Юлія Тимошенко привітала всю Україну з важливим рішенням Константинополя, з величезним кроком до надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

«Це велика, ждана та світла подія, яка визначає історію країни, історію нації на багато років, а може й на кілька століть наперед. Церква має об’єднувати людей, вести їх до добра та світла, як і люди мають допомагати один одному! У цьому – суть християнства, його велика місія та духовне призначення», – написала вона на своїй сторінці у Facebook, пише сайт "Батьківщина".

Лідер «Батьківщини» із жалем зазначила, що в Україні церкву десятиліттями намагалися зробити роз’єднуючим і дестабілізуючим фактором.

«Хтось ззовні постійно втручався в наші справи, намагався сварити нас, розводити по різних церквах і вказувати, яким богам молитися. Відсьогодні цього не буде!» – наголосила політик.

Юлія Тимошенко зауважила, що Українська церква – одна з найдавніших та найславетніших у всьому православному світі.

Популярные статьи сейчас

Попрощаетесь со своим жильем? Что произойдет с уклонистами в новом законе о мобилизации

Почему в СССР строили 5- и 9-этажки - вы даже не догадываетесь, в чем "секрет"

Платите по 700 грн за свет или живите без него: украинцев ставят перед фактом

Как отказаться от получения повестки, чтобы вам за это ничего не было

Показать еще

«Більше тисячі літ минуло відтоді, коли Великий Володимир хрестив Київську Русь. Ми маємо історію, маємо традицію, маємо свою Божу істинну віру і свій праведний шлях. І нарешті історичну справедливість відновлено. Ми будемо мати свою справді незалежну церкву», – зауважила вона.

Створення єдиної Української церкви лідер партії назвала шляхом до об’єднання, миру, злагоди та взаємної поваги й любові до ближніх.

«Я від усього серця дякую всім, хто долучився до великої місії об’єднання українських церков, хто мріяв про це, вірив, і вже самою вірою наближав знаменну подію», – підсумувала Юлія Тимошенко.