Холодна кава. При такому методі приготування напій виходить менш кислим і набагато більш солодким.

Вчені з Університету Томаса Джефферсона в США порівняли заварювання різних видів кави холодним способом і традиційним гарячим і з'ясували, що при холодному заварюванні утворюється більш висока концентрація кофеїну і хлорогенової кислоти.

Як виявилося, ефективність екстракції при цьому залежить від ступеня обжарювання і не залежить від грубості помелу.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

В рамках дослідження хіміки Меган Фуллер і Найн Рав провели порівняльний аналіз різних способів заварювання кави. На думку дослідників, холодний варіант щадить зерна. При цьому концентрація кофеїну і хлорогенової кислоти досягає насичення вже через 6-7 годин.

Як стверджують відомі кавові компанії, при заварюванні довгим (холодним) способом напій виходить не таким кислим і більш солодким.

Раніше повідомлялося, що при помірному споживанні кавового напою організм отримає більше користі, ніж шкоди. Група медиків провела ряд досліджень, згідно яким зробила висновок, що споживання кави може попередити розвиток діабету 2 типу, а також позитивно впливає на роботу печінки.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що дієтологи розкрили секрет стрункої фігури.