Канал СТБ розпочав зйомки нового сезону легендарного вокального шоу “Х-фактор”. Це буде ювілейний 10 сезон, який обіцяє безліч несподіваних сюрпризів для телеглядачів. У Києві завершилися знімальні дні кастингу і відібрані кращі з найкращих вокалістів країни.

“Знай.ua” побував на знімальному майданчику в стінах БК КПІ імені Ігоря Сікорського і дізнався трохи подробиць про новий сезон.

БК КПІ імені Ігоря Сікорського

Найголовніше нововведення - в кріслах суддів нові і “старі” обличчя. У цьому сезоні в складі журі відбулися зміни. До Андрія Данилка і Насті Каменських (NK) приєдналася поп-діва української сцени Оля Полякова та італійський тенор Алессандро Сафіна. Але найдивовижніше - це зоряний челендж, який четвірка суддів влаштувала для своїх колег: вони отримали право передавати своє місце за столом комусь із артистів та інших представників шоу-бізнесу. Так, в суддівські крісла знову сядуть Ігор Кондратюк, Дмитро Шуров, Ніно Катамадзе.

Журі Х-фактору і ведуча шоу

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Олег Винник, Ната Жижченко (ONUKA), Євген Філатов (The Maneken), Melovin, Сергій Бабкін, Наталя Могилевська, ALEKSEEV, група “БEZ ОБМЕЖЕНЬ”, Алан Бадоєв, KAZKA, НеАнгели, Сергій Пархоменко “Серьога а.к.а Поліграф Шарікоff ” і Оля Горбачова також з'являться в 10 сезоні. А в ролі кого: судді на кастингу, в якості помічника в тренувальному таборі або просто порадують своїм виступом в прямому ефірі і привітають з ювілеєм - це буде відомо ближче до старту сезону.

В ефір Х-фактор 10 сезон вийде 14 вересня.

Даша Трегубова - чарівна заміна Оксани Марченко

Новою ведучою шоу стала відома українська актриса і телеведуча Даша Трегубова.

Кастинги "Х-фактор"

В цьому році величезна кількість найсильніших вокалістів прийшла на кастинг. В цілому це близько 250 чоловік. Суддям довелося бути дуже вимогливими і відмовляти навіть тим, хто, здавалося б, заспівав дуже круто. Тому без розчарувань і сліз в 10 сезоні не обійдеться.

Сцена Х-фактору

4 липня завершився останній - восьмий знімальний день кастингів. За цей період судді прослухали від 30 до 40 осіб щодня. Більше половини учасників не пройшли в наступний етап - тренувальний табір, який триває всього три дні, з 13 по 15 липня. За ці дні судді повинні вибрати з 122 учасників кращих з найкращих і залишити всього 12 конкурсантів (по троє в кожній команді), з якими вони пройдуть в прямі ефіри.

Настя Каменських - суддя Х-фактору

Існує 4 категорії: "Хлопці", "Дівчата", "Колективи", "Ті, кому за 30". Яка категорія і кому з суддів дістанеться - буде відомо в останній день тренувального табору. З цього моменту кожен член журі з трьома учасниками своєї команди почне готуватися до прямих ефірів, які почнуться з 30 листопада.

Розкривати, хто з учасників отримав чотири "так" від суддів - не можна, щоб залишити інтригу, а глядачам було б цікаво спостерігати за результатом голосування. Але відзначимо, що це будуть бурхливі обговорення і суперечки. Оля Полякова з властивою їй імпульсивністю та емоційністю буде відстоювати свою думку і не поступатися іншим суддям-колегам.

Оля Полякова дасть жару в складі жури Х-фактору

Кастинг пройшов лише той учасник, який отримав мінімум три "так" від суддів. Якщо двоє членів журі сказали "так", а двоє - "ні", то це автоматично позбавляє учасника права на проходження в наступний етап.

Від бек-вокалу до "Х-фактору"

Як стало відомо "Знай.ua", спробувати свої сили в "Х-факторі" зважилася Марія Москвітіна - бек-вокалістка Наталі Могилевської. Ми поспілкувалися з нею про її бажанні підкорити велику сцену і як Могилевська відреагувала на це.

Марія, чи давно ви вирішили йти на кастинг "Х-фактору"?

Моя мама завжди хотіла, щоб я пішла на який-небудь проект. До "Х-фактору" я не була на жодному телешоу. Я зовсім не медійна особистість. І у мене ніколи не було такої мети. Я завжди відчувала, що ще не настав мій час. Мені б ще чогось навчитися. Мені не хотілося йти - мені нема чого було ні показати, ні сказати. Протягом 9 років я спостерігала за всіма сезонами вокальних шоу. В глибині душі хотілося відчути всю цю атмосферу на собі. Зараз так сталося, що всередині у мене все перевернулося, і я зрозуміла, що потрібно спробувати піти на 10 сезон.

Це ваша перша спроба потрапити на велику сцену?

Саме в проект телевізійний і "Х-фактор" - це перша спроба. У мене був єдиний кастинг - в групу "Реал О", в групу Наталі Могилевської. Власне кажучи, чому я і стала з нею працювати. У колектив я не потрапила. Але я набралася дуже багато досвіду. Ми жили в будинку місяць. У нас були жорсткі тренінги. Дуже жорсткий графік: з ранку йога, пробіжки, зарядки, розтяжки, майстерність актора, риторика - все, що можна було дати починаючому артистові для старту. Наталя дала всю базу знань. Це була моя єдина спроба кудись потрапити.

Від вибору пісні для кастингу залежить практично все. Довго обирали композицію?

Дуже довго думала, що співати. Насправді пісню обрала в останні 2 дні. Мені допомагав мій педагог - я вчилася в Київській естрадно-цирковій академії - Голубєва Галина Юріївна. Я до неї приїхала і кажу, допомагайте, виручайте, що б такого заспівати, щоб було про мене, не хочу виглядати нерозумно на сцені, не хочу жартівливі пісні, потрібно щось серйозне, з посиланням, щоб розповіла всю свою історію рядками з пісні. І мені Галина Юріївна допомогла з вибором пісні - вона знає, в якому жанрі я більше розкриваюся, і ми вирішили взяти пісню Миколи Носкова "Оно того стоит". Всі говорять, що пісня-бомба.

А як Наталя Могилевська відреагувала на вашу ініціативу?

Наташа завжди за те, щоб розвиватися, йти далі, експериментувати. Але я їй довго не говорила, що я зібралася на кастинг. Сказала вже за день до зйомок телевізійної версії кастингу. Так склалося, що в цей день у нас була нарада - готується нова концертна програма - і я їй кажу, що у мене завтра кастинг. Вона попросила показати пісню. І ми з нею до першої години ночі сиділи і розбирали виступ: мій посил, мої емоції, що я повинна людям показати, розповісти, кому дивитися в очі зі сцени, як вести себе перед камерою. Наталя перед зйомками мені дуже сильно допомогла, своїм майстер-класом, своїми знаннями.

Вона ніколи не пошкодує своїх знань, не поскупиться - віддасть все. Ми години 4 говорили про "Х-фактор", про те, чого я хочу, яким артистом я хочу бути. Наталя добре мене знає вже 6 років. Вона з легкістю допомогла знайти правильні слова для відповідей самій собі.

Як виступила Марія і як оцінили її вокал судді - глядачі побачать вже у випусках "Х-фактору".

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше перший кастинг проекту "Х-фактор" відвідав суперфіналіст 9 сезону Дмитро Волканов. Дізнайтеся, навіщо юний романтик прийшов на кастинг.

Як повідомляв портал “Знай.ua”, легендарна Ніно Катамадзе зізналася у великій любові до України.

Також “Знай.ua” писав, що Оля Полякова в латексі затьмарила зіркових суддів "Х-фактору".