Що для вас стало найбільшим викликом у професії телеведучої? А в житті?

Професія ведучого - це завжди виклик, і насамперед, самому собі. Тому що така робота, хоч дуже цікава і не одноманітна, але зовсім не стабільна. За свою телевізійну кар'єру багато ведучих безліч разів змінюють канали, програми, формати, образи. І все заради того, щоб бути цікавим глядачеві. Тому так важливо завжди залишатися на хвилі, не випадати з інформаційного простору, продовжувати свою творчу роботу. І звичайно, залишатися стресостійким в особливо напружені моменти: для мене це прямі ефіри і робота на велику публіку. Наприклад, коли я була ведучою головної фан-зони Євробачення 2017 на Хрещатику, було важливо впоратися з хвилюванням і подарувати глядачам настрій і свято.

Розкажіть про проект “Наставництво”, яким ви займаєтеся. У чому його суть?

В нашій країні понад 100 тисяч дітей, які в силу різних життєвих обставин потрапили в дитячі будинки та інтернатні установи. І тільки невелика частина з них зможуть бути усиновленими і потрапити в сім'ю. Більшість же - так і не отримають повноцінної уваги та спілкування з дорослим, відповідей на запитання, що накопичилися, життєвих порад, і вже у дорослий світ вони вийдуть у повній невизначеності та нерозумінні. І, на жаль, результат у таких випадках може бути невтішний: в'язниця, наркотики, проституція...

Проект, який я курирую, називається “Наставництво” і несе важливу місію: кожна людина, яка хоче допомогти такій дитині, але з якихось причин не готова його усиновити, може стати для нього наставником - справжнім другом, який зможе вчасно підказати, дати потрібну пораду, поділитися досвідом, приділити час, допомогти самореалізуватися і соціалізуватися.

Ви самі могли б стати наставником для дитини?

Я за те, щоб робити всі важливі кроки в житті усвідомлено. Вважаю, що наставником для дитини має бути людина з великим життєвим досвідом, яка розуміє всю відповідальність та має сильну внутрішню мотивацію, щоб допомогти дитині. Я обов'язково стану наставником, коли відчую, що вже готова. Але на даному етапі життя я бачу свою місію у популяризації цього важливого проекту.

Чи є у вас обов'язковий ранковий або вечірній ритуал? Ви взагалі сова або жайворонок?

Я люблю поспати, але для мене не проблема встати ні світ, ні зоря, щоб, наприклад, зібратися на зйомку. Завдяки модельному досвіду я сама можу зробити собі професійний макіяж і зачіску за короткий час. І ніколи не вийду з дому, не поснідавши. Чашечка кави - важливий ритуал будь-якого мого ранку.

У Новому "Вечірньому Кварталі" показали пародію на вас і Діму, ваше весілля. Пригадали вашу участь в "Танцях з зірками", вашу весільну подорож. А гумористи попереджали вас, що готується пародія?

Так, як тільки з'явилася новина про весілля, хлопці з Кварталу приємно привітали нас з Дімою. А потім - запросили в Одесу подивитися пародію. Деякі жарти вийшли дуже життєвими. Навіть моє весільне плаття примудрилися скопіювати! Самоіронія - вершина гумору. Ми насміялися від душі!

Вас часто розігрують друзі або чоловік? Можете згадати кумедний випадок? Або може ви когось смішно розіграли?

Моїм близьким легко мене розіграти - я дуже довірлива і щиро вірю всьому, що вони мені скажуть. Тому, якщо чоловік збирається зробити мені якийсь сюрприз, йому не обов'язково сильно шифруватися - я навряд чи щось зауважу завчасно. У той день, коли Діма мені зробив пропозицію, я не підозрювала, що ж буде.

Озираючись назад, які моменти в житті стали для вас переломними і визначальними подальший шлях?

До 17 років я жила в Дніпрі. У 2015 році я разом з батьками переїхала до Києва. Для кожного з нас цей переїзд був визначальним і переломним, адже потрібно було залишити все колишнє життя в рідному місті і почати жити по-новому в столиці. Я дуже хотіла вступити до КНУ ім. Шевченка на спеціальність "Телеведучий", і моя сім'я мене підтримала. Дуже рада, що моя мрія здійснилася - тоді мені відкрилися нові можливості, щоб реалізувати себе.

Скоро у вас день народження. Як плануєте відсвяткувати?

Поки що ще не планувала, думаю, і не доведеться. Мій чоловік обов'язково придумає, як мене здивувати, подарує захоплюючу пригоду і перетворить цей день на справжнє свято.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Олександра Кучеренко зізналася у коментарі для Знай.uа, що дуже любить українську моду. Модель і телеведуча, поки чоловік в черговій експедиції, змогла відвідати кілька показів Ukrainian Fashion Week. Саша поділилася своїми враженнями від побаченого.

Також Знай.uа розповідав, як в цьому році обирали нову Міс Україна. Читайте про повторний “ляп” з прем'єр-міністром, вихід Тищенка з дружиною і пікантні наряди гостей.

Крім цього, Діма Комарів зворушив історією спасіння левенят з карцеру приватного львівського цирку.