В середині грудня 2018 року комета Віртанена максимально наблизиться до Землі і Сонця. Однак уже в кінці листопада вона стала найяскравішим космічним об'єктом, який можна спостерігати за допомогою приладів.

Астрономи називають комету 46P/Віртанена "кометою року". 16 грудня крижана куля шириною близько кілометра пролетить в 11,5 млн км від Землі, що зробить цю подію одним з 10 найбільших зближень комет за всю еру космічних досліджень. Фахівці кажуть, що комету буде видно неозброєним оком протягом декількох тижнів під час різдвяних свят.

Астрономи пильно спостерігають за кометою. Фахівці Університету Меріленда роблять знімки цього незвичного космічного тіла за допомогою спеціальних фільтрів. Завдяки їм вчені зафіксували газові викиди об'єкта, що дозволяють визначити обертання, яке становить майже 9 годин.

У грудні комета Віртанена буде знаходитися максимально близько до Землі і Сонця.

При цьому, космічне тіло можна буде спостерігати неозброєним оком завдяки високій яскравості. Однак для максимальної зручності фахівці рекомендують використовувати біноклі або інші оптичні пристрої. Максимально близько до Землі об'єкт пройде 16 грудня, наблизившись до нашої планети після Сонця, де пройде 12 числа.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Нагадаємо, як заявив український вчений, радник голови Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов, непередбачуваного впливу великих небесних тіл на орбіту Землі виключати не можна.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишній астронавт NASA Леланд Мелвін розповів, що під час місії йому вдалося помітити на космічному кораблі невідому істоту, яка подавала ознаки життя

Також Знай.ua писав про те, що спільного і в чому відмінність між кометами і астероїдами.

Ці небесні тіла обертаються на орбіті навколо сонця і можуть мати незвичні орбіти, іноді вона змінюється при наближенні до Землі чи до інших планет. Комети і астероїди вважаються залишками матеріалів, котрі утворилися після появи Сонячної системи, приблизно 4,5 млрд років тому.