Генетично модифіковані продукти сьогодні широко розповсюджені в асортименті супермаркетів. Їх шкода не доведена, однак якщо вам важливо, щоб їжа була натуральною, то ось поради про те, як розрізняти продукти.

ГМО – це організм, генотип якого був змінений за допомогою методів генної інженерії з метою створення нових властивостей організму. ГМО об'єднують три групи організмів – генетично модифіковані мікроорганізми (ГММ), тварини (ГМТ) та рослини (ГМР).

Звертайте увагу на маркування

Природні продукти відзначають по-особливому. Без ГМО, Non-GMO, Made without genetically modified ingredients, 100 % organic, Organic або Made with organic ingredients - ці написи вказують на те, що в товарі немає генетично модифікованих складових.

Зовнішній вид підкаже

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Більш великі, красиві, гладенькі фрукти та овочі повинні викликати підозру. Натуральні продукти зазвичай виглядають інакше, не так ідеально.

Блискучі яблука, пружні томати, велика картопля часто є результатами роботи генетиків. Більш того, смак і колір фруктів і овочів з ГМО менш виражений.

Список підказка

78 % сої, 33 % кукурудзи і 24 % ріпаку в світі вирощені за допомогою технологій ГМО.

Їх домішують в такі продукти: ковбаса, сосиски, молочні та сирні продукти, напівфабрикати і борошняні суміші, сухі сніданки, каші швидкого приготування, хліб, випічку і кондитерські вироби, солодкі напої, арахісове масло, майонез, шоколадний сироп.

Як раніше повідомляв інформаційний портал Знай. ua, інженеры розробили ГМО-сканер.