Холодна кава. При такому методі приготування напій виходить менш кислим і набагато більш солодким.


Вчені з Університету Томаса Джефферсона в США порівняли заварювання різних видів кави холодним способом і традиційним гарячим і з'ясували, що при холодному заварюванні утворюється більш висока концентрація кофеїну і хлорогенової кислоти.
Як виявилося, ефективність екстракції при цьому залежить від ступеня обжарювання і не залежить від грубості помелу.


Верховна Рада пропонує звільнити українців від оплати комунальних та житлових послуг
ТЦК більше не триматимуть "у заручниках": українцям спростили важливу процедуру
Непридатні українці масово "втрачають" інвалідність: кого мобілізують через технічний збій
Зняти пенсію з картки не вийде: хто з пенсіонерів може залишитися без грошей
В рамках дослідження хіміки Меган Фуллер і Найн Рав провели порівняльний аналіз різних способів заварювання кави. На думку дослідників, холодний варіант щадить зерна. При цьому концентрація кофеїну і хлорогенової кислоти досягає насичення вже через 6-7 годин.
Як стверджують відомі кавові компанії, при заварюванні довгим (холодним) способом напій виходить не таким кислим і більш солодким.
Раніше повідомлялося, що при помірному споживанні кавового напою організм отримає більше користі, ніж шкоди. Група медиків провела ряд досліджень, згідно яким зробила висновок, що споживання кави може попередити розвиток діабету 2 типу, а також позитивно впливає на роботу печінки.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що дієтологи розкрили секрет стрункої фігури.