Презентація проходитиме під час інтерактивної розважальної програми «Небесні коні». На гостей чекає знайомство з кіньми історичних порід, кінні майстер-класи, давньослов'янські розваги, гарячі напої та найсмачніші страви з багаття… І все це у справжньому середньовічному місті!

Зайшовши у ворота Князівства, відвідувачі здійснять подорож у часі на тисячу років тому і опиняться у столиці Київської Русі. Гості потраплять до історичного центру середньовічного Києва X століття у межах Дитинця Києва та Передмістя.

Тільки у Древньому Києві можна побачити такі шедеври середньовічної архітектури, як: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (заввишки 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян X-XI інше. Тут відтворено унікальний християнський храм Х ст. – дерев'яну Василівську церкву.

На території Древнього Києва гості відвідають історичні експозиції облогової техніки, кораблебудування та навіть середньовічних тортур.

Парк Київська Русь

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

19 та 20 лютого мешканці Князівства радо зустрінуть дорогих гостей біля в'їзних воріт і ні на хвилину не дадуть нудьгувати. Адже вони приготували незвичайну розважальну програму, де головну роль відведено коням рідкісних древніх порід.

Досвідчені конярі розкажуть гостям про походження порід, їх особливості, про те, які видатні історичні постаті володіли представниками тої чи іншої породи та навіть повідають легенди про них. Кваліфіковані інструктори проведуть відкриті майстер-класи з дресирування та догляду за кіньми, де розкажуть про те, як доглядати цими тваринами аби вони були не просто здоровими та слухняними, а й стали вірними друзями.

Кожен відвідувач зможе підійти до коней, погладити їх, влаштувати яскраву фотосесію і навіть проїхати на них верхи або в екіпажі.

У Древньому Києві відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: гарцювання (джигітовка) та верхова стрільба із лука. Всі бажаючі можуть самі опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (050) 385-06-14 та (050) 385-20-35. Вже з першого заняття ви почнете осягати мистецтво управління конем та влучною стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!

Також гостей запросять взяти участь у веселих давньослов'янських розвагах: рухливих іграх, танцювальних майстер-класах, флеш-мобах та хороводах.

У Древньому Києві кожен знайде заняття до душі. Прогулявшись старовинними вуличками, можна дізнатися багато нового та цікавого про життя наших пращурів. Тут можна побачити вуличні вказівники з написами старослов'янською мовою, спробувати прочитати та зрозуміти їх. У гостях у знахарки-волхвині за чашкою ароматного трав'яного чаю можна доторкнутися стародавніх таємних знань. У середньовічному тирі можна навчитися влучно стріляти з лука, у Княжій костюмерній – приміряти вбрання часів Київської Русі, а на монетному дворі – викарбувати монету «на щастя». У середньовічній крамниці можна вибрати сувеніри ручної роботи на згадку. Любителів екстріму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» та канатний спуск «Політайло».

Зігрітися і підкріпитися можна в теплій колоритній князівській корчмі. Тут гості скуштують гарячих напоїв та страв, приготованих на відкритому вогні як за середньовічними, так і за сучасними рецептами.

За бажання продовжити свою подорож у середньовіччя ще на день, можна залишитися на ніч у комфортабельних кімнатах (при попередньому бронюванні).

* У програмі можливі зміни.

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – у Київській області, Обухівському районі, с. Застугна (поруч із селом Копачів).

Доїхати можна своїм авто або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парку Київська Русь» у розділі «Контакти».

Найкраща дорога своїм автомобілем – через місто Обухів.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 230 грн. (за акційною ціною замість 250 грн.), для пенсіонерів та студентів – 150 грн., для дітей шкільного віку – 100 грн., для дошкільнят – безкоштовно.