Науковці з американського Університету Тафтса дійшли до висновку, що вживання у їжу помідорів значною мірою знижує ризик розвитку жирової хвороби печінки, раку і запалення органу.

Примітно, що позитивний ефект дає каротиноїдний пігмент лікопен. Саме така речовина міститься в томатах. Таку інформацію оприлюднив MedicalXpress.

"Дослідники заражали потомство мишей печінковим канцерогеном. Після чого їх годували нездоровою їжею з високим вмістом жирів з томатним порошком, який містить лікопен або без нього. Після чого експерти оцінили стан печінки гризунів. Виявилося, що годівля піддослідних томатним порошком протидіяла надмірному росту онкоклітин в печінці. Також це сприяло зменшенню кількості бактерій, що викликають запалення", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Як повідомили автори дослідження, лікопен досить добре засвоюється організмом при споживанні томатів або томатного порошку, аніж речовина окремо. Це пояснюється тим, що в помідорах містяться додаткові корисні речовини – вітаміни Е і C, мінерали і харчові волокна.

До речі, науковці переконані, щоб уберегти печінку від хвороб, необхідно щодня вживати щодня 2-3 помідора або одну порцію томатного соусу.

Нагадаємо, деменція відбирає здатність мріяти: медики вразили дослідженням. У рамках дослідження вчені побачили, як деменція впливає на можливість людини мріяти.

Як повідомляв Знай. ua, як сповільнити старіння мозку без ліків. Сполуки, які містяться в звичайних продуктах, можуть зменшити симптоми недоумства.

Також портал Знай. ua писав, що медики змогли вилікувати ВІЛ: у медицині стався справжній прорив, мільйони людей отримали надію.

Науковці вдруге в історії медицини змогли добитися ремісії у пацієнта, хворого ВІЛ-інфекцією, шляхом пересадки кісткового мозку від донора. Стан пацієнта стабільний, а ВІЛ-інфекцій в тілі немає вже більше року.