В Києві 3 грудня пройшло урочисте нагородження премій професіоналам у сфері GR і лобізму. Це вже третій захід який об’єднує професіоналів які працюють в сфері Government Relations. В номінації «Найкраща профільна асоціація» була нагороджена Директорка із зовнішніх зв’язків «Ліги оборонних підприємств України» Юлія Висоцька. Ліга оборонних підприємств України пролобіювала внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 1999 року.

В результаті для підприємств-експортерів було скасовано вимогу погоджувати маркетинг та ринки збуту з Державним концерном “Укроборонпром”. Це вже третій захід який об’єднує професіоналів які працюють в сфері Government Relations.

Для України лобізм і GR це порівняно новий напрямок діяльності, який сьогодні формує сучасне бачення і передбачає співпрацю бізнесу, влади і суспільства. Лобізм в перекладі з англійської lobby позначає «кулуари». У розвинених демократіях цей інструмент працює протягом століть,а в Україні тільки формується законодавча основа. Тому захід якій пройшов у четвер 3 грудня має дуже важливе значення, так як об’єднує всі сторони цього процесу.

Організатором виступила Українська Асоціація професіоналів у сфері GR і лобістів, яка була створена у 2014 році. За цей час організація змогла об’єднати фахівців і профільні організації які безпосередньо практикуються в сфері Government Relations, Public Affairs, Public Advocacy. Основна мета створення асоціації – це представництво інтересів бізнесу в діалозі з органами влади і суспільством у цілому. За цей час було реалізовано безліч спільних проектів. В даний час членами асоціації є понад 76 компаній, організацій і підприємців які представляють різні сфери бізнесу.

Популярні новини зараз

Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Переможці визначалися у наступних номінаціях:

– GR-амбасадор 2020 (найактивніший діяч з інституціалізації GR-професії)

– Найкращий проект G2G

– Найкращий адвокаційний кейс

– Найкращий регіональний GR-проект

– Найкращий міжнародний кейс

– Найкращий юридичний кейс

– GR-прорив 2020

– Найкращий профільна асоціація

– Найкращий проект у сфері GR

– Найкращий консультант у сфері GR

– GR комунікація

– Найкраще регуляторне рішення.

Голова української Асоціації професіоналів у сфері GR і лобізму Катерина Одарченко у вступному слові відмітила, що захід проходить в рамках розвитку відносно нового напрямку в Україні, такого, як GR і лобізм. Не дивно, що всі, хто тут зібрався в тій чи іншій мірі має до цього певне відношення.

В Україні лобізм, на жаль, носить в більшості випадків тіньовий характер. Проте є організації, які виступають за те, щоб цей вид комунікації з владою нарешті був узаконений і приносив прибуток державі, зокрема це . Тематика стосувалась саме форми Government to Government lobbyism (G2G), де учасниками є державні інституції, і опри те, що їх межі компетенції встановлюється законодавством, часто взаємодія між ними суттєво обмежена.