На саміті українцям була надана можливість розповісти всьому світу про те, що насправді відбувається в Україні. Зокрема, виступила Катерина Сухомлинова — громадська активістка, депутатка Маріупольської міської ради, волонтерка та керівниця Мальтійської служби допомоги.

“Коли я вийшла з Маріуполя, лише цивільних загинуло 20 тисяч людей. Ви всі чули про Бучу та Ірпінь. Так от, Буча та Ірпінь сьогодні під кожним будинком у Маріуполі. І свідчення цих злочинів росія намагається знищити. Вони вщент руйнують розбомблені будівлі, під якими заживо поховані люди. Фактично у кожному підвалі, у кожному бомбосховищі. Це величезна трагедія!” — резюмує Катерина Сухомлинова.

Під час заходу обговорювали гуманітарні, соціальні й економічні питання, а також нагальні потреби та довгострокові виклики для України. Серед учасників саміту — керівниця групи з розробки та координації Плану відновлення України Марина Денисюк, Міністр оборони України Олексій Резніков, заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, народна депутатка України Альона Шкрум, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич та інші представники влади. Також була присутня низка громадських та благодійних організацій, серед яких фонд Future for Ukraine.

FFU об'єднує волонтерів, НДО та представників бізнесу в Україні та світі для допомоги пораненим українцям, медичним закладам, родинам ВПО та дітям, які постраждали від війни. На саміті фонд представляла генеральна директорка та стратегиня FFU Олена Ніколаєнко. Вона стала спікеркою панелей, присвячених специфічним викликам зони бойових дій і травмі воєнного часу у сприйнятті дітей. Олена поділилася реальним досвідом та напрацюваннями фонду, зокрема, розповіла про створення у Варшаві центру адаптації та розвитку для українських діток переселенців CHILDREN HUB.

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

“У роботу хабу ми інтегрували психотерапевтичні інструменти. Діти у групах вчаться проявляти свої емоції, граючись із викладачами, і якщо необхідно, додатково займаються індивідуально з психологом. Підліткам складніше відкритися, тож для них дієвими стали заняття з театрального мистецтва та імпровізації. Ми наповнили програму корисними активностями для всебічного розвитку дітей різного віку. Наш хаб також став майданчиком для психотерапевтичних програм ЮНІСЕФ, спрямованих на допомогу мамам”, — зазначила Олена Ніколаєнко.

Серед успішних кейсів у роботі фонду — програма протезування для українських військових у США та один із важливих напрямків — гуманітарні місії на деокуповані та прифронтові території.

“Це вагомий крок, який допомагає людям вижити у ці непрості часи. Команда фонду щомісяця вирушає з благодійними місіями у ті населені пункти, мешканці яких найбільше потребують допомоги. Благодійні організації, представники бізнесу, волонтери та доброчинці об’єднуються задля цієї мети”, — наголосила спікерка від фонду Future for Ukraine.

Саміт WORLD FOR UKRAINE став майданчиком для плідного спілкування, обміну досвідом та ухвалення важливих рішень. Завдяки заходу буде підсилена гуманітарна допомога нашій державі та співпраця між неурядовими організаціями, бізнесом та державними установами.