Фінішувала сага, яку чекали мільйони глядачів по всьому світу. Стало відомо, хто з персонажів загинув, і який кінець відомого в усьому світі серіалу. В останньому епізоді серіалу всього одна смерть, але дуже важлива.

У цьому епізоді помирає Дейенеріс Таргаріен. Її вбив Джон після того, як вона, практично знищивши Королівську гавань, заявила, що збирається і далі "вогнем і кров'ю" звільняти світ, тобто фактично завойовувати його і правити. Джон розуміє, що зупинити її інакше не вийде.

Зрештою Бездоганні взяли Джона під варту за зраду королеви. Лорди Семи королівств обрали правителем Брана Старка. Тіріон знову призначений Правицею. Північ став незалежним королівством під управлінням Санса.

Глядачеві зрозуміло, що при проході війська Короля Ночі загинули всі мешканці замку Амберов і багато інші безіменні сіверяни. Обидва епізоду послужили лише підготовкою до великої битви.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Серед персонажів, які померли, починаючи з початку останнього сезону серіалу, можна назвати лорда Амбера – маленького хлопчика, на труп якого натрапили загін Беррика Дондарриона і здичавілі під проводом Тормунда.

А в третій серії серед жертв - основні і другорядні персонажі.

В четвертому епізоді загинув другий дракон Рейгаль, а також за наказом Серсеи була страчена потрапила в полон Миссандея.

П'ятий епізод і зовсім став шоком для глядачів. В ході серії гинуть тисячі жителів Королівської гавані, яку спалює Дейенеріс на драконі, а також військо Золотих Мечів – найманців, куплених Серсеей. Що до основних персонажів, то в епізоді гине Варіс, якого Мати Драконів карає за зраду.

Нагадаємо, американські батьки все частіше називають своїх дітей з іменами персонажів серіалу "Гра престолів".

Як повідомляв "Знай.uа", фінальна серія "Гри престолів": де і коли подивитися.

Також портал "Знай.uа" писав, що у мережі з'явилися кадри передостаннього епізоду "Ігри престолів": посмішка Ланністерів і битва Матері Драконів.