Триває набір на безкоштовну програму «Autism Friendly Space» (AFS) від Асоціації «Child.ua» для стоматологій та перукарень, які хочуть навчитися обслуговувати клієнтів з аутизмом. За словами організаторів, ця програма допоможе громадам стати обізнаними в аутизмі, бізнесам — розвинути клієнтську базу та вийти на новий рівень, а людям з аутизмом — стати більш видимими в суспільстві. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Zagoriy Foundation.

За даними Центру по контролю і профілактиці захворювань (США) аутизм та аутичні риси зустрічаються у 1 з 54 людей. https://www.autismspeaks.org/press-release/cdc-estimate-autism-prevalence-increases-nearly-10-percent-1-54-children-us Люди з аутизмом — це великий сегмент потенційних клієнтів сервісних та продуктових компаній, таких як перукарні, стоматології, заклади харчування, магазини, освітні та розважальні центри та ін. За оцінками AFS, щомісяця кожна стоматологія та перукарня втрачає щонайменше 2% таких нових клієнтів.

«Люди з аутизмом трохи інакше сприймають навколишній світ і їм потрібні певні умови. Після того, як працівники компаній проходять у нас тренінг, вони отримують всі необхідні навички для обслуговування клієнтів з аутизмом. Ми зі свого боку всіляко рекламуємо такі компанії та направляємо до них відвідувачів з аутизмом», — говорить керівниця програми «Autism Friendly Space» від Асоціації «Child.ua» Ганна Давиденко.

Глобальний звіт про корпоративну соціальну відповідальність (The Nielsen Global Survey of Corporate Social Responsibility and Sustainability) стверджує, що 68% українських покупців повертаються до продавців, які мають соціальні ініціативи https://nielseniq.com/global/ru/insights/ За словами Анни Давиденко, компанії, які почали працювати з клієнтами з аутизмом, отримують схвальні відгуки та підвищили лояльність існуючих клієнтів мінімум на 40%. «Крім того, важливо, що кожен український бізнес зі сфери послуг, який відкриває свої двері для людей з аутизмом, долучається до кращих європейських практик, виходить на вищий рівень обслуговування та допомагає будувати інклюзивну громаду. Тобто сприяє розвитку нашого суспільства, створенню інклюзивних умов - умов, які зручні всім», — зазначає керівниця програми AFS.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«Zagoriy Foundation підтримує ті проєкти та організації, які якісно трансформують нашу країну. Ми віримо, що зможемо досягнути кращого майбутнього лише в тому випадку, коли будемо враховувати інтереси усіх мешканців нашої країни. Створення дружнього простору для людей з аутизмом є значним кроком до побудови інклюзивного суспільства», — зазначає Євгенія Мазуренко, директорка Zagoriy Foundation

Після проходження безкоштовного тренінгу, який відбудеться у грудні 2020 року та січні 2021 року, стоматологічні клініки та салони краси отримають спеціальне обладнання, сертифікат дружньої до аутизму компанії, статус соціально-відповідального бізнесу, а також розміщення на спеціалізованій інтерактивній карті «Autism Friendly Space» (https://autism.ua/autism-friendly-space/30-karta-autism-friendly-space)

Карта об’єднує українські заклади, які готові приймати клієнтів з аутизмом. Карта допомагає сім'ям, в яких є люди з аутизмом, знайти якісні послуги в своєму оточенні.

Долучитись до програми можуть стоматології та перукарні з усіх регіонів України, звернувшись за номером +38050 418 2825. Деталі за посиланням у відео: https://fb.watch/1x4x86U-n8/

Для довідки:

Програма «AUTISM FRIENDLY SPACE» (AFS) – ініційована Асоціаціацією міжнародних та всеукраїнських громадських організацій «Child.ua» та спрямована на створення дружнього простору до людей з аутизмом. Щорічно в рамках програми реалізується близько 30 проектів.

Один із постійно діючих проектів AFS — це карта «Autism Friendly Space» https://autism.ua/autism-friendly-space/30-karta-autism-friendly-space, де розміщені компанії, які надають послуги людям з аутизмом. На карті відзначено вже близько 70 компаній з різних сфер. Стати autism friendly та доєднатися до карти може будь-яка компанія.

У грудні 2020-січні 2021 року AFS за підтримки Zagoriy Foundation проводить дві навчальні програми для стоматологій та перукарень, які дозволять обслуговувати клієнтів з розладами аутистичного спектра.