Космічний апарат "Voyager-2", який був запущений в 1977 році, вийшов у міжзоряний простір, покинувши межі геліосфери.

Не дивлячись на те, що зонд Вояджер-2 знаходиться на відстані близько 18 млрд кілометрів від Землі, вчені досі можуть зв'язатися з ним.

Американський автоматичний космічний зонд Voyager-2 покинув межі Сонячної системи і вийшов у міжзоряний простір. Про це повідомляє NASA в понеділок, 10 грудня.

Відзначається, що запущений в 1977 році, Voyager -2 став другим в історії рукотворним об'єктом, який пролетів майже через всю Сонячну систему слідом за своїм близнюком - зондом Voyager -1.

Зараз Вояджер-2 знаходиться на відстані близько 18 мільярдів кілометрів від Землі. Вчені досі можуть зв'язатися з ним, але для отримання інформації, яка рухається в напрямку нашої планети зі швидкістю світла, потрібно чекати більше 16 годин.

У NASA дійшли висновку, що Voyager -2 більше не в нашій Сонячній системі, коли бортовий пристрій PLS перестав фіксувати потік плазми від Сонця. Цей потік створює своєрідний міхур, відомий як геліосфера, яка визначає межу зоряної системи.

Нагадаємо, зонд Voyager-1 містить "золотий запис", який складається з інформації про Землю та життя на нашій планеті. Цей запис призначений для представників позаземного життя, на яких може натрапити Voyager-1.

Популярні новини зараз

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, NASA вперше записала шум вітру на Марсі

Також Знай.ua писав, вчені натрапили на зонд інопланетян