За російського репера Вячеслава Машнова, більш відомого, як Гнойний та Слави КПРС, якому в адміністрації Путіна пообіцяли 2 млн рублів за замовне відео, але так і не виплатили обіцяних грошей, тепер ще й взялась прокуратура.

Пісні петербурзьких реперів Гнойного та Хана Замая (Андрія Замая) прокуратура Москви перевірить на екстремізм. До перевірки залучені лінгвісти Головного управління з протидії екстремізму. Про це повідомив адвокат Павло Ясман, який представляє інтереси реперів.

Приводом до таких заходів послужило звернення чоловіка на прізвище Зелімханов в адміністрацію одного з районів Санкт-Петербурга. До слова, ні ім'я, ні по-батькові заявника не вказується. Зелімханов стверджує, що в піснях реперів містяться антисемітські та неонацистські висловлювання, розповів Ясман.

За словами адвоката, ще в серпні Замай отримав копію звернення Зелімханова до адміністрації одного з районів Петербурга, а пізніше в правоохоронні органи Москви. На доказ своїх звинувачень Зелімханов навів цитати з їхніх пісень, а також витяги з баттла Гнойного і Оксімірона (саме після цього батла Гнойний став відомий широкій публіці).

У реперів в листопаді розпочинається тур по Росії. Адвокат розповів, що з організатором концертів в Москві і Петербурзі зв'язався співробітник московської прокуратури та попросив направити йому список треків, з якими репери будуть виступати.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Гнойний и Хан Замай

За словами адвоката, весь матеріал, який репери планують виконувати на концертах під час свого туру - всього близько 20 треків, будуть перевіряти. Серед треків - пісня Гнойного "Володимир Путін" і Замая "Ім'я". Аналізувати тексти пісень будуть лінгвісти і співробітники Головного управління по протидії екстремізму МВС РФ.

Репер Замай заявив, що в його текстах і текстах Гнойного немає і ніколи не було образ. Музиканти такі претензії до своєї творчості вважають надуманими.
"Наше творчість - це дослідження мовної реальності у всіх її проявах. Нам абсолютно чужі будь-які забобони, пов'язані з національностями", - заявив Замай.

У той же час, ось так виглядають слова пісні Гнойного, за яку він отримав від адміністрації Путіна 2 млн рублів:

"Пошел на х*й, хохол, ты в моей стране.
Сел на баттл, но по какой статье?
Вообще мне пох*й по какой статье,
Вспоминай припев: ты в моей стране".

Напевне, для російських реперів мати і слова на кшталт "хохол" є загальновживаними і не виглядають образливими.

Увага!!!У відео присутня ненормативна лексика!

До слова, Гнойного не вперше звинувачують в образі гідності. Так, у 2016-му Машнов зіткнувся з погрозами через фразу про чеченських дівчат в одному з батлів. Користувачі соцмереж з Чечні закликали до розправи над репером. Пізніше Гнойний нібито вибачився за свої слова.

Ще один приклад "необразливого" тексту Гнойного
Увага!!!У відео присутня ненормативна лексика!

Нагадаємо, російський репер Гнойний (Вячеслав Машнов) знімав відео за замовленням адміністрації Путіна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський репер Іван Дрьомін, більш відомий під псевдонімом Face, розповів про те, як його намагалася підкупити адміністрація Путіна з метою поширення пропаганди.

Також "Знай.ua" писав, відомий репер Каньє Уест повеселив мережу, випадково розсекретивши пароль до свого айфону.