Незважаючи на те, що останнім часом в рази зменшилася кількість оффлайн заходів у зв'язку з пандемії коронавируса Катерині Одарченко голові асоціації професіоналів в сфері GR і лобізму вдалося таки зібрати когорту однодумців і провести урочисте нагородження, тих хто дійсно розвиває зовсім не просту тему, а саме напрямок лобізму і GR в Україні. Це вже третій подібний захід, останній відбувся в лютому 2019 року. Нагородження проходило в затишному київському ресторанчику під назвою Углі. До слова сказати, що захід пройшов з дотриманням всіх норм соціальної дистанції. На урочисте нагородження прийшли лідери громадської думки, бізнесмени, депутати. Важливо відзначити, що Катерині Одарченко вдалося об'єднати представників різних політичних таборів, що показує рівень відповідальності за майбутнє країни.

Наприклад, в номінації «Кращий юридичний кейс» була нагороджена Ірина Войнарска президент Всеукраїнської громадської організації «Правозахисна ліга». В результаті багаторічної діяльності організації, а також серії спеціальних досліджень, був розроблений спеціальний шкільний курс для розвитку правового навчання школярів. Також була впроваджені серія тренінгів в початкових школах під керівництвом провідних юристів України в форматі гри, з метою кращого сприйняття і запам'ятовування нової інформації дітьми.

Для організації такої діяльності в школі, була створена окрема програма, яка узгоджується з Міністерством освіти України та Міжнародним фондами. Шляхом лобіювання через Комітет з питань правової політики ця програма готується до законодавчої імплементаціі. Ірина Войнарська працює приватним нотаріусом Київського міського нотаріально округу.

Важливо відзначити, що поняття лобізму і корупції це абсолютно різні поняття, де лобізм на відміну від корупції не передбачає підкуп чиновників. У розвинених країнах діяльність лобістів регламентована законом. В Україні легалізувати лобізм поки не вдалося, тому подібний захід дуже важливо з точки зору популяризації основних тез загальної концепції лобізму. Фактично лобізм - це практика просування інтересів спрямованих на захист від державних інтересів, за прикладом розвинутих демократичних країн.

Завдання лобістів полягає в роботі з державними органами, групами впливу, політиками і медіа. Результат цієї роботи - досягнення поставленої мети, прийняття необхідних рішень. У той чи іншій формі лобізм існує у всіх країнах світу. У США закон про лобіювання був прийнятий ще в 1946 році. Він регулює процеси, пов'язані з діяльністю лобістів, фіксує їх винагороду.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще