7 листопада в Києві відбувся медичний форум "Медична реформа: місія (не) здійсненна", під час якого народні депутати, експерти та медики обговорювали проблеми впровадження медичної реформи, та шукали відповідь на ключове питання – коли в Україні буде якісна і доступна медицина.

Як зазначили організатори ГО “Фундація інноваційного лідерства”, медична реформа породила багато розмов, дискусій, страхів. Хтось оптимістично переконує, що все вдасться і медицина нарешті в Україні буде якісною і доступную. Хтось налаштований песимістично і висловлює власні аргументи. Головне завдання Форуму — розібратися в місії медичної реформи.

Серед спікерів — народні депутати Ольга Богомолець та Сергій Мельничук. Експерти ма медики: Андрій Доценко, Лариса Лавренюк, Костянтин Надутий, Валентина Маркевич, Олег Панасенко, Даніель Карабаєв, Андрій Харьков, Василь Апасов. Кожен по своєму коментував медичну реформу, а спільним став висновок про те, що закон прийнятий і на сьогодні має виконуватись. Однак це не означає, що треба стояти осторонь і спостерігати за неробочими моментами в законодавстві. Навпаки, потрібно проводити відповідні інформаційні заходи, організовувати робочі дискусії, проводити круглі столи для того, щоб удосконалити реформу і досягки місії, яка полягає в тому, щоб медицина в Україні нарешті стала якісною та доступною.

Головне збагнути, що для реформи потрібна працююча збалансована економіка. Адже медична реформа без грошей має ціну - життя людей, - відзначив один зі спікерів.

Популярные статьи сейчас

Новые правила мобилизации: кому нужно готовиться к ВЛК

Землю ждут удары разрушительной магнитной бури: нагрянет уже вот-вот

Больше снять и обменять не получится: какие ограничения установили банки

Новые правила военного учета: украинцев будут штрафовать без их ведома

Показать еще

На Форум запрошували представників Міністерства охорони здоров'я та Національної служби здоров'я Україні, однак через завантажений графік керівництво не змогло приєднатись до заходу, хоча й відмітило його важливість.

Засновник Фундації інноваційного лідерства Андрій Доценко зазначив, що вірить в медичну реформу. Водночас вважає, що експертне середовище, громадські організації і благодійні фонди, які активно допомагають медичним закладам задля того, щоб покращити ситуацію в медичній сфері, мають допомагати державі, але не замінювати її функцій. Також організатори пообіцяли, що подібні заходи будуть проводити в містах України, щоб посилити інформаційно-комунікаційну кампанію щодо медичної реформи.

Детальніше на сайті ГО «Фундація інноваційного лідерства».