Перша і найголовніша помилка якої можна припуститися під час написання курсової роботи — спробувати спиратися на простий логічний план, слідувати йому і намагатись переписувати більшою кількістю слів, думки авторів наукових робіт та підручників.

Якщо є бажання написати якісну курсову роботу потрібно виділити певний час на те, щоб обміркувати, що власне ви хотіли розповісти і на яку саме тематику. Якщо тематика вже є заданою або ви намагаєтесь розширити свою курсову з попереднього курсу, необхідно:

  • обов’язково розширити її джерельну базу — додати нові праці, зокрема у електронній та друкованій періодиці;
  • подивитися на проблему з різних сторін;
  • застосувати так званий мультидисциплінарний підхід.

Таким чином ви зможете створити навіть з простої теми дуже цікаву і неординарну курсову роботу, навіть якщо її обсяг буде не дуже великим. Такий підхід дуже сподобається викладачам, адже ви здійснюєте наукове опрацювання теми, хоча і не матимете відповідного досвіду чи знань науковця. Це дуже корисно, адже головна мета будь—якої курсової роботи не стільки знайти новації в науці, скільки спонукати студента до наукового пізнання певної проблеми, сформувати у нього навички такого дослідження.

Тож, перед тим як почати писати текст курсової та під час її написання, як кажуть на чистовий варіант, варто виконати три важливі дії:

  • осмислити головну тему курсової і підійти до висвітлення цієї тематики з різних сторін;
  • дати собі час на чергове остаточне переосмислення тексту який ви починаєте писати;
  • одразу після визначення напрямку роботи, почати писати роботу, хоча б невеликими частинами, щоб була змога зафіксувати свою думку та розвивати її, критично оцінюючи попередній досвід.

Всі ці процеси є надзвичайно важливими, адже тоді не треба буде шукати додаткового тексту до курсової, насичувати її «порожнім» і малозмістовним переказом чужих праць. Згаданий нами підхід допоможе слідувати своїм, унікальним, завчасно осмисленим змістовним рішенням і напрямкам дослідження.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Компанія «Курсовичок» може допомогти у складанні курсової роботи навіть якщо терміни вже виходять і її терміново необхідно здавати. Буквально за декілька днів наші фахівці зможуть дослідити тематику і скласти курсову роботу за всіма правилами та вимогами. Включно з вимогами конкретного вишу. У стислі терміни студент отримує якісну і системну роботу з певного курсу і у підсумку — хорошу оцінку. А отже студент продовжить навчання, враховуючи досвід підготовки курсової роботи. Спеціалісти «Курсовичка» є експертами з різних тем і тематик, напрямків наукових досліджень із науковими званнями та великим досвідом роботи. Написання курсових робіт з допомогою спеціалістів «Курсовичка» — це запорука отримання якісного тексту і хорошої оцінки.

Плагіат — це не тільки не цікаво, але і небезпечно

Друга помилка, якої часто припускаються студенти — спроба включати в курсову роботу цілі шматки перефразованих текстів з підручників чи наукових праць. Студенту здається, що таким чином він насичує свою роботу потрібними термінами і необхідним змістом. Але не варто недооцінювати викладачів! Вони чудово знаються на тому, що написано в популярних підручниках, поточній та навіть старій науковій літературі з проблематики. Тому одразу помітять плагіат і можуть не тільки знизити оцінку, а взагалі відхилити захист курсової роботи із відповідним обґрунтуванням.

Навіть якщо ви володієте вишуканими навичками перефразування текстів, спеціальну наукову термінологію перекласти чи переповідати іншими словами не вдасться. Адже термінологія практично не перекладається і втрачає під час застосування синонімів свій сенс. Тому текст буде немов вкрадений з іншої роботи і це призведе до дуже негативних наслідків.

Тому треба одразу налаштуватися на коротку і дуже змістовну інтерпретацію думок науковців і в жодному разі не намагатись насичувати курсову шматками з їхніх праць, енциклопедичних чи довідкових матеріалів. Найкращий варіант — осмислити те, що там написано і викласти власну думку, спираючись на позицію наукового світогляду, без фантазій та «прозрінь». Варто також вказати на те, в чому може бути подальша проблематика в дослідженні певного питання.

Колись знайду автора? Або чому краще робити нотатки до курсової одразу і системно

Третя помилка, якої дуже часто припускаються студенти і яка може вартувати їм хорошої оцінки під час захисту курсової роботи — несистемна робота з джерелами. Якщо під час написання роботи не одразу складати бібліографічні посилання на джерело, будь—який науковець який активно працює над дослідженнями, одразу вкаже на помилковість таких дій. Коли ти працюєш з джерелом і цитуєш його у курсовій, треба обов’язково вказати посилання на нього. І робити відповідні електронні чи письмові замітки. Таким чином, під час укладення тексту, не треба буде витрачати багато часу на пошук первинного джерела. Не забувайте — людська пам’ять може стирати начисто багато інформації, особливо технічної, до якої варто віднести і посилання на джерела. Саме тому треба одразу готувати всі посилання і проставляти їх в цитованих документах.

І наостанок корисна порада щодо підготовки — підхід щодо складення тексту має бути послідовним і тривалим. Це не просто вимога викладача, а потреба. Тоді студент отримає системні та якісні знання з тематики.