Група O. TORVALD презентувала відразу два кліпи, в яких розповідає одну історію: болю, відчаю, пошуків, а потім – возз'єднання і надії. Як хлопці знову зібралися і що робили весь рік – читайте на АиФ.uа.

У творчих людей життя б'є ключем – стрімко і жадібно. І на жаль, також стрімко воно пересихає, коли вичерпується джерело. І тоді нічого не залишається, як лягти на дно, де є ще трохи води і сирі камені ніби нагадують про творчий початку, і так існувати якийсь час. І нам здається в такі хвилини, що все це – навічно й уже ніколи не встати. Але може, це вихід?

Отже, у нас для вас дві новини, і обидві – хороші. Через рік затишшя і вимушеної паузи, в шоу-бізнес повертаються (хоча ні – вриваються) O. TORVALD. Друга новина – повертаються вони відразу з двома кліпами, причому обидва розкажуть нам, чим займалися музиканти весь рік і які події відбувалися в їхньому житті.

«Два Нуль Один Вісім» - перший сингл, який представляють хлопці на суд публіки і принадність його, в першу чергу в тому, що він занурює в історію буквально з перших хвилин. Тут – одкровення, історія паузи, яку хлопці взяли в 2018 році і чому весь цей час займалися. Впадали у відчай і падали, піднімалися і знову знаходили надію – і в кліпі відображено це досить докладно.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

«Наша історія далека від глянцю, стабільності і дешевого хайпа. Вона різка, нервова, з нестримним характером, зривами, криком. Це перші релізи після річної перерви. Важливі для нас релізи. За цей рік багато чого сталося, я майже помер, подорослішав на життя ... у нас змінилася команда, було зроблено багато важливих висновків і все це вплинуло на новий вектор O. TORVALD» - розповів O. TORVALD.

«Два Нуль Один Вісім» зачепив глядачів простою історією про розпач, який пережив соліст Женя Галич – трек присвячений його батькові і є історією про втрату близької людини, про те, як грунт буквально вибиває з-під ніг, і ти падаєш на ті самі камені, розбиваєш пляшки об стіни, працюєш у зачуханому пабі, але все одно не втрачаєш надії. І одного разу – вранці або навпаки, серед ночі, до тебе приїжджає той самий знайомий білий автомобіль і забирає тебе в інше життя – на ту орбіту, з якої ти рік тому зійшов добровільно і куди повернешся вже зовсім іншим. Повернешся сильнішим і добрішим.

До речі, перш ніж переходити до наступного кліпу, слід зазначити фішку – хлопці ходять в масках мавп, а посеред шляху до них на капот машини, сідає мавпочка. Це – відсилання до одного з найуспішніших альбомів O. TORVALD – «Примати». Стає ясно, що цим кліпом Женя Галич і хлопці не тільки «збирають» свої осколки і клеять нове дзеркало, але і згадують минулі вершини – вже підкорені, але від того – не менш привабливі.

Якщо перший кліп – це зворушлива історія, то друге відео від групи, презентоване на кілька годин пізніше, нагадує справжній короткометражний фільм. Динамічний, з цікавим сюжетом, що перетворює хлопців не тільки на музикантів, а й на повноцінних акторів, він як би стає тим самим крещендо, яке так успішно і динамічно розкриває нам музику.

Історія кліпу проста, але зберігає в собі справжню сенсацію. Зібравшись разом, хлопці беруть гроші, наймають автобус, гримуються і їдуть… ні, не на гастролі, а в справжнісіньку в'язницю, звідки не без проблем визволяють тендітну дівчину. І ось тут, глядачі, головне не пропустити, адже дівчина – барабанщиця Hebi тепер є повноцінним учасником групи і відповідає за грув.

«Ніколи не думав, що буду працювати з дівчиною у рок-групі, але вона стала символом початку нової світлої смуги для O. TORVALD. Ми випадково побачили її відео в інтернеті і наступну годину свого життя я взагалі не пам'ятаю, адже все, що ми робили, це переглядали як вона віртуозно знищує барабани. Вона талановита, енергійна, запальна і не боїться виходити за рамки» - розповідає Женя Галич про сміливий експеримент.

Сам кліп – це навіть не просто постапокаліптичний блокбастер, це заява з твердженням: «Чуєте, люди? Я тут надовго!» від усіх учасників групи. Але цікаво звернути увагу і на деталі – навколо героїв обидва кліпи – сміттєві звалища, в'язниця, обшарпані стіни, похоронне бюро. Все це досить похмуро, але Женя Галич нам заявляє: «Я хочу вийти з будинку назовні» і ми розуміємо, що в цих образах ховаються біль, образа, розпач, що переслідували героїв протягом року, поки вони бігали в пошуках виходу.

І врешті-решт, цей вихід було знайдений. І O. TORVALD з тіні вирвалися до нас на світло рамп і софітів, щоб знову запалювати, вриватися і бути стрімкими, як вітер.

Нагадаємо, музиканти групи Massive Attack прогулялися Києвом.

Як повідомляв "Знай.uа", стали відомі справжні плани Вакарчука на Україну.

Також "Знай.uа" писав померла легенда українського шоу-бізнесу.