Українська артистка Ольга Горбачова розширила свою творчу діяльність до ментора, почавши поєднувати музику і психологію. Її особисте життя стало прикладом і мотивацією для багатьох жінок, чий шлюб тріщав по швах. У 2016 році Оля вдруге вийшла заміж за Юрія Нікітіна - продюсера гурту "KAZKA", Вєрки Сердючки, дуету "НЕАНГЕЛИ" та інших. Пара знайшла в собі сили пережити всі труднощі, зради і розбіжності. Кожен, хто подивиться їхні нинішні світлини, помітить, як Оля і Юра змінилися, як погарнішали. Вони змінили не тільки спосіб життя, але й своє ставлення один до одного. Все це відбилося і на роботу кожного.

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова

У бесіді зі "Знай.uа" Оля відверто поділилася своєю особистою історією, як почала проводити мотиваційні курси для жінок і писати пісні-афірмації, що це за техніка і яку користь вона приносить.

Від ведучої до ментора і автору пісень

Оля, як ваше життя змінилося після появи пісень-афірмації і виступів з мотиваційним курсом?

Пісні-афірмації я пишу лише кілька років, але як ментор почала виступати з моменту возз'єднання нашої сім'ї. Не було ще повторного весілля, але відбулися, вже після розлучення, офіційні заручини (у 2013 році - ред.). І люди підходили до мене - жінки, звичайно ж, - і говорили: "Спасибі, ви врятували нашу родину!" Я ніколи не розуміла, як це ми врятували? Ми ж нічого не розповідали, нічого не робили. Уявіть, що деяким людям достатньо, щоб хтось написав "я розлучилася з цим козлом" - і вони зробили так само. Їм досить і щоб люди просто возз'єдналися - і вони побачили якусь казку і повірили, що вони теж зможуть.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

І я подумала - якщо я буду розповідати реально, що мені допомогло, які інструменти, з якими я працювала майстрами, психологами, з якими хорошими людьми зустрілася, який пройшла шлях самопізнання, то виходить, що мій внесок буде набагато більш значущий, ніж просто телеведучої, яка розповідає про інших артистів або навіть автора пісень, які зведені до того, що вони допомагають мені більше заробляти гроші, ніж людям бути щасливими. Тому що, мені здається, музика, в основній своїй масі, зараз деструктивна - в кращому розкладі це 70 на 30, а в реальному - в меншому співвідношенні.

Ольга Горбачова

Так я почала свою менторскую діяльність. Мені було що сказати, було з ким познайомити. Я придумала формат своїх сольних виступів таким чином, що це було більше схоже на жіночий фестиваль. Наприклад, ми зробили тур "Сонце" по всій Україні: вдень - майстри читали лекції, увечері - був мій сольний концерт. Відповідно, це нова для мене професія, і мені потрібно було стати професійним ментором, спікером, тренером - зараз називають це різними словами. І тільки два роки тому я зрозуміла, що можна зробити психологічною і музику, помістивши в неї тільки позитивні життєві установки. Без деструктивних слів, без страждань, щоб пісні формували нову силу думки людей, щоб у них був енергетично-концентрований заряд, і щоб це дійсно була мотиваційна історія та психологічна допомога.

"Чоловік - меценат щастя українських жінок"

Ваш чоловік, продюсер Юрій Нікітін, чи вплинув якось на вашу нову творчість?

Він впливає тим, що він в мене завжди вірить. Ви знаєте, якщо б він мені одного разу не сказав, що я пишу гарні пісні, я б ніколи в житті не ризикнула комусь показати або записати хоч одну пісню. Навіть якщо він це сказав просто, як людина, яка до мене з любов'ю ставиться, - це все одно змінило мою долю.

Юра і Оля

Що стосується того, що я роблю зараз - він перший чоловік, який у це шалено вірить, бачить в цьому величезний сенс, місію. Мало того - якщо у мене буде щось не виходити, він сказав, що завжди готовий фінансувати тренінги, лекції, тому що він бачить, яку величезну користь це приносить людям. Хтось допомагає хворим дітям, хтось сиротам... у різних людей - різні форми благодійництва. Мій чоловік - меценат щастя українських жінок (сміється). І це його дуже надихає!

Він бачить, як складаються успішні історії його музичних проектів, в тому числі і завдяки тому, що ми разом напрацьовуємо на фестивалях і марафонах величезне поле жіночої енергії. Для чоловіка - найбільш надихаючий момент, який в принципі може бути в історії відносин. Він не може не відчувати моє натхнення і все наше жіноче коло, коли в онлайн марафоні, наприклад, бере участь близько десяти тисяч жінок. Уявляєте, яка це кількість вдячних і позитивних людей?

"Мене цікавлять нестандартні теми"

Що відбувається на ваших концертах? Знаю, що одного разу Юра потрапив на ваш виступ і розплакався від напливу емоцій.

Я йому розповідаю, що ми буде робити, але він не до кінця розуміє, що насправді буде. Потрапивши на жіночий фестиваль, він очманів. Зайшов у той момент, коли йшла медитація, де сперматозоїд зустрів яйцеклітину... (сміється). Це була лекція на тему сексуальної освіти. Деяких людей коробить в залі навіть проголошення таких слів. Власне, ми це і робимо, щоб звільнити глядачів від багатьох заборон і внутрішніх обмежень на тему нашої сексуальності, на тему моменту народження, навіть на таку елементарну тему - як момент зачаття. Для багатьох це - табу. Якщо ставитися до цього з соромом, то ми не цінуємо свою найважливішу перемогу - ми вижили серед мільйонів сперматозоїдів!

Сім'я Нікітіних

Мене цікавлять нестандартні теми, і одним людям це може здатися глибоким самопізнанням, а інші скажуть: "А, вона зовсім тю-тю". Других - одиниці, а для більшості наші зустрічі і курси дійсно змінюють життя.

Людина прийшла на фестиваль і потім пише: "Я пробула з вами дві години, і у мене життя змінилося". І для мене це завжди чудо, загадка. Я вперше для себе відкрила ці інструменти 10 років тому, але у мене ще не все змінилося в житті. Це крок вперед, два назад.

Але знаєте, у багатьох людей прості мрії та очікування від життя: вони хочуть, щоб вирішився якийсь конфлікт, або щоб підвищили їх на роботі, або помиритися з чоловіком. І у них відбувається реалізація заповітного бажання після нашої зустрічі - для них цього достатньо, щоб вони були щасливі. Це величезний сенс нашої роботи.

Юра зараз знає, що я роблю альбом пісень-афірмації. Але, коли я принесла йому пісню про гроші, він втратив дар мови. Він не розумів, що можна зробити пісню, в якій стверджується, що "якщо є я, то будуть і гроші, тому що я - це і є гроші". І він так сидів і говорив: "Я думав, що ти вже не зробиш крутіше пісню, ніж ті, які я вже чув, але ця ще крутіше!" По-перше, мені приємно, як жінці, що я його надихаю, він називає це: "Ти мене музиш!" А по-друге, його професійний авторитет для мене є величезним, і коли він так каже, я готова ще більше робити і краще.

"Ніколи не було зустрічей з якимись гуру"

Коли у вас зародилася думка про наставництво і як з'явилося бажання проводити менторські навчальні програми на теми сімейної і сексуальної освіти?

Після позитивного резонансу на наш повторний шлюб. Я подумала, а якщо я розповім все поетапно - це ж буде ще більша допомога. Спочатку я просто хотіла зустрічатися і безсистемно розповідати. Це був наш перший тур - ми зробили фотовиставку з дуже крутим фотографом про "7 життів жінки". Ця тема заснована на стародавніх знаннях про сім енергетичних центрів людини, чакри так звані. Але ми інтерпретували це у відповідності з сучасними завданнями жінки, як господині, коханки, зірки, дружини, музи, чарівниці і душі.

І я зробила таку фотовиставку і думала, прийду просто поспілкуюся. Але потім почала писати лекцію про всі "7 життів жінки", як конкретно я балансую з усіма жіночими завданнями. Це насправді дуже важливий момент, тому що якщо жінка вдаряється лише в роботу, вся її сексуальна енергія витікає в соціум, вона не реалізує себе в якихось інших сферах: у задоволенні, в любовних відносинах, або у творчості. Точно так само, якщо жінка відірвана від побуту, вона тільки зірка чи муза, то це не дає їй енергії від землі, безпеки її будинку. Дуже багато моментів, з якими доводиться справлятися сучасній жінці, в абсолютно оскаженілому ритмі.

Я передбачала, ви їздили кудись і набралися там думок, надихнулися.

У мене ніколи не було зустрічей з якимись гуру, які сказали б: "Ти повинна нести світло!" (сміється). Ні, не можу вам розповісти таку історію. Я працювала з майстрами тільки в нашій країні, які спеціалізуються на слов'янських темах. Це все про жіночі енергії. Якщо пам'ятаєте, я знімала кліп на пісню "Повезло" на тему сексуальної освіти. Там використані вправи слов'янських чародійок, даоські практики, дельфіняча тантра. Але я спираюся більше на слов'янський Егрегор, на ту силу, яку дає наша земля.

Я б хотіла повчитися коли-небудь у майстрів за кордоном, яких я знаю. Наприклад, в Америці є дуже цікаві фахівці, у Німеччині - з сімейних розстановок. Але такого, щоб я сиділа і медитувала десь у Гімалаях або зустріла Далай-Ламу - поки що ні.

"Я за рівні права з чоловіками, але не хочу рівні з ними обов'язки"

Як думаєте, чому в Україні багато хто з жінок залежні від чоловіків? Чи можна сказати, що у нас безперечно присутній патріархат у сімейних стосунках?

Так, звичайно, він присутній тотально у світі. Колись був матріархат, зараз патріархат - в цьому немає нічого страшного. Думаю, свого часу жінки зловживали владою, і вона перейшла до чоловіків, те ж саме ми спостерігаємо з боку чоловіків зараз. Ідея рівноправності чудова, але вона висловлюється так радикально останнім часом, що ми ведемо неформальну війну з чоловіками. Ми не можемо виграти війну! У нас інша природа. Ми можемо зробити так, щоб залишитися у виграші. Розумієте?

Я не розумію, чому жінки б'ють себе в груди і починають кричати: "Я сама тягну все на собі". Давайте не зводити проблему в кожній окремій сім'ї до відповідальності держави. Я розумію, питання держави - коли хочуть, щоб жінок в Раді було більше 30%. Але жінка, яка в сім'ї тягне все на собі, а чоловік лежить на дивані, сама не зуміла створити відносини, коли її носять на руках, цінують і бережуть. Це не проблема держави.

Фемінізм все звалює в одну купку, і виходить в деяких питаннях радикальним. Я за рівні права з чоловіками, але не хочу рівні з ними обов'язки. У нас різні обов'язки. Є просто фізіологія - я можу бути феміністкою, але я не можу підняти вагу більше 10 кілограм без деформації тазового дна. Все дуже просто. Це одна сторона питання. Інша - духовна. У ведах написано, чоловік повинен давати жінці, а жінка приймати. Наприклад, подарунки. В сексуальних стосунках чоловік дає - жінка приймає. Це теж фізіологія. Обидва моменту фізіологічні. Вони не мають відношення ані до фемінізму, ані до вед, просто ми так влаштовані.

"Як ми думаємо, так і живемо"

Ви розповідаєте про силу жінок. Давайте позначимо, про що саме йде мова?

"СИЛА" - це мій новий альбом музичних тверджень, що зроблений на стику музики і психології. Афірмації - один з найбільш ефективних інструментів на шляху до щасливого життя. Це короткі позитивні фрази-установки, які необхідно повторювати до тих пір, поки мозок не повірить в це, як у вашу нову реальність.

Якщо ви прийдете на мій концерт в новому турі, ви зрозумієте, що це більше, ніж концерт. Це музичний тренінг, енергетично прокачаний мотиваційний продукт. Але оскільки наші жінки все-таки не звикли спиратися на почуття, то для їх розуму, для ментальної частини, ми додали ще до кожного білета участь в онлайн марафоні "Сила думки". Хоча я впевнена, що жінкам потрібна мотивація в другу чергу, а в першу - їм потрібно задоволення. Коли вони отримують задоволення від життя, вони розквітають, виглядають, як хочуть і бачать чоловіка поруч, про якого мріяли. Але в сучасних тенденціях люди жадають навчання. Я можу їм це дати.

В альбом і в шоу "Сила" зашито дуже багато психологічних моментів, які, я думаю, навіть не варто описувати глядачеві, тому що вони впливають на нього несвідомо. Я не кажу про якісь техніки гіпнозу, ні. Це певна продумана структура, яка допомагає вийти на трансформацію і новий шлях розвитку.

Найголовніший акцент - це афірмації. Це та техніка, яку використовують усі провідні тренери світу для сили думки. Це головна ступінь позитивного мислення. Переформатувати свій мозок на нове сприйняття себе і своїх можливостей, перестати думати про себе погано. Як ми думаємо, так і живемо.

Я б не хотіла, щоб ми жили так, як співається в більшості сучасних пісень. А музика настільки входить в нашу підсвідомість! Ми, на жаль, записуємо в себе дурні штампи і непотрібні страждання, коли слухаємо деструктивні хіти багаторазово. Я б хотіла щось створити не на противагу, а для рівноваги!

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше співачка Ольга Горбачова показала струнку фігуру в оригінальному купальнику. Фото з відпочинку вразило шанувальників артистки.

Також "Знай.uа" писав, що Ольга Горбачова вийшла в світ у розкішній сукні. Її образ захопив фоловерів в соцмережі.

А в ексклюзивному інтерв'ю Юрій Нікітін розповів всю правду, як група KAZKA брала участь у Нацвідборі на Євробачення 2019 і чому Вєрка Сердючка не виграла цей конкурс у 2007 році.