Украинский самолет, на котором летят на родину эвакуированные из охваченного коронавирусом китайского города Ухань, приземлился в Украине. Оказалось, что посадка была сложной и сначала его посадили в Борисполе, где он заправится и полетит в аэропорт Харькова.

Об этом сообщил президент Украины на Telegram-канале.

"Літак з нашими громадянами та громадянами інших країн, яких ми евакуювали з Уханя, приземлився в Україні. Було складно з погодою – довелося спершу посадити його в Борисполі. Він дозаправиться та полетить у місце призначення – до аеропорту в Харкові", - сказано в сообщении.

Сообщается, что были обеспечены беспрецедентные меры безопасности и сделали все возможное для того, чтобы вирус не попал в Украину.

эпидемия коронавируса

Популярные статьи сейчас

Поэтому пройдут все мужчины: украинцам подготовили новое правило

Семьи получат по 5000 гривен: кто в списке

Коммунальные платежи отменяются: названа категория лиц, которой можно не платить

В Украине сигареты, алкоголь и топливо будут продавать по новым правилам: что изменится

Показать еще

"Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента", - рассказал он.

Зеленский подчеркнул, что бактериологической опасности нет. Однако он предупредил о другой опасности – забыть о том, что все мы люди и все мы украинцы. В том числе и те, кто оказался в Ухане во время эпидемии.

"Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома. На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти", - рассказал он.

Зеленский отметил, что украинец всегда остается украинцем и временное пребывание в Ухане не делает его чужим для своей страны.

"Розумію: стара політика протягом десятків років робила звичним ділити українців на «правильних» і «неправильних». Але ця епоха скінчилася. Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився у біді, – де б він не перебував", - утверждает Зеленский.

Он гарантировал, что теперь именно такой будет государственная политика, но выразил надежду, что такой будет и реакция общества.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, украинцев эвакуируют из зараженного коронавирусом Уханя, в Минздраве назвали дату.

Как сообщал Знай. ua, в Минздраве засекретили, где разместят эвакуированных из Китая украинцев.

Также Знай. ua писал, что украинцы застряли в небе во время эвакуации из зараженного коронавирусом Китая.