Група дослідників стурбована скороченням мікробіоти людини, що викликає розвиток серйозних захворювань. Щоб уникнути цього вчені запропонували створити банк існуючих мікроорганізмів.

Усі мікроорганізми, що знаходяться в симбіозі з людиною, називають мікробіотою, або мікрофлорою.Тільки в одному кишечнику живе кілька сотень видів мікроорганізмів, більшість з яких — бактерії. У мікробіоту також входять мікроскопічні гриби та найпростіші, наприклад інфузорія. Ці мікроорганізми необхідні для нормального функціонування організму людини. Так, бактерії в кишечнику беруть участь в процесі перетравлення складних вуглеводів і виробляють вітаміни.

Автори статті в Science вважають, що зміни в мікробіоте людини, що відбуваються одночасно з індустріалізацією суспільного життя, негативно позначаються на загальному стані організму. Про що свідчить різке зростання захворювань, пов'язаних з метаболізмом, імунною системою, а також когнітивних порушень. Справа в тому, що число випадків захворюваності на діабет, астму, ожиріння зросла саме в країнах з сильно розвиненою промисловістю.

Щоб уникнути подальшого скорочення мікроорганізмів в мікробіоте, вчені створять "ноїв ковчег" для мікроорганізмів, симбіотично існуючих в людині. Дослідники порівнюють його зі Світовим семенохранилищем на Шпіцбергені — безпечним сховищем зразків насіння основних сільськогосподарських культур. Мікроорганізми будуть зібрані у африканських племен, так як вважається, що їх мікробіота найрізноманітніша з усіх представників рас.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

Небезпечне зменшення у мікробіоті тягне за собою страшні наслідки. Внаслідок зменшення бактерій, грибків та інших мікроорганізмів буде погіршуватися імунітет всього людства. На основі цього зросте кількість хронічних хвороб, що призведе до збільшення показника смертності у всьому світі.

Таку благородну справу, можна назвати порятунком всього людства. Адже зникнення таких важливих мікроорганізмів спричинить за собою хвороби, епідемії та вимирання всього живого на змеле. Створивши сховище такого роду, вчені врятують націю від вимирання.

"Знай.ua" писав раніше: длиннее, ніж у чоловіків: вчені розкрили жіночий секрет довголіття.

"Знай.ua" також повідомив: є чи не є: вчені поставили крапку в вічній суперечці про локшину швидкого приготування.