Проте є обмеження щодо переліку товарів та послуг, на які можна витратити ці кошти.

Гроші, отримані за програмою «єПідтримка», можна витратити на відвідування театрів, кіно, музеїв, спортзалів, придбати книги, квитки на концерти, а також на поїздки Україною залізничним та авіаційним транспортом. Є й обмеження – витратити тисячу можна лише протягом 4 місяців. Якщо не встигли – гроші «згоряють».

Одним із найпопулярніших місць в Україні, де можна розрахуватися цими коштами, є історико-культурний розважальний комплекс Князівство Київська Русь під Києвом. У Київській Русі можна цілий день всією сім'єю відпочивати, насолоджуючись архітектурою Древнього Києва та захоплюючим дійством.

ВАЖЛИВО: У касі Князівства Київська Русь (Київська обл., Обухівський район, с. Копачів та Застугна) коштами «єПідтримка» можна оплатити вхідні квитки.

Що ж є Князівство Київська Русь? Комплекс є середньовічним містом Древній Київ у його натуральних розмірах на території понад 20 га. Справжнє занурення в епоху Київської Русі чекає на гостей щодня. Адже тут на основі наукових знань, у своєму реальному розмірі відтворюється Київ V-XIII століть у межах його історичного центру, відомого як Дитинець Києва чи Місто Володимира.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Тільки в Князівстві Київська Русь можна побачити відтворені шедеври середньовічного дерев'яного зодчества: монументальну оборонна споруду «Заборола» (довжиною 300 метрів), Михайлівські ворота (заввишки 21 метр), князівські тереми та трибуни, садиби киян Х-ХІІ століть, лодія (човен) вікінгів, єдине в Україні діюче облогове знаряддя – требушет і навіть унікальну відтворену Василівську церкву Х століття.

Але Древній Київ – це не звичайний музей просто неба, а справжнє, живе середньовічне місто. У Князівстві ви дізнаєтеся, яким насправді було життя за часів Київської Русі. Тут можна прогулятися старовинними вуличками та спробувати прочитати стародавні вказівники старослов'янською мовою, почути скрип возових коліс, вловити запахи дерев'яних будівель. Тут ви відчуєте себе справжнім мешканцем Київської Русі!

Тільки в Князівстві ви побачите унікальних коней рідкісних стародавніх порід, зібраних з далеких країн у стайні Древнього Києва. Представників деяких порід більше ніде не побачити, адже їх завезли в Україну в єдиному екземплярі. Всі ці породи було виведено тисячі років тому. Коні беруть участь у кінних шоу як в Україні, так і за кордоном. Тут відвідувачі можуть дізнатися багато цікавих фактів про цих тварин, підійти до них, погладити, сфотографуватися з ними та проїхатися верхи або в екіпажі.

Кожні вихідні та у святкові дні гостей Древнього Києва чекають на шоу-програми, культурно-історичні фестивалі, кінно-трюкові шоу, міжнародні чемпіонати з давніх бойових мистецтв.

Нагадаємо, що в Князівстві Київська Русь відроджуються традиційні бойові мистецтва, такі як середньовічний бій, верхова стрільба з лука та джигітування.

На Середньовічній кухні князівські кухарі потішать гарячими напоями та смачними стравами, приготованими на багатті.

За бажання продовжити відпочинок ще на день, можна залишитись на ніч у комфортабельних кімнатах (за умови попереднього бронювання).

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – у Київській області, Обухівському районі, с. Застугна (Копачів).

Доїхати можна своїм авто або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті "Обухівтранс" або на сайті "Парк Київська Русь" в розділі "Контакти".