В лабораторії китайського исследовательского центру у перші за історію людства народилися діти, геном яких був відредагований за допомогою технології CRISPR/Cas9, створену для виправлення ДНК. Про це повідомляє Cnet.

Модель ДНК

Один з вчених Хе Цзянькуй в своєму відеозверненні на Youtube розповідає про те, що народились дві дівчинки-близнючки під кодовими іменами Нана і Лулу. Їм змінили тільки один ген - CCR5. Таке втручання, за його словами, має на все життя зробити їх резистентними до ВІЧ-інфекції, яку діагностували в їх батька. Втім, як зазначає Associated Press, дані про успіх цього експерименту поки не підтверджені світовим науковим співтовариством.

Технологія CRISPR вже деякий час успішно тестується в лабораторіях на тварин. Даних по эксперементам з редагуванням геному людини недостатньо, адже, крім Китаю, такі дослідження вважаються неетичними і заборонені на законодавчому рівні.

Нагадаємо, каліфорнійські вчені з'ясували, як досвід батька впливає на генетику майбутнього потомства. Дослідження людських популяцій і лабораторних тварин підтвердили отримані дані.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.иа, медики запропонували діагностувати онкологію по-новому. Медики сподіваються не тільки створити експрес-тест на рак, але обіцяють розробити інструмент для діагностики, що дозволить ефективно лікувати захворювання, виявляти їх на ранніх стадіях.

Знай.иа писав про те, що в Японії вченим дозволили перетворювати людей на мутантів.