Керівник Держкіно Пилип Іллєнко, підводячи підсумки минулого, озвучив загальну кількість фільмів і серіалів, заборонених в Україні за минулий рік. Опираючись на Закон України "Про кінематографію", додав перелік осіб, які "створюють загрозу нацбезпеці України".

Загалом у список увійшли 139 картин. Пізніше заступник Іллєнка Сергій Неретін в назвав деякі з стрічок, яким не пощастило.

Зеленський у фільмі "Кохання у великому місті"

Серед них, наприклад, серіали "Штрафбат", "Балада про бомбера", "Останній бій майора Пугачова", "Агент особого назначения 3" і "Заходь - не бійся, виходь - не плач", а також повнометражні фільми "Легенда № 17","Нічний дозор" і "Денний дозор".

Зеленський у фільмі "Кохання у великому місті"

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Також в своєму коментарі Неретін згадав комедію студії "Квартал 95" "Кохання у великому місті 2" і два сезони серіалу "Нюхач" - вони теж потрапили в список заборонених.

Дивіться: "Кохання у великому місті" (романтична комедія від Студії "Квартал 95")

Парадокс, але при цьому на офіційному ресурсі Держкіно не приховують: пишаються іншою стрічкою виробництва "Кварталу 95" – "Я, ти, він, вона", котра встановила рекорди переглядів:

Володимир Зеленський, актор "Кварталу 95"

Володимир Зеленський, актор "Кварталу 95"

"Встановлено абсолютний рекорд українського кіно у прокаті. Створений за підтримки Держкіно ромком "Я, Ти, Він, Вона" за 19 днів зібрав 61 млн 881 тисяч 802 гривень. Касові збори романтичної комедії Я, Ти, Він, Вона режисера Владимир Зеленский, знятої Студия "Квартал 95" за підтримки Держкіно, подолали рубіж в 60 мільйонів гривень. За даними кінодистрибутора, компанії B&H Film Distribution Company, станом на сьогодні фільм зібрав в українському прокаті 61 млн 881 тис. 802 грн., стрічку подивилося 690 854 глядачів. І це найвищі показники бокс-офісу українського кіно за 27 років Незалежності", - йдеться у повідомленні.

В Держкіно додали: цей фільм у Росії ніхто показувати не буде, він тільки для українського глядача.

Дивіться: "Я, ти, він, вона" (офіційний трейлер)

Нагадаємо, Зеленський підтримав службові романи.

Як повідомляв "Знай.ua", Кошовий з "Кварталу 95" звернувся до влади та олігархів. Також "Знай.ua" писав, Зеленський знайшов спонсора, і це не Коломойський.