В український прокат 19 вересня вийшов довгоочікуваний пригодницький фільм Анатолія Матешка “Фокстер & Макс”. Зйомки сімейного фентезі почалися в Києві ще в червні 2017 року. Стрічка повинна була вийти на екрани в минулому році, але через складнощі пост-продакшену продюсери змушені були відкласти прем'єру.

Що потрібно знати про новий фільм, хто зіграв в ньому та на що було витрачено понад 50 млн грн - розбирався Знай.uа.

Прес-конференція зі знімальною групою

В столичному кінотеатрі “Оскар” 18 вересня відбулися прес-конференція зі знімальною групою “Фокстер & Макс” та гала-прем'єра із зірковими гостями. Першими подивитися стрічку прийшли Сніжана Єгорова, Alyona Alyona, Євген Нищук, Олег Михайлюта, солісти групи “Скай” та багато інших.

Нано-пес поспішає на допомогу

Стрічка розповідає про 12-річного хлопчика на ім'я Макс і диво-пса Фокстера. Герой випадково знаходить на вулиці балончик з наноботами (хто дивився “Трансформери”, той пам'ятає - це такі дрібні роботи, які можуть трансформуватися у що завгодно) і малює на стіні зображення собаки, думаючи, що це просто незвичайні фарби. В результаті забраження оживає в пса-робота. Унікальна технологія ще не повністю досліджена, тому новий герой стає своєрідним піддослідним для його творця.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Заволодіти наноботами мріє і антигерой - велетень з наполеонівськими планами на ім'я Мирон. Він весь фільм тероризує головних героїв, але Фокстер - не просто нано-пес, він володіє штучним інтелектом і здатний на багато що. Йому і належить врятувати героїв від рук злого Мирона.

Акторський склад

Головну роль зіграв юний актор з Тернополя - Богдан Козій. Оскільки у фільмі багато спецефектів і трюків, робота з каскадерами далася Богдану складніше всього. Він розповів Знай.uа, що і з Амадеєм виникали труднощі. Амадей або просто Моня - фокстер'єр, який і зіграв Фокстера.

Максим Родіонов, Богдан Козій і Амадей

“Собака може боятися апаратури, тому доводиться перезнімати по кілька разів або взагалі чекати, поки собака заспокоїться. Я з Амадеєм за місяць до зйомок познайомився. Разом ходили на імпровізовані побачення, щоб він до мене звик. Я з ним гуляв, тренував”, - поділився Богдан.

Акторові вже 14 років, а зніматися він починав в 12-річному віці. Вдома, зізнався, собаки у нього немає, зате є пацюк! Також Богдан повідомив, що у нього вже є кохана.

У фільмі задіяні і інші юні актори. Наприклад, киянин Максим Родіонов. За сюжетом він з Богданом - суперники. А причина сварок - прекрасна Соня, яку зіграла Віталія Турчин. Їхня трійця і була на прес-конференції.

Віталія Турчин, Богдан Козій і Максим Родіонов

Віталія зізналася Знай.uа, що їй довелося піти на невеликі жертви заради ролі.

“Перед початком зйомок мені довелося обрізати мої довге русяве волосся і перефарбуватися в темний колір. Стилісти повністю змінили мій стиль, мій образ. Я стала зовсім іншою. Ні хвилини не вагалася. Я розуміла, що це для справи, для роботи. Волосся - не зуби, відростуть, а роль у фільмі може бути раз у житті”, - поділилася юна актриса.

Віталія розповіла, що вже 6 років займається у театральній студії і вона, як і Богдан, з Тернополя.

Знімальна група фільму Фокстер і Макс

Максим Родіонов зазначив, що йому легко було зніматися, оскільки працював у колі професіоналів, які допомагали і багато чому навчили.

“Найскладніше - чекати виходу на майданчик, коли ти сидиш і не знаєш, чим себе зайняти, - поділився актор. - Ти вже 100 разів відрепетирував перед дзеркалом свою міміку, вжився в роль, вже розмовляєш з іншими в цій манері і чекаєш”.

Як повідомив режисер фільму Анатолій Матешко, всій знімальній групі пощастило з юними акторами. “Це гіперактивні діти. Коли всі дорослі вже “лежать”, вони просять, дайте мені завдання, я ще хочу щось зробити”, - зазначив він.

Лиходія у фільмі зіграв польський актор Томаш Освечинський. У нього дійсно лякаюча зовнішність, але в житті він “добрий і пухнастий”.

Томаш Освечинський

Окремо відзначимо актора Максима Самчика - 22-річний красень зіграв спритного злодія і майстра паркуру. У фільмі йому доводиться виконувати всілякі трюки. Однак, за його словами, це заслуга талановитих каскадерів.

Максим Самчик

Для хлопця це друга велика роль в кіно, перша - “Коли падають дерева” Марисі Нікітюк. Зовнішність актора зачаровує. Але розчаруємо всіх дівчат - Максим давно зайнятий. Він 3,5 роки зустрічається з актрисою Ангеліною Трандафіловою.

Максим Самчик, Сергій Неретін, Роман Мартиненко

На що пішли гроші?

Бюджет фільму склав 51,5 млн гривень, з яких 37,9 млн виділило Держкіно. Також фентезі підтримав Український культурний фонд. Займаються дистрибуцією FILM.UA Distribution і MMD UA.

Важливо те, що раніше подібних фільмів в Україні не знімали. Так, в Голлівуді і Європі стрічки зі складними спецефектами і комп'ютерною графікою давно поставлено на конвеєр. Тому основна складність цієї роботи полягала в пост-продакшені, а саме - у 3D-графіці.

“Тому що все, що ви бачите, - ми робили майже вперше, - поділився продюсер Максим Асадчий. - Зробити анімаційну реалістичну собаку, який добре виглядав би і гармонійно вписувався в кадр - такого до нас в індустрії ніхто не робив”.

“Цей фільм - наша відповідь Голівуду”, - заявив в.о. голови Держкіно Сергій Неретін.

Анастасія та Анатолій Матешко та Сніжана Єгорова

Автором ідеї фільму виступила Анастасія Матешко - дружина Анатолія Матешка. Вона ж зіграла одну з ролей у стрічці.

Анастасія розповіла, що на написання сценарію її надихнув власний син, який мріяв про собаку, а також захоплювався коміксами і сучасними гаджетами.

“Якось ми з ним намалювали на паркані собаку, дуже хотіли, щоб він матеріалізувався. Коли у нас вже з'явився собака, спостерігаючи за тим, як син з ним налагоджує стосунки, у нас виникла ідея зробити кіно”, - повідомила Матешко.

Канадський сценарист Скотт Парізьєн допоміг Анастасії доопрацювати сценарій, додавши в нього більше екшену.

Анастасія та Анатолій Матешко і Максим Асадчий

Як зазначила продюсер Катерина Копилова, основною місією фільму є формування молодого українського глядача.

“Фокстер & Макс” - добре українське кіно з прекрасними панорамами Києва і не менш прекрасним псом в головній ролі. Незважаючи на різні трюки, зображення і графіку, не вистачає якоїсь динаміки і розвитку сюжету. Звичайно ж, в кінці всіх чекає хеппі-енд.

Гості з зіркової прем'єри:

Додамо, що на гала-прем'єрі фільму Амадей прикував до себе всю увагу гостей, виконавши блискучий танцювальний номер. Такий суперпес - мрія будь-якої і дитини, і дорослого.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що виробництвом стрічки "Фокстер & Макс" займається кінокомпанія "Prоnto Film".

Також Знай.uа повідомляв, що новий український фільм розірве шаблони і вразить глядача.

Крім цього, Євген Нищук відверто розповів про зміни у владі і нове якісне українське кіно.