Кухня – головне місце в кожному домі. Саме в цьому приміщенні сім’я традиційно збирається після роботи. Тому кімната повинна бути зручною й комфортною. Затишок у кухні багато в чому залежить від меблів і фурнітури. Грамотний вибір дає можливість правильно оформити простір.

Щоб вдало підібрати нове «вбрання» для приміщення, необхідно виміряти його площу та скласти план місця розташування всіх елементів. На ринку представлений широкий вибір кухонних меблів, виготовлених з сучасних матеріалів, з різним рівнем функціональності. Споживачі можуть придбати комплект у магазині або замовити виготовлення гарнітуру. У кожного з цих варіантів є певні переваги й недоліки. У будь-якому випадку при виборі слід враховувати певні фактори, від яких залежить довговічність і привабливість інтер’єру кухні.

На що звертати увагу

меблі для кухні

Обираючи меблі для кухні, потрібно враховувати кілька обставин. По-перше, слід визначитися із загальним дизайном приміщення. Це може бути традиційна класика, ультрасучасний модерн або провансаль у стилі французької провінції.

Другий важливий момент – вибір типу корпусу. В залежності від комплектації розрізняють кілька варіантів: прямі, кутові, оснащені барною стійкою.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати

Показати ще

По-третє, комплектація готових гарнітурів може включати стільницю. При виготовленні набору на замовлення споживач має можливість підібрати матеріал та колір самостійно. Слід врахувати, що для оновлення інтер’єру на кухні також потрібно замінити ряд додаткових елементів, починаючи від сантехніки та закінчуючи пристінними бортами й плінтусами.

Асортимент кухонних меблів

меблі для кухні

Інтер’єр кухні в обов’язковому порядку включає стільницю. Саме тому четвертий (дуже важливий) момент – вибір покриття:

  • матове;
  • глянцеве;
  • з імітацією різних матеріалів: структури деревини, кірки цитрусових, благородного мармуру, натурального каменю.

Також стільниці відрізняються широким асортиментом кольорів і візерунків. П’ятий критерій вибору – її товщина. Цей параметр варіюється від 28 до 38 мм.

Шостий важливий момент – матеріал, із якого виготовляють меблі. Для кухні здебільшого використовують ДСП або деревину. Вироби з дерева відрізняються довговічністю та привабливим зовнішнім виглядом. Разом з тим гарнітури з ДСП коштують значно дешевше, ніж дерев’яні.

Сьомий критерій вибору – комплектація. Замовляючи куточки для кухні, необхідно відштовхуватися від особливостей інтер’єру приміщення в цілому. Так, гарнітур, оснащений металевими ніжками, гармонійно доповнить стиль модерн або хай-тек. Для класичного дизайну підходить відразу кілька варіантів кухонних куточків:

  • на ніжках з дерева:
  • оббиті донизу тканиною;
  • із втяжками на оббивці.

Кухні з дерева підходять до будь-якого стилю, особливо виграшно вони виглядають в інтер’єрі кантрі. Комплекти, виготовлені з ДСП, мають доступну вартість, завдяки чому їх може собі дозволити широке коло споживачів.

Ще один важливий елемент кухонного приміщення – обідня група, яка складається зі столу та стільців. Оптимальним рішенням буде придбання готового варіанту. Такий підхід дозволить підібрати необхідний за розміром стіл та відповідну кількість стільців.

Інтернет-магазин Dybok.ua – порадник при виборі меблів для кухні

Асортимент інтернет-магазину «Дубок» включає широкий вибір кухонь різних стильових напрямків. Усі вироби вирізняються високою якістю, що гарантує їх довговічність та комфорт в експлуатації. Використання модульних меблів дозволяє скласти кухонний комплект відповідно до своїх уподобань.