Впеврше в історії люди змогли побачити зворотню сторону супутника нашої планети. Китайський апарат "Чан'е-4" висадився на іншій стороні Місяця та здійснив здійснив її вивченні.

Це перший космічний апарат, який сів на зворотній стороні супутника Землі, повідомляє Хinhua.

"Китайська станція "Чан'е-4" здійснила посадку на зворотному боці Місяця у четвер, ставши першим апаратом, який здійснив м'яку посадку на невивченій стороні, яку ніколи не видно з Землі", - йдеться в повідомленні.

Космічний апарат під назвою "Чан'е-4" здійснив посадку в басейні Ейткена в районі Південного полюса Місяця, апарат передав на Землю перший знімок, який довів успішний початок своєї місії.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Зі старту, який відбувся, 8 грудня, до того, як апарат здійснив посадку, пройшло 3 тижні. Апарат вилетів з китайської провінції Сичуань, вийшов на орбіту Місяця, а тоді приземлився.

Щоб успішно передавати сигнали на Землю зі зворотного боку Місяця, 20 травня 2018 року було відправлено ретрансляційний супутник Цюецяо, який в даний час циркулює по гало-орбіті навколо точки Лагранжа L2 системи Земля-Місяць.

Після дослідження зворотної сторони супутника Земелі у "Чан'е-4" заплановано ще кілька місій. На борту також знаходиться ровер "Чан'е-3", який почне вивчення поверхні, а на борту самого апарату будуть проводитися досліди з вирощування організмів в умовах малої сили тяжіння.

Китайські вчені планують в 2019 році запустити місячний зонд "Чан'е-5", який, як очікується, принесе зразки місячного грунту на Землю.

Нагадаємо, на початку січня 2019 року в магнітному полі Землі відбуватимуться зміни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що вчені винайшли пристрій, здатний побачити душу людини: сенсаційне відкриття.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", тепла вода лікує десятки хвороб: вчені пояснили, як правильно пити.