Відомий фізик Альберт Ейнштейн у своїй теорії відносності допускав існування червоточин, які здатні прискорити подорожі в космосі. Сучасні вчені поставили його праці під сумнів.

Теорія відносності

Протягом тривалого часу фізики вважали, що деякі чорні діри є так званим способом скорочення шляху при подорожі по космосу. Вони мають назву кротові нори або червоточини. На думку вчених, вони можуть з'єднувати 2 віддалені одне від одного місця у Всесвіті. Цю теорію доводили багато дослідників, в тому числі і Альберт Ейнштейн.

Альберт Ейнштейн

Вчені з Гарвардського університету провели дослідження, результати яких можуть здатися невтішними для любителів космосу. Їм вдалося встановити, що шлях через ці кротові нори займає більше часу, ніж прямий шлях. Тому для космічних подорожей червоточини не дуже корисні. Це свідчить про те, що Ейнштейн помилявся, і чорні діри не можна використовувати для скорочення шляху.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Чорна діра

Вчені вважають, що ці дослідження можуть допомогти встановити, як світло може проходити через кротові нові, а також сформулювати загальний погляд на квантову гравітацію.

Ця робота також може допомогти вирішити інформаційний парадокс чорної діри. Саме він ставить квантову механіку проти загальної теорії відносності.

Теорія відносності

Як повідомлялося, потужний інноваційний телескоп перевірить на міцність теорію відносності Альберта Ейнштейна.

Нагадаємо, першій сфотографованій чорній дірі дали ім'я: шанобливо і по-гавайськи.

Раніше Знай.uа повідомляв, знімок гігантської дірки геометрично правильної форми, яка розташовувалася на Північному полюсі, в самому центрі, прислал спутник ESSA 3 в 1967 році.

Знай.uа писав, телескопи NASA Chandra і Hubble зняли дві ядерні "бульбашки" в галактиці NGC 3079, що знаходиться на відстані 67 мільйонів світлових років від Землі.