“Х-фактор” в Україні цього року святкує ювілей - восени в ефір каналу СТБ вийде 10 сезон вокального шоу. Його зйомки вже йдуть повним ходом. Одним з сюрпризів сезону стане повернення у склад журі Ігоря Кондратюка - судді з багаторічним стажем. З першого по шостий сезони Ігор вирішував долі учасників і вже встиг скучити за проектом.

Знай.ua” побував на знімальному майданчику кастингів “Х-фактору”, коли якраз суддівське крісло займав Ігор Кондратюк та поспілкувався з ним про зміни в українському шоу-бізнесі.

Ігор Кондратюк

Ігоре, ви - один зі старожилів на проекті, можна сказати, найдосвідченіший суддя.

Так, я станом на 10-й рік - найбільш досвідчений. Це мій сьомий сезон. Я так розумію, що довше ніхто тут не судив.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Чи хвилюєтеся? Знову повернутися у склад журі, знову сидіти на цьому рідному місці.

Мені цікаво з новими колегами - це по-перше. По-друге, мені цікаво, наскільки змінився репертуар у учасників, які приходять. По-третє, мені цікаво, наскільки змінилися учасники. Вони - як і світ - стали більш R'n'B’ішними, більш просунутими в сенсі кон'юнктури, як на мене. Хоча останні 25 років я знімаю передачі талант-шоу, і є категорія учасників, яка не змінюється: довге плаття і гарна зачіска, і голосова пісня Адель або Мерайї Кері. Отже, загалом - мені цікаво вдруге увійти в цю річку!

Зіркове журі Х-фактору

Можливо, ви чули, що співачка Ольга Горбачова почала писати пісні-аффірмації, аби нести людям щось позитивне та правильне.

Так, я хочу з нею поспілкуватися на цю тему, щоб вона мені розкрила цей цікавий жанр.

Вона впевнена, що зараз у музиці забагато пісень з нав’язуванням стереотипів. Чи не так?

Я вам тільки що сказав, кон’юнктурні пісні зараз пішли. Я вам скажу більше - вони завжди були в світі. Просто в радянському союзі, коли була цензура, це не вважалося мистецтвом. З одного боку. З іншого боку - зараз соцмережні історіі такі, що, на мій погляд, іноді невеличка кількість людей може впливати на думки і смаки більшої кількості людей. Тому, це просто Оля зараз стала так відчувати. А лайно було завжди! Вибачте! Не має значення, в якій воно було іпостасі. Я б не сказав, що зараз просто капець-який-капець. Хоча зараз, на мій погляд, дійсно, підліткам, які живуть в таких вакуумних умовах виховання, їм просто нереально якось знайти опору і знайти якесь розуміння. У мене син, якому 21 рік буде, пару років тому спитав: “Тато, а ти реально розумієш, що в інтернеті правда, а що ні?”. Це при тому, що він розумний хлопець.

Сцена Х-фактору

Ігоре, чи слідкуєте ви за долею якихось учасників або переможців інших сезонів шоу “Х-фактор”?

Ми тільки що з Дімою Шуровим розмовляли в перерві про Мішу Панчишина. Я сказав, що він випустив один кліп і пісню, а Діма сказав, що ні, він чотири випустив.

Природньо, що я більше знаю творчість і слідкую за тими, з ким я стикався, коли був у журі. Що Аркадій Войтюк, що Аіда Ніколайчук, що Melovin, що Олег Кензов із його складною долею - підписав контракт з продюсером, але не склалося. Я майже все про них знаю. Про тих учасників Х-фактору, коли мене не було, я не знаю подробиць.

Скажу вам чесно, в шоу-бізнесі, коли ти з людьми близько знайомий, то ти слідкуєш за ними ретельніше, тому що мізки не безрозмірні, тут би за тими встигнути зрозуміти, що вони зараз роблять, і де вони, і чим живуть. Тому про останніх знаю гірше.

Про когось, можливо, більш детальніше розкажете.

Перший сезон, коли я був відсутній, і коли я в онлайні, якщо пам’ятаєте, опікувався Сашею Ломією, там переміг Севак Ханагян - він мені не подобався взагалі. Кажу як гладач. Я не ведусь на просто голос без артистизму і без харизми. Круто співав хлопець і все. А артистів хочеться, взагалі живих якихось людей.

Я, до речі, найкраще знаю серед усіх, хто був після того, як я пішов з журі, гурт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, тому що я пересікався з ними. Їх взяли в оборот два непоганих продюсери - один з них Максим Ткаченко - зараз іде в списку “Слуга народу”, директор “Квартал-концерт”, а інший - Олег Ходачук. Очевидно, що якщо Макс пройде в парламент, то не буде ними займатися, а Олег - вклав свої гроші в цей проект. Макс - в піар і в усі його можливості концертні, а Олег вклав гроші, тому что він дійсно став фанатом Сергія (Сергій Танчинець - лідер БЕZ ОБМЕЖЕНЬ - ред.) , і пісню “Зорі запалали” написав він, Ходачук. Він написав слова, а Сергій - музику. Я просто з ними спілкувався нещодавно.

Чи продовжуєте ви працювати з Melovin?

Дивіться, я з Melovin’ом ніколи не працював, крім “Х-фактору”. Я його скрізь підтримував. Навіть на Євробачення їздив підтримувати його. Але я нікого не продюсую вже давно. Останній, кого я продюсував, був Віталій Козловський. Це було по інерції, але потім Віталій зіпсував всю цю малину.

А всі питання фінансові до Віталія зняті?

Ні, ще є два суди, здається. Чесно кажучи, не дуже слідкую - цим займається адвокат. Взагалі у нас шість чи сім судів з Козловським через його систематичне порушення авторських прав. Частина закінчилися на нашу користь, частина ще йдуть, і ми їх також маємо виграти, бо все досить однозначно на нашу користь. Забули! Це для мене сумний досвід.

Як вважаєте, змінюються часи, змінюються люди, а український шоу-бізнес змінюється?

Абсолютно. Семимильними темпами, завдяки політичній ситуації в тому числі, він розбивається. У нас зараз майже ідилічна умова для розвитку українських співаків, співачок і гуртів. Причому, я не думаю, що вони варяться у власному соку. Тому що український шоу-бізнес західніший, ніж минулий совковий російський. Зараз величезна кількість людей, завдяки квотам, радіють і мають можливість показувати свою творчість і отримувати оцінку глядачів. БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, наприклад - як далеко зайшли: тур за туром, аншлаг за аншлагом. Я їхній жанр, в якому вони співають, жартома називаю закарпатський фаду (хлопці родом з Мукачево). Фаду - це португальські пісні. Сумні пісні про складну долю. В них недостатньо драйву на сцені, як на мене, і я Сергію це казав (Сергій Танчинець - лідер гурту - ред.). Але харизма і голос соліста мені подобаються.

Зараз стати популярним можна дуже швидко - записати попсовий трек і розмістити його в інтернеті.

Але ця популярність одноденна.

Так, а чи можна стати зіркою без менеджменту та продюсування?

Можна, абсолютно. Думаю, що такі приклади є. Ось дівчина, яка написала “Охрана, отмена”, - Jerry Heil.

Вона спочатку написала та виклала пісню. А зараз нею зацікавився, якщо я не помиляюся, продюсер Олі Полякової, Михайло Ясинський. Так що все можливо!

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше “Знай.ua” детально розповів про старт зйомок 10 сезону шоу "Х-фактор". Відомо, що на проект прийшла бек-вокалістка Наталі Могилевської, співачка Марія Москвітіна.

Як повідомляв портал “Знай.ua”, ювілейний сезон "Х-фактору" готує багато сюрпризів своїм фанатам. Одним з таких став вибір нової телеведучої. Єю стала Даша Трегубова.

Також “Знай.ua” писав, що співачка Настя Каменських зачарувала сміливим вбранням на шоу "Х-фактор".