Біографія

Майбутня зірка української естради народилася 18 жовтня 1982 року в столиці України. Батьки немов відчули призначення дочки і віддали її вчитися музичному ремеслу до школи по класу фортепіано, диригування та академічного вокалу. Пізніше, після закінчення першоъ музичної освіти, Світлана вступила на відділення естрадного вокалу естрадно - цирковий академії та як і раніше живе в Києві. Справжня слава прийде до неї через участь у відвертій групі «ВІА Гра» та виступ навесні 2009 року на відбірковому турі пісенного конкурсу «Євробачення» із синглом «Be My Valentine». Після того, як молода виконавиця і автор пісень зайняла 12-е місце на міжнародному вокальному конкурсі, її чекав справжній прорив у сольній кар'єрі, успіх, слава і властиві їй випробування.

Дитинство та юність майбутньої суперзірки

Сім'я

Музичний вибір тоді ще маленької дівчинки був зроблений не випадково. Вся справа в тому, що ще в пологовому будинку її мама зрозуміла, що у Світлани є талант, який та успадкувала від бабусі - солістки оперного театру. Однак її дар не зміг побачити світ, тому що коханий чоловік Світланиної бабусі змусив її обирати між кар'єрою і сім'єю, а та вирішила, що сім'я їй дорожче будь-якого успіху. Батьки часто згадували, що маленька Світланка постійно кричить, а бабуся жартувала «Це вона так зв'язки розробляє! Її чекає сцена!». Молода дівчина втікала з нудних уроків, з дитинства сама шила собі сценічні костюми. Викладачі академії відзначали, що Світлана вчиться граючи, але претензій до її навчанні у них не було. До слова, крім Світлани і її бабусі, творчі здібності в їх сім’ї більше ні у кого не виявлялися. Батько зірки трудиться на авіазаводі, мама працює фахівцем з енергозбереження, молодша сестра також далека від шоу-бізнесу.

У Світлани зворушливі стосунки з мамою

Старт кар'єри і перші зйомки

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Паралельно з навчанням в академії, дівчина потрапляє в популярну на той час групу «Капучіно», під керівництвом продюсера Віктора Дорошенка. У якийсь момент вона вирішила почати самостійне життя і взяти відповідальність за майбутнє у свої руки. Разом зі Світланою Лободою досягти успіху в шоу-бізнесі з хітами «Нова казка» і «Почуття» намагалися Вікторія Батуі й Аделіна. Довгий час група із джазовим напрямом й своїй творчості не виступала, просто тому, що у них не було матеріалу для концертів. Через кілька місяців Лобода робить перші спроби в сторону сольної кар'єри. В таємниці від продюсера групи, вона бере собі псевдонім Alicia Gorn, який був придуманий її екс-продюсером Михайлом Ясинським і виступає у нічних клубах Києва. Незабаром вона залишає групу, хоча офіційна причина такої дії не була оприлюднена, але ймовірно вихід із групи все-таки супроводжувався скандалом. Далі екстравагантну співачку чекав дебют в першому українському мюзиклі «Екватор» у ролі дикунки Мірани. В цей же час Лобода випускає кліп на пісню «Чорний ангел», а в 2003 році намагається створити власний колектив, називаючи його «Кетч».

Зйомки першого сольного кліпу "Чорний ангел"

Участь у групі «ВІА Гра» і початок сольної кар'єри

Навесні 2004 року відбувається крутий поворот у житті артистки - вона проходить кастинг на роль солістки сексуального тріо «Віагра». Її участь в ньому було коротким, менше півроку, але вельми яскравим. Світлана знялася в кліпі на пісню «Біологія», взяла участь у зйомках мюзиклу «Сорочинський ярмарок» і в жовтні того ж року покинула колектив. Одна з головних причин такого вчинку індивідуальність і самодостатність дівчини. Вона не готова ділити сцену з іншими виконавцями. Свій перший сольний сингл «Чорно-біла зима» співачка презентує в 2004 році, а пізніше за участю режисера Алана Бадоєва знімає на нього кліп. Через рік виходить більш відома пісня «Я забуду тебе», а вже в листопаді 2005 року світ побачив перший сольний альбом зірки «Ти не забудеш». Пізніше були випущені такі хіти як «F * ck The Macho», «Чекай мущину», «Не мачо», «Anti-crisis girl». У 2008 році виходить її друга платівка «Не мачо». Мега популярний трек «Революція» шанувальники почули влітку 2010 року, через рік у 2011 році на сцені фестивалю «Crimea Music Fest» відбулася прем'єра пісні «На свете». У 2012 році після талант-шоу, Світлана Лобода їде в США, де інтенсивно готує хореографічні номери, бере майстер-класи з вокалу, записує треки в студії і знімає кліп на пісню «Хмари». По поверненню назад, представила шоу «Початок», з яким гастролювала цілий рік. Хіт «Ніжність» з'явився на світ ще рік потому. У 2015 році з усіх колонок залунала пісня «Пора додому», яка супроводжувала всі концерти. Через роки вона повторює свій успіх композиціями «До біса любов» і «Твої очі». До міжнародного Дня всіх жінок в 2017 році бренд Loboda презентує своє нове тригодинне шоу на честь випуску альбому «H2Lo». Над ним вона працювала протягом п'яти років, поєднуючи відомі хіти і прем'єри пісень. Сингл «SuperSTAR» вийшов на екрани в 2018 році і відразу вразив шанувальників та спантеличив критиків тим фактом, що вагітна співачка влаштувала «дикі танці» під запальну музику.

Молода Світлана у складі Віагри

Євробачення - 2009

8 березня 2009 року відбувся національний відбір, у фіналі якого глядачі і журі обрали Світлану Лободу в якості виконавиці від України на міжнародному конкурсі Євробачення -2009 у Москві. Навколо конкурсу завжди панує напружена атмосфера, і в цьому році не обійшлося без скандалу, де була замішана інша виконавиця Анастасія Приходько. Один з членів українського професійного журі та віце-президент державного «Першого національного каналу» звинуватив організаторів конкурсу в обмані. За його словами, російська співачка не могла набрати 8 балів, якщо українське журі дало їй 0 балів. Конфлікт швидко був вичерпаний завдяки поясненням дирекції «Євробачення». За кілька годин до виступу учасниця від нашої країни відчула нездужання, у неї піднялася температура і їй навіть викликали швидку. Однак, до моменту виступу, Світлана знайшла в собі сили вийти на сцену. Номер Лободи критикували за відсутність «душевності», слабку музику та безглуздий текст, хоча відзначали його зухвалість і живу енергетику. Не дивлячись на 12-е місце, конкурс дав відмінний старт для нового етапу в кар'єри Світлани Лободи.

Гучний виступ на Євробаченні

Робота на телебаченні і запуск власного бренду

У 2006 році у Світлани Лободи стався дебют на «Новому каналі» в ролі телеведучої розважальної програми «Шоуманія», а через рік її запросили на телеканал «ТЕТ» вести проект «Міс СНД». 2008 рік став знаковим для співачки ще тому, що в цьому році вона працює над власною колекцією одягу для молоді «F * ck the macho». Через рік вона випускає вже другу колекцію. Як офіційний бренд і торгова марка «Loboda» з'явилася тільки в 2010 році. У 2012 році на телеканалі «1 + 1» Світлана взяла участь в зйомках проекту «Голос. Діти »і зайняла там тренерське крісло. У 2017 році Світлану побачили на екранах в якості ведучої популярного шоу про подорожі «Орел і решка», де зоряний випуск разом з нею вів шоумен Олександр Ревва.

Авторська колекція одягу від Лободи

Цікаві факти і чутки

  • У дитинстві маленька Світлана позбулася двох передніх зубів через своє захоплення фігурним катанням, після нещасливого тренування вона припинила відвідувати заняття.

  • Участь у групі «ВІА Гра» було спонтанний рішенням для Світлани, вона посперечалася з друзями, що зможе пройти кастинг і пропрацює в складі тріо мінімум півроку. Однак, так і не виграла червоний кабріолет, який мала отримати у разі свого виграшу.

  • Молодий учасник «Фабрики талантів» Макс Барських був закоханий в епатажну співачку і прямо під час виступу різав собі вени через нерозділене кохання. Пізніше пара записала спільний трек «Серце б'ється» і зняла на нього найдорожчий кліп в історії українського шоу-бізнесу. Періодично, фабрикант не перестає демонструвати своїх почуттів навіть через роки, цілується із зіркою під час їх спільного дуету прямо на сцені.

  • Співачку неодноразово підозрювали у використанні послуг пластичних хірургів. Пухкі губи, специфічна форма були у зірки і в ранньому віці, про що свідчать дитячі фотографії та знімки без макіяжу, але після початку сольної кар'єри все помітили її зміни в іміджі й зовнішності в цілому. Різниця «до та після» очевидна неозброєним поглядом, але будь-які пластичні операції та втручання зірка заперечує, не любить коментувати подібні звинувачення. Тому, яку пластику робила знаменитість достовірно невідомо.

На світлинах помітні сліди пластики, але зірка заперечує будь-які втручання

  • Параметри фігури Світлани Лободи в її 35 років вражають: при зрості 174 см дівчина важить 52 кг, має 39 розмір ноги, а параметри її фігури 90-55-90 і не дивлячись на другу вагітність, співачка залишається у відмінній формі.

  • За знаком зодіаку Світлана Ваги, завдяки чому вона вміє відшукати ідеальний баланс в життя між кар'єрою і сім'єю.

Особисте життя

Світлана не любить давати інтерв'ю, пов'язані з питаннями про особисте життя, оберігаючи його від сторонніх очей та вух. Відомо, що співачка була в серйозних стосунках із хореографом з її балету Андрієм Царем. Вони не оформили свої стосунки офіційно, а жили у цивільному шлюбі. Їх спільна дочка Євангеліна народилася в 2011 році, а вже в 2014 стало відомо, що пара розлучилася. Розрив не афішували, колишні кохані розлучилися без скандалів і неприємних юридичних нюансів, можливо тому, що Світлана не виходила заміж офіційно. Через деякий час з'явилися чутки, що у артистки роман і в ньому знову замішаний її танцюрист Назар Граборов.

Кажуть, що у зірки був роман з танцюристом із її балету

Однак і хлопець, і сама Світлана всіляко спростовували цю інформацію, а Назар заявив, що у нього вже є кохана дівчина, яка за іронією долі також танцює в колективі Лободи. Ім'я батька своєї другої дитини (інформація про вагітність зірки з'явилася навесні 2018) Світлана ретельно приховує і зараз. Є припущення, що його батьком є соліст «Рамштайн» Тілль Ліндеманн. Пара познайомилася на фестивалі «Жара» в Баку і між ними зав'язався роман. Лідер німецької рок-групи двічі був одружений, у нього є двоє дітей та навіть онук. Не дивлячись на різні джерела, що підтверджують зв'язок між артистами, офіційних коментарів з цього приводу співаки досі не озвучили. 24 травня фанати привітали зірку з народженням другої дочки, яка з'явилася на світ елітній клініці Лос-Анджелеса. На одній з музичних премій Світлана зробила заяву, що тимчасово залишить сцену через своє «цікаве» положення. Свою молодшу доньку зірка назвала незвичайним ім'ям Тільда, що наштовхує на думку про правдивість чуток на рахунок того, що завагітніла зірка від фронтмена «Rammstein» Тилля Ліндеманна, з яким зустрічається Світлана.

Соліст «Рамштайн» Тілль Ліндеманн вірогідний батько її другої доньки

Нагороди та звання

У зірки є ряд значущих нагород за альбоми та гідну дискографію, які регулярно доповнюються у списку. У 2008 році вона стає лауреатом премії «Національний Олімп» у номінації «Оригінальний стиль виконання». У червні 2013 співачка отримує звання «Заслужена артистка України», а взимку 2015 року Світлана Лобода отримала звання найпопулярнішою жінкою в Україні. Loboda постійна номінант конкурсів «Пісня року», «Yuna», «Fashion People Awards», «Золотий Грамофон», «Премія RU.TV» і багатьох інших.

У Лободи багато нагород та звань

Фото:

Світлана та її молодша сестра

Лобода та її залицяльник Макс Барських

Світлана Лобода з цивільним чоловіком

Вагітність не привід залишати сцену

Видео:

Светлана в составе Виагры мюзикл «Сорочинская ярмарка»

Сингл «Лети» стал саундтреком к фильму «Гоголь. Вий»

Поцелуй Светланы Лободы и Макса Барских на премии МУЗ-ТВ

Скандальный клип беременной певицы LOBODA - SuperSTAR

Новини:

Світлана Лобода продовжує епатувати публіку і навіть показала середній палець прямо на сцені

Лобода знову наривається на скандал, зробивши анонс своєї участі в шоу російського репера Басти

Світлана Лобода розсекретила таємницю імен своїх дочок

Лобода похвалила та віддячила канал "Інтер"

Посилання:

Сайт

Instagram

Youtube

Вконтакте

Facebook

Twitter