Біографія і дитинство артиста

У 1982 році 10 липня в Запоріжжі народився Владислав Миколайович Яма. Його батько був педагогом істориком і начальником відділу освіти адміністрації міста, а мати працювала викладачем у гімназії. Тоді у нього вже був старший брат Дмитро, який став адвокатом після закінчення юридичного інституту.

Танці увійшли у життя Влада дуже рано, йому тоді було всього п'ять років. Він був на виступі чемпіонату з бальних танців СРСР і йому настільки сподобалося видовище, що дитина просто відмолася йти із зали. Батьки вирішили віддати його на танці в колектив «Крок», яким тоді керував Загуменко Юрій Олексійович.

Влад Яма в дитинстві

Через сім років Влад переходить в інший клуб, «Фієста». А викладати почав теж рано, в 1997 році. Вперше виїхав на гастролі по Європі в 16 років. Коли отримав атестат, вступає на факультет фіз-виховання у Запорізькому національному університеті. Владу запропонували вступити в київський спортивно-танцювальний клуб в 19 років. Перше враження від столиці Влад не встиг отримати, тому що тільки їздив з дому на роботу і назад. Перший час за житло не платив, так як жив у знайомих батьків. Кімнату намагався знімати, проте траплялися постійні проблеми – сусід алкоголік, не злюбила кішка і постійно кидалась на Влада. У підсумку просто переїхав в гуртожиток, де зміг знайти хороших друзів і знайомих.

Під час навчання вже на другому курсі взяв шефство не тільки над дитячим колективом, але і над дорослими групами.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Показати ще

Сім'я

  • Батько – Микола Петрович – педагог історик і начальник відділу освіти місцевої адміністрації.
  • Мати – Любов Миколаївна Шевцова – викладач гімназії.
  • Старший брат – Дмитро Миколайович – адвокат.
  • Дружина – Ліліана Кудлай, одружилися в 2015 році. Має диплом менеджера з туризму.
  • Син – Леон – народився через 1,5 року після весілля.

Молодий Влад Яма з волоссям

Кар'єра

Коли Влад переїхав в Київ у 2001 році, почав працювати в школі «Данс-центр». Нею тоді керували Яна і Юрій Васютяк. Влад брав участь у турнірах УФСТ. Хоча він отримав травму коліна і в 2001 році пройшов операцію, все одно зайняв перше місце на національному Кубку України. Через рік отримує теж першість разом з Мартою Бакай, його партнеркою, у Лондоні на відкритому чемпіонаті з бальних танців для любителів. Пара виступила з латинською програмою. Здобувши перемогу Влад залишається на стажування у Великобританії. Його викладачами стали Річард Портер, Агнєшка Мельницька, Роберт Гловер, Кенні Велша, Сергій Сурков і Карен Харді. А в 2003-2005 році працює як хореаграф-постановник шоу-балет «Freedom» Олени Коляденко.

Коли танцівник отримав диплом (2005 рік) його взяли на посаду педагога танців у Київському університеті культури. Тоді ж другий раз проходить операцію через травму, але і це не заважає йому танцювати далі. Він плаває в басейні, що допомагає йому відновити гнучкість суглобів.

Наталія Могилевська і Влад Яма. Самба "Маска"

Творчістю Ями зацікавилися в 2006 році, коли побачили його на телеекранах з партнеркою Наталею Могилевською у танцювальному проекті «Танці з зірками». Тоді шоу транслювали на «1+1». Танцюристи добре себе показали, але поступилися першістю Олені Шоптенко та Володимиру Зеленському.

Тоді і з'явився новий імідж Влада Ями, коли він поголився налисо, гастролюючи з Лолітою Мілявською. 2007 рік Влад провів у гастрольному турі по Україні разом з Наталею Могилевською. Тоді ж вийшов танцювальний мюзикл «Па», в цей раз виступав у парі з Оленою Шоптенко.

Яма і Могилевська

Далі Влад переходить з боку сцени на бік суддівських крісел і стає членом журі в новому танцювальному конкурсі, що транслюються на «СТБ», «Танцюють всі!». До нього приєдналися Олексій Литвинов та Франциско Гомес, а пізніше – Раду Полікрата, Тетяна Денисова, Костянтин Томільченко.

Починаючи з 2009 року і протягом наступних 5-ти сезонів Влад Яма займає крісло судді в шоу-талантів «Україна має талант». Номер вибирали по оригінальності в незалежності від того на скільки кваліфікований артист або в якому жанрі він виступає. Разом з ним у журі входили Ігор Кондратюк і Слава Фролова.

Поки Влад працював на телебаченні, він не залишив творчість. За цей час він створив близько 4 клубів танців в Івано-Франківську, Запоріжжі, Харкові та Києві. Разом з Оленою Пуль Влад постійно проводить майстер-класи з контемпорарі, самбо та аргентинського танго.

Влад Яма з бородою в Танцюють всі

У 2011 році Влада запросили як гостя на передачу «Феномен». В ній змагалися люди, які нібито мали надздібності, а ведучими стали Анастасія Безрук, Георгій Колдун і сам організатор і автор ідеї Урі Геллер. У 2017 році в першому сезоні «Модель XL» також був одним із суддів, трансляція шоу проходило на ТК «1+1». Разом з ним журі стали Тетяна Мацкевич та Андре Тан. У тому ж році стартує 5-й сезон «Танців з зірками», де Влад теж стає членом журі разом з Дмитром Монатчіком і Катериною Кухар. А в 2018 році входить до складу журі «Ліги сміху» разом з Надією Дорофєєвої, Стасом Бокланом, Євгеном Кошовим і Юрієм Ткачем.

Крім того в 2017 році танцівник знявся у відвертій фотосесії зі своєю дружиною для журналу «XXL» в рамках проекту «Love is…».

Граф Влад Ямакула Ліга Сміху 2018

Цікаві факти і чутки

В 2018 році Влад Яма, який тоді був суддею «Танців з зірками» показав на фотографії в Instagram свою бабусю. Їй якраз виповнилося 86 років, своєю ручкою в знімок навіть вліз його син. Влад дуже мило прокоментував фото:

Бабуся, тримайся! Ми тебе любимо! Крутіше, ніж ти, у свої 86 анекдоти не розповідає ніхто! - підписав фото Влад.

А буквально за кілька днів до цього привітав із 70-річним ювилеем свого батька. Його хореограф назвав прикладом Батька, Людини і Чоловіка.

Під час третього ефіру «Танці з зірками» на 1+1 стався скандал, який ще довго обговорювали всі. Тоді Леся Нікітюк (отримала популярність завдяки проекту «Орел і решка») дуже різко відреагувала на зауваження Влада щодо її танцю. Влад сказав, що потрібно закривати стопи, коліна, ноги потрібно закривати. На що Леся випалила «Рота потрібно закривати!». Вона сказала це прямо перед суддями. Влад хоч і не відповів їй, але оцінив її виступ у три бали, показавши, що він розлютився через поведінку Лесі.

Конфлікт Ями і Нікітюк

Проте, як би довго не говорили про приховані образи один на одного, в десятому ефірі шоу вони вже помирилися. Леся тиждень готувалася до спільного номеру у складі команди Ями. Номер закінчився примиренням Влада і Лесі, Яма обійняв Никитюк і навіть виконав з нею танок-імпровізацію, що дуже зворушило Лесю, і вона в підсумку стрибнула йому на руки.

Влад Яма, Ігор Ласточкін, Леся Нікітюк - Танці з зірками.

Владислав Яма також якось розповів в одному з інтерв'ю, як він працював з Наталею Могилевською і як вона застосовувала тиранію. У той час, коли професійний танцюрист вже вибивався з сил, Наталія продовжувала тренування. Однак тираном співачка була швидше до себе, тому що на прохання танцюриста, який в 10 вечора вже не відчуває своїх стоп, закінчувати, Наталія нагадувала йому історію, що чемпіон світу кожен день по 3,5 години танцює румба-хід. А вони тільки 1,5 години витратили. Жінка навіть пропонувала танцювати поодинці. У підсумку Влад сидів на підлозі, а Наталя продовжувала танцювати.

Крім того, Влад зазначав, що вони не були близькими друзями, просто часто спілкувалися під час «Танців з зірками», але пізніше їх дороги поступово розійшлися.

Наталія Могилевська та Владислав Яма - Пасодобль

Одного разу Владислав Яма показав своє дитяче чорно-біле фото в Instagram, де він з партнеркою в милих рюшиках позують. Коментар додав «Я вважаю, це потужно». Всі відразу назвали його "обояшкой" ще з дитинства, хтось почав сперечатися, зроблено це фото в ДК Дніпроспецсталь або в «Клубі школяра», але всі були згодні, що це Запоріжжя. Що найбільше здивувало, так це те, що в коментарях відразу відгукнулася дівчина з фото. Вона повідомила, що з Ямою вони перестали спілкуватися, але у неї справи йдуть добре.

Маленький Влад з партнеркою

Під час зйомок шоу «Хто зверху», учасники чоловічої команди, і в тому числі і Влад Яма, потрапили в стип-клуб. В цьому шоу доводилося відгадувати мелодії, грати в «Крокодила», сповзати по скляних стінах, але і це вдалося чоловікам легше, ніж стриптиз тривалістю 90 секунд. Танцювати не довелося учасникам, навпаки, для них танцювали. А чоловікам потрібно було зберегти спокій, щоб навіть пульс не стрибнув, адже тоді принесуть команді «мінус». Разом з Владом брали участь Сергій Бабкін, Юрій Горбунов та Сергій Пртитула. Кожному учаснику окрема жінка танцювала приватний танець. Влад повів себе як професіонал, стежив більше за пластикою дівчат і їх хореографією. Навіть потім похвалив, що вони тягнули носочок і у дівчат є потенціал. І взагалі, що його дуже складно здивувати стриптизом, тому що в житті побачив дуже багато.

Яма в шоу «Хто зверху?»

У дитинстві хореограф мріяв водити хлібний автомобіль, тому що хотів і принести користь людям і дуже хотілося вести саме велику машину. У 8-му класі у нього було два шляхи: звичайно ж танці і… юриспруденція. Так, Влад захоплювався нудним правознавством і навіть здобув перемогу на районній та обласній олімпіаді у 9 класі. Всю свою увагу вирішив приділити танців, тому що в один момент батько поставив умову, що батьки дадуть йому самому обрати професію, але тільки якщо він зможе пообіцяти, що вийде цією справою прогодувати сім'ю. Насправді Влад сам не розумів, як йому вдасться виконати обіцянку, але як подивився на свого тренера, у нього виходить, значить вийде і у Влада.

Викладати Влад Яма почав ще навчаючись у школі, увечері виступав в арт-ресторані. Як для школяра це були дуже навіть хороші гроші. Перший час, коли працював з групою «Алібі» і заробляв 45 доларів за місяць, а за кімнату платив 40, то теж вважав себе успішним. У балеті Фрідом перший рік пробув у 2-му складі. Підробляв викладанням, влаштовувався в фітнес-клуби, поїхав в тур з Мілявської і лише згодом зміг вступити в перший склад Фрідом.

У шоу «Танці з зірками» Влада порекомендувала якраз Олена Коляденко. Насправді спочатку його підбирали партнером для Руслани Писанки, але після проб з нею, довелося проходити ще й проби з Могилевською, яка як раз не могла вибрати між Владом, Дікусаром і ще одним партнером. Коротка телефонна розмова вирішила все. Вирішальним питанням було, чи вміє Влад «танцювати гарячі, сексуальні латиноамериканські танці». Звичайно ж відповідь була стверджуюча.

Могилевська, Яма, квікстеп і поцілунок

Ще кілька цікавих фактів про артиста:

  • Влад 1,5 року займався з викладачем, щоб прибрати свій запорізький акцент, але навіть зараз, коли трохи розслабляється, може проскочити «чокання» і «гекання».
  • Владислав вважає, що не варто витрачати час на образи, тому багато сварок з дружиною тривають не більше 5 хвилин.
  • Найбільше його дратує повільність, неуцтво, тупість і непрофесіоналізм.
  • Максимум Яма важив 84 кг, що вважає дуже великою вагою при його зрості 180 см. Однак скинув 10 кг за допомогою кардіонавантажень і харчування, зараз дозволяє собі рибу, м'ясо і келих вина.

Особисте життя

В одному з інтерв'ю Влад розповів, що коли став популярний, то був готовий до прохання сфотографуватися або отримати автограф, Наталя Могилевська попередила його, але ось до підвищеної уваги з жіночої сторони він не був готовий. Раніше артист навіть соромився першим підійти до дівчини, щоб познайомитися і тільки в 20 років почав тренувати впевненість у собі. У результаті навіть почав користуватися популярністю і той рік йому взагалі соромно згадувати. «Я був гарячий і молодий, і майже кожні вихідні відпочивав з друзями в клубі», -- каже Владислав. Ось тоді він і познайомився з майбутньою дружиною.

Влад Яма з нареченою Лілею

Коли Влад побачив Лілю вперше, то спочатку подумав, що вона вже занадто для нього красива і недоступна, таке враження склалося тільки з зовнішній даних, адже більше він про неї нічого не знав. І все ж став дізнаватися, чи є у Лілі хлопець. Дівчина добре знає англійську і отримала диплом менеджера з туризму, хоча багато хто думає, що вона професійна танцівниця.

Також Яма говорив, що раніше багато дівчат вили з нього мотузки, чим нерідко доводили молодого чоловіка до сліз. Але з колишніми він не спілкується, хіба що іноді хтось скаже, що одна вийшла заміж, друга народила дитину, але життя Влада зосереджене на його родині.

Своє особисте життя Влад намагався тримати в секреті від усіх, особливо від преси. Однак точно відомо, що з його майбутньою дружиною Ліліаною він познайомився в 2007 році і скоро стали разом жити. У цивільному шлюбі пара прожила 7 років. Стільки часу дійсно може витримати тільки вірна і сильна жінка. Влад довго не міг зважитися на такий серйозний крок, тому що ще в дитинстві прийняв рішення, що весілля в його житті буде тільки одне і це на все життя. А так як друзі навколо нього вже навіть розлучитися встигали, то Влад тим більш вирішив довше подумати. Та й чомусь вірив, що відомий чоловік повинен бути вільним, щоб привертати увагу жінок, але тільки зараз зрозумів, що це дуже нерозумно.

Ліля спочатку натякала, потім почала заводити конкретні розмови про весілля, пояснювала, що подруги вважають Влада несерйозним. Такі розмови мало впливали на нього, але потім він зрозумів, як воно Ліліані. І в новорічну ніч в 2014 році в 00:12 зробив пропозицію стоячи на одному коліні. Той Новий рік вони зустріли удвох з олів'є, закусками і дрогобицькою ковбасою, шматочок якої як раз був у роті у Лілі під час пропозиції.

Яма з дружиною

Весілля зіграли через 9 місяців, хоча це чистий збіг, ні про яку вагітність не було й мови, а Ліля спеціально стежила, щоб ніхто не міг дорікнути їй в весіллі «по зальоту». Зіграли весілля таємно з близькими родичами, всього на весіллі було 50 чоловік. Свято пройшло на теплоході. Через 1,5 роки у пари народився син, якого назвали Леон.

Про свої відчуття, коли вперше дізнався про вагітність, Влад каже, що спочатку навіть не повірив своєму щастю і раніше ніколи не відчував таких емоцій, які ні з чим порівняти. В новому будинку закінчувався ремонт, тому частим жартом стало, що головне, щоб син не виріс будівельником.

Романтичне фото Влада з Ліліаною

Влад ніколи не забуде той раз, коли через місяць після народження, йому довелося залишитися наодинці з сином. Малюк відразу включив свою «сирену» та його протягом 15 хвилин неможливо було «вимкнути», як каже Влад. Навіть зараз Леон не сама спокійна дитина, він дуже активний, але, мабуть, соромиться при сторонніх, бо веде себе мовчазно і стримано, наодинці влаштовує вистави. Батьки досі не показали обличчя малюка, на фотографіях хлопчик або відвернувся, або його личко закрито стікером. Пара вважає, що синові так краще, а їм більш комфортно. Адже їм і так багато хто заздрить, тому що все так добре. Вони вважають, що якщо покажуть малюка, то кількість заздрісників тільки збільшиться.

З приводу інших дітей, Яма з дружиною ще думають, він хотів би другу дитину, не хочуть відкладати, але часу не так багато, та і взагалі занадто пізно прийшли до всього цього. Так що можливо скоро ми дізнаємося про нову дитину, бо довгого запасу часу у пари немає.

Фотографії

Влад Яма та Олена Пуль

Яма відпочиває з дружиною

Влад з Оленою Кухар, Юрієм Горбуновим і Монатіком

Напівголий Влад Яма в одному рушнику

Яма і Чапкіс

Відео

Слава+ Влад Яма: Про конфлікт з Лесею Нікітюк, про тиранію Наташі Могилевської і дивні пристрасті

Влад Яма. Відверто з Машею Єфросиніною. Повний випуск

Новини

Раніше Знай.ua повідомляв, що Влад Яма показав романтичну пригоду з дружиною в Нью-Йорку в своєму Instagram аккаунті.

Знай.ua розповідав, що відомий танцюрист Владислав Яма заявив, що скучив по телепроекту «Танці з зірками» і показав фото в зірковій компанії.

Нагадуємо, мережа просто ридає від розчулення з нової фотографії в Інстаграммі Влада Ями, він нарешті показала свого сина.

Посилання