Раптовий контакт з перешкодою на дорозі або неуважність іншого водія врешті-решт виливаються у подряпини, вм'ятини або тріщини. В таких ситуаціях власник авто опиняється перед вибором: відремонтувати задній бампер, чи замінити його. Варто розглянути усі можливі варіанти вирішення проблеми.

Чи можна при ремонті бамперу досягти заводської якості?

Потрібно пам'ятати, шо ремонтування бамперу не передбачає виключно ліквідацію пошкодження. Цей процес більш комплексний і охоплює значно більшу кількість аспектів користування автомобілем. Алгоритм проведення ремонтних робіт зазвичай виглядає наступним чином:

  • Знімаються всі деталі, що безпосередньо контактують з бампером. До них відноситься уся електроніка, а також усі навісні елементи.
  • Повністю ліквідується старе лакофарбове покриття.
  • Проводяться роботи з вирівнювання вм'ятин, а також склейка та спаювання армуючих елементів.
  • За необхідності ремонтуються місця сколів та заповнюються потрібним матеріалом для досягнення цілісності.
  • Підготовка до накладання грунтовки, за необхідності поєднується зі шпаклюванням.
  • Фарбування та просушування.
  • Встановлення відремонтованої деталі на автомобіль.
  • Фінальне полірування.

Якщо до проведення ремонтних робіт у сервісному центрі підійшли відповідально, полагоджена деталь своїм зовнішнім виглядом нічим не буде відрізнятись від базової комплектації. Внаслідок цього, якщо ураження не є достатньо критичними, щоб проводити заміну бамперу, багато автомобілістів надають перевагу якісному ремонту.

На чому можна зекономити під час ремонту або заміни бамперу?

Не завжди придбання нової деталі є доцільним та економічно обґрунтованим, тому логічним рішенням є пошук можливостей для зниження остаточної вартості. Досягти потрібного результату можна придбанням неоригінальних запчастин. Сучасна якість неоригінальних бамперів практично не відрізняється від оригінальної продукції, в той час як ціна може бути у 2-3 рази нижчою.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Вірним рішенням може бути придбання деталей, що вже були у використанні. Але у такому випадку потрібно зважати на стан кронштейнів. Прикладом моделі, на якій можна без проблем зекономити, є Toyota Camry. В будь-якому випадку, не зайвим буде приділити увагу стану деталі, якщо йти шляхом зниження витрат.

Що обрати: ремонт бампера чи його повну заміну?

Для визначення доцільності між проведенням ремонтних робіт і цілковитою заміною пошкодження бамперу, потрібно розрахувати витрати на ремонт. Якщо його вартість складе менше половини вартості придбання нової деталі, то такий варіант буде найбільш прийнятним. Якщо ж бампер отримав настільки сильні пошкодження, що не підлягає відновленню, очевидно, що найкращим рішенням буде його заміна новою деталлю.