Минулого тижня модний дім Dior опублікував відеоролик, в якому представив новий аромат "Sauvage". Обличчям рекламної кампанії став популярний голлівудський актор Джонні Депп.

Щоправда, світ побачив лише тизер короткометражного рекламного фільму. Справа в тому, що в Dior вирішили не публікувати повну версію рекламного відео після масової критики на свою адресу.

Громадськість звинуватила модний дім в расизмі і експлуатації індіанської культури.

У відео Джонні грав на гітарі в пустелі, в той час як його колега - актор з племені сіу, що живе в резервації "Роузбад", виконував танець в традиційному для індіанців головному уборі і вбранні.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Назва аромату, який рекламував Джонні Депп - Sauvage, що можна перекласти, як "дикун". Це викликало незадоволення у громадськості - люди вважають, що над корінними народами Північної Америки просто насміхаються, представляючи їх життя таким, яким воно було багато десятиліть тому.

Однак амбасадор Dior Джонні Депп категорично не згоден з такиою оцінкою і став на захист бренду.

"Фільм знято з величезною повагою не лише до корінних народів Америки, а й усього світу. Дуже шкода, що люди поспішили його розкритикувати. Але це їхнє законне право. Я запевняю, що ніхто нікого не використовував. Фільм знятий з великою любов'ю до індіанців для того, щоб пролити світло на їхнє життя. Ми обов'язково прийдемо до угоди, щоб всі були щасливі, "- заявив Депп в інтерв'ю THR.

Крім того, однією з претензій до рекламного відео стало те, що Депп виступив у ньому в ролі індіанця, хоча сам таким не є.

Однак така претензія безпідставна. Кілька років тому актор став почесним членом племені команчі і навіть отримав індіанське ім'я Ма Ву Мей - "перевертень". Крім того, зірка "Піратів Карибського моря" не раз говорив, що серед його предків є індіанці з племені черокі і крик.

Нагадаємо, Джонні Депп змінився до невпізнаваності заради фільму "Мінамата"

Як повідомляв портал Знай.ua, позов проти Джонні Деппа, який зіграв Грін-де-Вальда, може нашкодити фільмам про Гаррі Поттера.
Також Знай.ua писав, колишня Джонні Деппа повідала моторошні подробиці про подружнє життя з актором.