Холодна кава. При такому методі приготування напій виходить менш кислим і набагато більш солодким.
Вчені з Університету Томаса Джефферсона в США порівняли заварювання різних видів кави холодним способом і традиційним гарячим і з'ясували, що при холодному заварюванні утворюється більш висока концентрація кофеїну і хлорогенової кислоти.
Як виявилося, ефективність екстракції при цьому залежить від ступеня обжарювання і не залежить від грубості помелу.
Українці можуть залишитися без пенсій: кому припинять виплати
ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги
Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу
Українці, у вас є Приват24? Банк терміново звернувся до клієнтів із заявою, перевіряйте у себе
В рамках дослідження хіміки Меган Фуллер і Найн Рав провели порівняльний аналіз різних способів заварювання кави. На думку дослідників, холодний варіант щадить зерна. При цьому концентрація кофеїну і хлорогенової кислоти досягає насичення вже через 6-7 годин.
Як стверджують відомі кавові компанії, при заварюванні довгим (холодним) способом напій виходить не таким кислим і більш солодким.
Раніше повідомлялося, що при помірному споживанні кавового напою організм отримає більше користі, ніж шкоди. Група медиків провела ряд досліджень, згідно яким зробила висновок, що споживання кави може попередити розвиток діабету 2 типу, а також позитивно впливає на роботу печінки.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що дієтологи розкрили секрет стрункої фігури.