В Ізраїлі розпочався міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2019. Перший півфінал відбувся у вівторок, 14 травня. Хоч Україна не приймає участь в цьому році, але українська делегація на чолі с Вєркою Сердючкою вже розважається у Тель-Авіві. Народну зірку зустріли там бурхливо та радісно, та вже і фіналі - 18 травня - Сердючка готує яскравий виступ для європейського глядача.

"Знай.ua" поцікавився думкою Ігоря Кондратюка про перший півфінал. Відомий український ведучий, продюсер та шоумен багато років слідкує за конкурсом і не раз іздив дивитися шоу своїми очима.

Відкриття Євробачення 2019 у Тель-Авіві

Багато хто помітив, що в українців дещо впав інтерес до самого конкурсу після того, як було прийняте рішення нікого не відправляти на Євробачення від Україні. У декого - з'явилося взагалі якесь розчарування.

"Розчарування від спостереження за змаганням, де немає українського учасника, - відзначив Кондратюк. - Це при тому, що відбір на змагання було проведено на пристойному рівні, і він викликав досить значний інтерес публіки. Оскільки не було ніякої метушні та піару, то українці включились у перегляд лише позавчора – коли відбувся перший півфінал. Судячи з моєї стрічки у Фейсбук, народ трішки піддивлявся".

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

На питання, чи змогла би перемогти на Євробаченні MARUV, як би змогла домовитися з НСТУ (суспільним мовником) та поїхати від України, Ігор дав неоднозначну відповідь.

"Не знаю – безглуздо про це говорити, про те, що було би, якщо... У фінал, думаю, вийшла би точно. Бо перший півфінал, де мала би вона виступати, був слабким, як на мене", - поділився думкою шоумен.

Цьогорічна сцена конкурсу

Кожен рік скаржаться на те, що Євробачення дуже політизоване. Кондратюк частково поділяє цю думку.

"Достатньо, але не критично. В противному випадку завжди перемагали би або скандинави, або балканці. Принаймні, чув багато зауважень з приводу їхньої взаємної підтримки в голосуванні", - зазначив ведучий.

Той факт, що організатори українського відбору на Євробачення 2019 спочатку внесли MARUV у число претендентів, а потім НСТУ запропонувало співачці підписати угоду про скасування іі виступів у РФ протягом трьох місяців після конкурсу, викликало багато бурхливих обговорень. MARUV відмовилася від участі, зробив гучну заяву:

"Як раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не була для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені".

Тож ми запитали у Ігоря Кондратюка, чи повинна держава втручатися у проведення Нацвідбору та впливати на переможця.

"Враховуючи той жахливий факт, що у нас йде війна з агресором – Росією, - однозначно! Принаймні – щодо гастрольної діяльності. Бо брати у відбір дівчаток і хлопців, які виступають в країні-агресорі, і навіть цим хизуються – це тупо, вибачте", - вважає шоумен.

Перший півфінал Євробачення 2019 у Тель-Авіві

Кондратюк розповів, що дивиться цьогорічне Євробачення по мірі його протікання.

"Тому можу сказати лише про перший півфінал. Переможця в ньому я не побачив і не почув. Відповідно, фаворити, мабуть – в другому півфіналі, або з числа країн-засновників. З другого півфіналу знаю лише пісню представника Азербайджану Чингіза, бо до її запису та зйомки кліпу і візитівки артиста мали відношення мій син Сергій та його дружина Марта. Бажаю Чингізу перемогти, хоча букмекери ставлять на представника Нідерландів. Сьогодні подивлюсь – що він за птах", - поділився продюсер.

Нагадаємо, раніше відомий український співак MELOVIN, якому випав шанс у 2018 році поїхати на Євробачення в Португалію від України, прокоментував події цього року на конкурсі.

Як повідомляв раніше “Знай.uа”, Катя Осадча похвалилася яскравим селфі з Вєркою Сердючкою з Тель-Авіву.

Також “Знай.uа” писав про те, що виступ Мадонни на Євробаченні 2019 знаходиться під загрозою зриву.