Давньослов'янські гуляння, кінно-трюкові виступи, інтерактивний мюзикл, різдвяний вертеп, майстер-класи зі співу колядок, гарячі страви з багаття, екстремальні атракціони – це і багато іншого чекає на дітей і дорослих у справжньому, живому середньовічному місті.

Приїхавши до Князівства, гості здійснять подорож у глибину століть і потраплять до столиці Київської Русі Х століття, у часи, коли на наших землях тільки починали зводитися християнські храми, а наші пращури лише починали осягати нову для них віру та відзначати нові свята, поєднуючи їх з місцевими традиціями.

Тільки у Древньому Києві на гостей чекає унікальна розвага, що дозволить відчути себе як у дитинстві. Коней запряжуть у сани – такі ж як у старих добрих казках та мультфільмах, – і запропонують покататися Древнім Києвом.

У ці святкові дні відвідувачів Древнього Києва запрошують здійснити подорож у ті славні часи – і не просто як відвідувачі, а з можливістю відчути себе справжнім мешканцем Київської Русі. Гості побачать відтворені шедеври середньовічної дерев'яної архітектури, унікальні історичні експозиції, а також насолодяться святковою розважальною програмою за участю кінно-трюкового театру та костюмованих персонажів, катанням на конях, середньовічними напоями та гарячими стравами, приготованими на багаттях. А ще на відвідувачів чекають традиційні давньослов'янські забави, святкові фотолокації, майстер-класи, ярмарок новорічних сувенірів, флеш-моби, ігри та розіграші подарунків.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

За воротами Древнього Києва гостей зустрінуть новорічні персонажі та запросять до чарівного світу Різдвяного Міста казок із веселими іграми, конкурсами, новорічними піснями, запальними хороводами та безліччю середньовічних забав. Мешканці Князівства запросять усіх гостей взяти участь у цих веселощах.

Тільки у Древньому Києві 25, 26 та 27 грудня оживе справжній Різдвяний вертеп. У ньому будуть Діва Марія зі святим немовлям, пастухи, волхви, і звичайно, боротьба добра зі злом та перемога добра у фіналі. А пройде вертеп унікальною давньослов'янською мовою. А після вертепу пройде майстер-клас із вивчення та співу Різдвяних колядок.

Також на головній сцені Міста казок пройде інтерактивна вистава-мюзикл за мотивами «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки», цікава і повчальна і для дітей, і для дорослих. Унікальність дійства в тому, що зі сцени звучатиме давньослов'янська мова, якою говорили наші пращури. Вистава супроводжуватиметься вогняними спецефектами та кінно-трюковими виступами з використанням середньовічної зброї. Глядачі зможуть не лише спостерігати за видовищем, а й взяти участь у казковій феєрії.

У Головній резиденції Нового Року добрий мудрий чарівник зустріне гостей та подарує солодкий гостинець. Дорослі та діти зможуть покласти лист до чарівної скриньки виконання бажань і влаштувати казкову фотосесію на згадку.

Одне з див Древнього Києва – жива колекція коней рідкісних історичних порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Деякі породи було виведено понад тисячу років тому. Представників деяких із цих порід в Україні більше ніде не побачити, адже їх було завезено в єдиному екземплярі. Кожен відвідувач зможе підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися та проїхатися верхи, у санях чи в екіпажі.

У Князівстві Київська Русь відвідувачі зможуть прогулятися вуличками середньовічного міста, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету «на щастя». На любителів екстриму чекають швидкісна гірка «Змій Горинич» та канатний спуск «Політайло» з маршрутами різної складності. Гості зможуть зайти до Княжої костюмерної, одягнутися в історичні костюми часів Київської Русі та влаштувати колоритну фотосесію в них. А потім – відвідати середньовічну крамницю й обрати оригінальні подарунки рідним, друзям та колегам.

Зігрітися та відновити сили можна у Княжій корчмі. Тут можна скуштувати напої та страви, приготовані на відкритому вогні, як за середньовічними, так і за сучасними рецептами.

Той, хто забажає продовжити відпочинок ще на день, може залишитися на нічліг в комфортабельних кімнатах, попередньо забронювавши місця.

Беріть родину, друзів і близьких та завітайте до світу справжніх пригод у Князівстві Київська Русь!

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10.00. Програма розпочнеться о 13:30.

У програмі можливі зміни.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 250 грн., для пенсіонерів та студентів – 150 грн., для дітей шкільного віку – 100 грн., для дошкільнят – безкоштовно.

Древній Київ розташований за 45 хвилин їзди від Києва сучасного – у Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна своїм авто або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті "Обухівтранс" або на сайті "Парк Київська Русь" у розділі "Контакти".

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com