Модульний ноутбук Laptop 16 від компанії Framework надійде у продаж наприкінці 2023 року, але вже з весни розпочнеться прийом попередніх замовлень. Високопродуктивна модель створена спеціально для любителів комп'ютерних ігор, але її головна особливість – необмежений апгрейд. Користувач може не тільки збільшити об'єм накопичувача, а й підключити додатковий графічний процесор, замінити клавіатуру чи тачпад. Компанія публікує інформацію, завдяки якій кожен бажаючий може вдосконалити пристрій відповідно до особистих уподобань та без допомоги майстра. Чим ще цікаві та вигідні ноутбуки Laptop 16, розглянемо далі.

Чим приваблюють ноутбуки Framework Laptop

Компанія Framework відома завдяки техніці з підвищеною ремонтопридатністю. Поява першого Framework Laptop очікувано викликала підвищений інтерес у користувачів. За заявою розробників девайс можна апгрейдити практично повністю. Для цього потрібно додавати або замінювати модулі. Компанія запропонувала у цій лінійці кілька версій. Усі вони привабливі з погляду модифікації.

У стандартній комплектації лептоп отримує:

● дисплей 13,5 дюймів (роздільна здатність 2256х1504, яскравість 400 нит);

● операційну систему Windows 10 Home/10 Pro);

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

● батарею 55 Вт*ч (вистачає на 8 годин використання);

● засоби комунікації Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.2;

● камера 1080p 60 fps;

● процесор Intel Core (12 ядер).

Для зручності користувачів клавіатура ноутбука оснащена підсвічуванням. Її можна замінити, отримавши елемент із потрібним алфавітом. Framework Laptop – ультратонкий ноутбук, який важить лише 1,3 кг. Його зручно брати із собою на роботу чи в подорож.

Неймовірні можливості апгрейду

З лептопами Framework для користувачів відкриваються необмежені можливості покращення. У популярному модульному ноутбуці замінюється практично все, включаючи:

  • дисплей;
  • акумулятор;
  • клавіатуру;
  • бездротовий чіп;
  • материнську плату;
  • порт;
  • роз’єми;
  • петлі екрану;
  • ОЗУ.

Розробник створив оптимальні умови для користувачів, які хочуть виконати апгрейд без майстра. Частина комплектуючих кріпиться за допомогою клею, для заміни інших потрібно виконати нескладне розпаювання. Потрібна лише викрутка, а не купа спеціальних інструментів.

Крім стандартних модулів, лептоп отримує додаткові. Це однакові роз'єми USB Type-C, втоплені у корпус. Вони легко вставляються один за одним і призначаються для встановлення різних елементів.

Компанія Framework пропонує ноутбуки Laptop у трьох модифікаціях. Крім базової, доступна також продуктивна та професійна. Кожен користувач робить вибір: замовити готову модель або окремі комплектуючі (належить зібрати їх самостійно в один пристрій). У першому випадку потрібно заплатити більше, але отримати готовий до використання пристрій. У другому можна заощадити, але доведеться попрацювати.