Міжнародна група вчених з Університету Торонто спільно з Центром з вивчення хвороби Альцгеймера при Університеті Раш провела серію досліджень, у результаті яких дійшла висновку, що в різні часи року наш мозок працює по-різному.

Вчені проаналізували дані 3,5 тисяч добровольців з Канади, Сполучених Штатів і Франції у віці понад 70 років. Частина піддослідних страждала від хвороби Альцгеймера. Дослідники з'ясували, що найактивніше людський мозок працює в кінці літа і восени, а ось взимку і навесні - демонструє найнижчі показники.

Якість роботи головного мозку перевіряли за допомогою нейропсихологічного тестування, а вроджену схильність до розвитку синдрому Альцгеймера - за допомогою генетичного аналізу проб спинномозкової рідини.

Вченим вдалося зафіксувати цікаві закономірності: в холодну пору року людям майже втричі частіше ставлять діагноз "старече слабоумство" або констатують помірний когнітивний розлад. Так, команда прийшла до висновку, що в теплу пору року мозок людини працює активніше, ніж в холодну.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

"Сезонна різниця в рівні інтелекту у когнітивно здорових літніх людей еквівалентна майже 5 років різниці у віці. Тобто влітку і восени люди похилого віку в інтелектуальному сенсі виявляються молодше 5 років", – розповіли дослідники.

На таку закономірність впливають кількість світла і тепла, можливість їсти свіжу їжу (овочі та фрукти), тривалість сну. А ще мозок підпорядковується сезонним ритмом психічних станів, які також корелюють з часом року. Зокрема, депресія частіше всього проявляється в зимовий період.

Нагадаємо, ви їсте їх кожен день: ці продукти провокують слабоумство.

Як повідомляв "Знай.uа", вчені розповіли, що їдять генії.

Також "Знай.uа" писав, що вчені попередили людство про страшну загрозу.